728 x 90

با یاد مجاهد شهید منوچهر نادری

منوچهر نادری
منوچهر نادری

محل تولد: سوادکوه
شغل:
سن: 27
تحصیلات: دبیرستان
محل شهادت: تهران
تاریخ شهادت: 0-5-1367
محل زندان: قزلحصار، گوهردشت، اوین

زندگینامه شهید


منوچهر نادری در سال ۱۳۴۰ در شیرگاه مازندران به دنیا آمد. تحصیلات دوران ابتدایی و دبیرستانی را در زادگاهش سپری کرد.
وی در سال ۱۳۵۷، در قیام و تظاهرات‌های مردم بر علیه دیکتاتوری شاه خائن، فعالانه شرکت داشت و همان زمان بود که با سازمان مجاهدین خلق آشنا شد.
پس از پیروزی انقلاب، به‌عنوان هوادار سازمان، فعالیت خود را در ارتباط با سازمان آغاز کرد. او در بخش‌های مختلف سازمان در شهرهای استان مازندران از جمله شیرگاه، قائمشهر، ساری و... فعالیت داشت. چماقداران و مزدوران رژیم که به‌دلیل ایمان عمیق منوچهر به آرمانهای سازمان و حضور و تلاش بی‌وقفه‌اش در فعالیت‌های سازمانی، کینه زیادی از وی به‌دل داشتند، درصدد از پای درآوردن وی بودند.
آنها یکبار در شرایطی که وی تنها بود، محاصره‌اش کرده و تا سرحد مرگ مورد ضرب و شتم دادند، اما منوچهر توانست با چالاکی و شجاعت، از محاصره آنها خارج شده و صحنه را ترک کند.
بعد از سرکوب خونین تظاهرات بزرگ و مسالمت‌آمیز سازمان در ۳۰ خرداد ۱۳۶۰ با فرمان شخص خمینی و آغاز مبارزه مسلحانه انقلابی، وی هم‌چون سایر مجاهدان، به مبارزه مخفی روی آورد. او پس از مدتی فعالیت در استان مازندران، از سوی سازمان به تهران منتقل گردید.
منوچهر در اواخر سال۱۳۶۰، در تهران، توسط گشتی‌های سپاه پاسداران، شناسایی و دستگیر شد و زیر شکنجه و فشار زیادی قرار گرفت و در بی‌دادگاه رژیم بدون محاکمه، به ۱۵ سال حبس محکوم گردید.
او طی ۷ سال اسارت، در زندانهای اوین، گوهردشت و قزلحصار دائماً زیر شکنجه و فشار قرار داشت. بازجویان جنایتکار آن‌قدر سرش را به دیوار کوبیده بودند که قسمتی از سرش دچار فرو رفتگی شده و به سردردهای مزمن و شدید مبتلا گشته بود. اما روحیه سرزنده و رزمنده و شوخ‌طبعی‌اش هیچگاه اجازه نداد که حملات میگرنی شدیدش، تأثیر منفی روی سایر همرزمانش بگذارد.
وی قاطعانه در برابر فشارها و توطئه‌های زندانبانان و بازجویان و شکنجه‌گران، می‌ایستاد و می‌گفت هرگز نباید ذره‌یی به این جنایتکاران رو داد. او که علاقه زیادی به سردار شهید خلق موسی خیابانی داشت، پیوسته جملاتی از سردار را با لحن و کلام سردار، تکرار می‌کرد و فضای مقاومت را ترویج می‌نمود.
سرانجام دژخیمان خمینی که در مقابل عزم و اراده و پایداری این مجاهد دلیر، درمانده و مستأصل شده بودند، در جریان قتل‌عام زندانیان سر موضع در مردادماه ۱۳۶۷، که با فتوای خمینی شکل گرفت، وی را همراه با هزاران مجاهد سر موضع دیگر در سراسر ایران، سربدار کردند.
بدین ترتیب منوچهر قهرمان، جانش را در راه رهایی مردم ایران فدا نمود و به کاروان عظیم جاودانه فروغ‌های مجاهد خلق پیوست.

 

یادش گرامی و راهش پر رهرو باد
با ارسال تصاویر و زندگینامه شهید، ما را در تکمیل شناسنامه شهیدان یاری رسانید. >>> تلگرام مجاهد: @mojahedin_org

 

خاطرات


 

 

تصاویر یادگاری


 

 

تصویر مزار شهید


 

 

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/9337f637-85aa-4ebc-bd74-5ed527c843f8"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات