زندگینامه شهید
مرتضی مجتبوی در سال ۱۳۳۵، در تهران به دنیا آمد. او پس از گذراندن دوران ابتدایی و متوسطه، وارد دانشگاه علم و صنعت تهران شد.
وی در جریان انقلاب ضدسلطنتی، در اعتراضات و تظاهرات مردمی بر علیه دیکتاتوری شاه خائن فعالانه شرکت داشت.
مرتضی از آنجا که در دانشگاه با نام و آرمان مجاهدین آشنا شده بود پس از پیروزی انقلاب، وارد انجمن دانشجویان مسلمان دانشگاه علم و صنعت شد و بهعنوان هواداری پرشور در مسئولیتها مشخص شده در کادر انجمن، فعالانه شرکت داشت.
وی همیشه به همرزمانش میگفت: «لحظه تصمیم و انتخاب و پیوستن به صفوف مجاهدین، لحظه تعیینکنندهای در زندگیم بود».
مرتضی بعد از یکسال فعالیت خستگیناپذیر در انجمن دانشجویان مسلمان علم و صنعت و پس از کودتای ضدفرهنگی خمینی و تعطیلی دانشگاهها در بهار ۱۳۵۹، در بخش محلات سازمان در تهران سازماندهی شد. وی مدتی مسئولیت تحریریه هفتهنامه فریاد گودنشین را بهعهده داشت و سپس مسئول کانون توحیدی بشارت شد. مدتی بعد در موضع مسئول انجمن جوانان مسلمان خزانه قرار گرفت و سپس مسئولیت منطقه جنوب تهران را بهعهده داشت.
با شدت یافتن سرکوب آزادیها و حملات به مراکز و دکههای خیابانی مجاهدین و... ، مرتضی نقش بهسزایی در سازماندهی تظاهراتهای اعتراضی برای مقابله با عوامل چماقدار و مسلح رژیم خمینی ایفا کرد. او در روزهای قبل از تظاهرات بزرگ ۳۰ خرداد ۱۳۶۰، در سازماندهی تظاهرات در جنوب شهر تهران نقش تعیینکنندهای داشت.
مرتضی در بین همرزمانش به اعتقاد عمیقش به راهی که انتخاب کرده بود، به پشتکار و جدیت در انجام مسئولیتها و جسارت در پیشبرد مأموریتهای محوله، شناخته میشد.
پس از ۳۰ خرداد ۱۳۶۰ و شروع مبارزه مسلحانه انقلابی، وی نیز مانند سایر مجاهدان به زندگی مخفی روی آورد و به فعالیتهای انقلابیاش ادامه داد.
تا آن که در مردادماه ۱۳۶۰، در یک تردد برای انجام مأموریتی به همراه با دو تن از همرزمانش، مجاهدین شهید، فضلالله دهدشتی و رضا شهشهانی، توسط پاسداران جنایتکار، شناسایی و دستگیر شد و بلافاصله به شکنجهگاه منتقل گردید.
مرتضی در زیر شدیدترین شکنجهها در زندان قرار گرفت اما لب از لب نگشود و با وجود شکنجههای مستمر، حتی نام حقیقی خودش را به بازجوها و زندانبانان نگفت، بهنحوی که مزدوران رژیم بعد از شهادتش اشتباهاً او را یوسف مینامیدند.
سرانجام از آنجا که دژخیمان خمینی در برابر اراده انقلابی این مجاهد پاکباز، شکست خوردند، در روز ۲ شهریور ۱۳۶۰، وی را به جوخه تیرباران سپردند.
خاطرات
تصاویر یادگاری
تصویر مزار شهید
یادش گرامی و راهش پر رهرو باد
با ارسال تصاویر و زندگینامه شهید، ما را در تکمیل شناسنامه شهیدان یاری رسانید. >>> تلگرام مجاهد: @mojahedin_org