زندگینامه شهید
مجاهد شهید محمدعلی نجاتی در سال۱۳۳۶ در خانوادهای روستایی در فردوس بدنیا آمد.
او از دوران کودکی با رنج و درد مردم آشنا شد، چهرهٔ معصوم بیآلایش او بیانگر رنجها و محرومیتهایی بود که در این دوران کوتاه زندگی خود متحمل شده بود.
او دارای هوشی سرشار بود و در کنار آموزش دروس دبستانی و دبیرستان، بهمنظور کمک به تأمین معاش خانواده همراه پدر و مادر خود چوپانی میکرد، اما بهرغم شرایط سخت محیط خانوادگی علاقه زیادی به مطالعه و فکر کردن داشت.
در جریان زلزله فردوس خانه مسکونی آنها با خاک یکسان شد و با پوست و گوشتش احساس کرد که چگونه غارتگران سبب اصلی ریخته شدن خون هزاران زن و کودک بیگناه در خانههای کلوخی هستند، و با چشم خود دیده بود که خانههای سردمداران ثروتمند محلی کوچکترین خساراتی ندیدهاند.
با وجود سطح پایین آموزش در فردوس و گرفتاریهای خانوادگی بهدلیل استعداد و هوش سرشارش در رشته فیزیک دانشگاه تهران قبول شد، وی دانشگاه را بهعنوان یک سنگر در جهت مبازره با رژیم شاه که عامل اصلی تمام بدبختیها و محرومیتها بود، انتخاب کرد.
علی در دانشگاه با برخورد به افکار و نظرات گوناگون مسیر خود را انتخاب کرد، و بهزودی فهمید که جریان اصیل انقلابی و اسلامی دانشگاه را چه جریانی تشکیل میدهد.
وی در جلسات کتابخانه اسلامی و در برابر دانشجویانی که جوهر محتوای اسلام انقلابی را درک نکرده بودند موضعگیری نموده و با کار فعالانه و پیگیر در جهت روشنگری آنها سعی و کوشش نمود.
در سال۵۵ با کمک تنی چند از همفکرانش کتابخانه اسلامی دانشکده فیزیک را که تنها پایگاه برای مبارزه و جمعآوری نیروهای دانشجویی دانشکده بود، به بهترین وجه اداره نمود.
از خصوصیات بارز او متصّف بودن به اخلاق انقلابی و داشتن برنامه کار در کلیهٔ تظاهرات دانشجویی نقشی فعال و بارز داشت و از گردانندگان برنامههای سنگین و طولانی دانشکده بود.
در جریان انقلاب ضدسلطنتی به فردوس رفت و با مصادره انقلابی دستگاه تکثیر در جهت ارتقای آگاهی مردم دیار خود به تکثیر اعلامیهها و نوشتجات سازمان مجاهدین خلق پرداخت.
پس از پیروزی انقلاب در ارتباط مستقیم با سازمان مجاهدین خلق قرار گرفت، و از تشکیل دهندگان انجمن دانشجویان مسلمان دانشکده علوم بود. او به سازمان ایمان کامل داشت هر مسئولیتی به او داده میشد به حوزهٔ مسئولیتش مسلط میشد.
کسانی که او را از نزدیک میشناختند، میدانند که برای محمدعلی مهم نبود که کدام مسئولیت به او داده شود و در کجا قرار بگیرد.
در جریانهای تظاهرات تاریخی مجاهدین در ۳۰خرداد۶۰ فرماندهی تظاهرات موضعی خیابان نظام آباد، و بعد از آن و تظاهرات به عهده این رزمندهٔ مجاهد خلق بود.
سرانجام محمدعلی قهرمان در روز اول مرداد سال۶۰ در حالی که روزه بود، سرقرار با فرهاد پاک فطرت در خیابان فاطمی تهران، مورد تهاجم مزدوران مسلح خمینی قرار گرفت و دستگیر شد. پس از گذشت ۱۷روز از دستگیری دژخیمان خمینی این مجاهد خلق را در زندان اوین تیرباران کردند و جاودانه شد.
خاطرات
تصاویر یادگاری
تصویر مزار شهید
یادش گرامی و راهش پر رهرو باد
با ارسال تصاویر و زندگینامه شهید، ما را در تکمیل شناسنامه شهیدان یاری رسانید. >>> تلگرام مجاهد: @mojahedin_org