زندگینامه شهید
زهرا ناظری فینی در سال ۱۳۴۲ در شهر کاشان بهدنیا آمد. تحصیلات ابتدایی و دبیرستان را در همین شهر گذراند. آخرین سالهای دوره دبیرستان وی، همزمان بود با قیام مردم ایران علیه دیکتاتوری شاه خائن که وی در تظاهراتهای مردمی، شرکت فعال داشت.
وی که قبل از پیروزی انقلاب، در جریان قیام، با نام سازمان مجاهدین آشنا شده بود، پس از انقلاب در ارتباط با سازمان قرار گرفت و بهعنوان هواداری پرشور در انجمن دانشآموزان مسلمان؛ هواداران سازمان، وارد فعالیت شد. وی غیر از قسمت دانش آموزی در قسمت نشریه مجاهد و توزیع آن نیز فعال بود.
زهرا از امکان خانه پدری، بهعنوان سرپل، هم برای حل ارتباطات تلفنی نفرات سازمان و هم برای توزیع نشریه مجاهد استفاده میکرد.
برادر مجاهد وی در این رابطه نوشته است: «روحیه تهاجمی او باعث شده بود که مستمر مادران را سر جمع کند و برای اعتراض جلوی دادگستری ببرد، یا اینکه با توجه به بافت سنتی و فضای فالانٰژی که در شهر وجود داشت، و فعالیت زنان غیرممکن مینمود، ولی وی نه تنها اسیر این جو نشد، بلکه بارها مرا برای شعارنویسی در شب، با خودش میبرد، یا در فعالیتهای دیگر، مثل فروش نشریه و توزیع آن در مدرسه و... از پای نمینشست. در یککلام همین روحیه مسئولیتپذیری او باعث شده بود که خانه ما سرپل سازمان در آنموقع بشود».
بهدنبال همین فعالیتها بود که زهرا در سال ۱۳۶۰ با هجوم پاسداران خمینی به خانهشان دستگیر شد و روانه زندان و شکنجهگاه گردید.
وی پس از گذراندن موفقیتآمیز دوران بازجویی و شکنجه، در بیدادگاه خمینی به سه سال زندان محکوم شد و این مدت را در زندانهای کاشان و قم گذراند و در سال ۱۳۶۳ از زندان آزاد شد.
پس از آزادی به تحصیلاتش ادامه داد و موفق به گرفتن دیپلم و راهیابی به دانشگاه آزاد در رشته اقتصاد گردید.
بارها خانواده و اقوام وی بهدنبال ازدواج زهرا بودند تا هم حساسیت مزدوران رژیم را روی وی که از خانواده شهدای مجاهد خلق بود، کم کنند و هم اینکه وی در وادی زندگی و تشکیل خانواده بیفتد و از فعالیت سیاسی فاصله بگیرد.
اما وی که سودای دیگری در سر داشت، هرگز به این خواستهها تن در نداد و تمام تلاشش این بود که بتواند بار دیگر به سازمان محبوبش وصل گردد.
در همین مسیر، نهایتاً در سال ۱۳۶۶ در ارتباط با سازمان قرار گرفت و برای خروج از کشور و وصل به ارتش آزادیبخش اقدام کرد. اما در سه راهی خوی - سلماس توسط پاسداران خمینی، شناسایی، دستگیر و به زندان کاشان و سپس اصفهان منتقل گردید.
زهرا در زندان در برابر شکنجهها و فشارها، قهرمانانه بر سر مواضع مجاهدیاش ایستاد، تا آن که سرانجام در جریان قتلعام ۱۳۶۷، همراه با هزاران مجاهد سرموضع دیگر، در سراسر ایران، سربدار شد و به خیل عظیم شهدای مجاهد خلق پیوست.
مجاهدان خلق حسین، حسن و محمدرضا ناظری فینی برادران زهرا، از شهدای سرفراز مجاهدین خلق ایران هستند.
یادش گرامی و راهش پر رهرو باد
با ارسال تصاویر و زندگینامه شهید، ما را در تکمیل شناسنامه شهیدان یاری رسانید. >>> تلگرام مجاهد: @mojahedin_org
خاطرات
تصاویر یادگاری
تصویر مزار شهید