728 x 90

با یاد مجاهد شهید جعفر (فرشاد) آمرطوسی

مجاهد شهید جعفر (فرشاد) آمرطوسی
مجاهد شهید جعفر (فرشاد) آمرطوسی

محل تولد: مشهد
شغل: دیپلم
سن: 27
تحصیلات: -
محل شهادت: تهران
تاریخ شهادت: 10-5-1361
محل زندان: -

زندگینامه شهید


جعفر آمرطوسی در سال ۱۳۳۴در یک خانواده کم‌درآمد در شهر مشهد متولد شد. وی تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در مشهد گذراند و موفق به گرفتن دیپلم شد. به‌دلیل وضعیت اقتصادی خانواده مجبور بود در کنار تحصیل برای تأمین معاش خانواده، کار کند.
وی به‌دلیل جو سیاسی خانواده، از همان دوران دبیرستان، با مسایل سیاسی آشنا شد.
پس از این‌که در آزمون کنکور سراسری موفق به ورود به دانشگاه نشد، به سربازی رفت و پس از دوران تعلیماتی به‌عنوان نیروی حافظ صلح به لبنان اعزام شد. در آنجا با انقلابیون فلسطینی آشنایی پیدا کرد که فداکاری آنها تأثیر زیادی روی وی گذاشت. پس از بازگشت از سربازی از آنجا که پدرش را از دست داده بود، مدتی در تهران مشغول به کار در یک دفتر ثبت اسناد شد.
از آنجا که وی وضعیت اقتصادی نابسامان مردم را از نزدیک لمس کرده بود و نسبت به عامل این وضعیت، یعنی دیکتاتوری سلطنتی آگاهی داشت و به‌دنبال راهی برای تغییر چنین شرایطی بود، کار در دفتر ثبت را ترک کرد و به مشهد بازگشت.
در همین زمان بود که از طریق یکی از بستگان نزدیکش با سازمان مجاهدین خلق و آرمان رهائی‌بخش آن آشنا شد و راه خود را پیدا کرد.
وی در قیام و تظاهراتهای مردم علیه شاه خائن در سال ۱۳۵۷ فعالانه شرکت داشت.
پس از پیروزی انقلاب، از آنجا که از کارایی‌ها و توانمندیهای نظامی چشمگیری برخوردار بود، در حفاظت از ساختمان ستاد مجاهدین در مشهد مشغول به کار شد. تماس نزدیک با کادرهای سازمان و آشنایی و شناخت بیشتر نسبت به آرمان و ایدئولوژی مجاهدین، جعفر را کاملاً متحول کرد، به‌نحوی که از آن به بعد، به‌طور حرفه‌یی، زندگی مبارزاتی‌اش را با سازمان شروع کرد. این دگرگونی آن‌چنان بود که به‌گفته همرزمانش برای انجام مسئولیتهایش شب و روز نمی‌شناخت و با عشقی عمیق نسبت به آرمان مجاهدین، خطوط داده شده را پیش می‌برد.
پس از مدتی وی به‌عنوان یکی از مسئولان حفاظت سازمان در مشهد، از جمله حفاظت از کادرهای مسئول سازمان را به عهده داشت.
وی به توجه به‌صلاحتیهایی که از خود نشان داد، در سال ۱۳۵۹ به تهران منتقل شد و در بخش حافظت در تیمهای حفاظت از بالاترین مسئولان و نشستهای مرکزیت سازمان، سازماندهی شد.
در رابطه با جدیت و صلاحیت وی در انجام این مسئولیت یکی از همرزمانش در بخش حفاظت سازمان این‌طور نوشته است: «جعفر وظائف حساس و انقلابی خود را به بهترین وجه ممکن در رابطه با حفاظت مسئولان انجام می‌داد. به‌طوری‌که او را می‌توان جزو عناصر ممتاز و شایسته کادرهای حفاظتی سازمان نامید. هر مسئولیت وکاری که به‌عهده او گذاشته می‌شد، در اسرع وقت با کارش وحدت می‌یافت و بر آن کار مسلط می‌شد. خلوص و فداکاری شهید جعفر به او اجازه داده بود که در حساس‌ترین شرایط، روحیه‌ای مسلط و مطمئن داشته باشد و به جمع و اعضای تیمها نیز اطمینان و طمأنینه بدهد».
جعفر پس از تظاهرات بزرگ ۳۰خرداد ۱۳۶۰ و آغاز مبارزه مسلحانه انقلابی در همین بخش که مسئولیت مهم و بسیاری حساسی در آن شرایط بود، به فعالیتش ادامه داد و هم‌چنان در حفاظت از بالاترین مسئولان سازمان در فاز نظامی، با جسارت و تسلط چشمگیری ایفای مسئولیت کرد. یکی از همرزمانش که در آن زمان از نزدیک با جعفر کار می‌کرده، در این مورد نوشته است: «جدیت و قاطعیت شهید جعفر، روحیه شاد و اکتیو و در برخورد با کارهای پایگاه و هماهنگی او با اعضا تیمهای سایر مسئولان سازمان، تیزی و سرعت عمل او هنگام تردد و تعویض ماشین و برخورد متواضعانه با اعضای تیم و پایگاه... از ویژگیهای بارز شهید جعفر بود».
او در این مسئولیت توانسته بود بارها تمهیدات و برنامه های دشمن را برای ضربه زدن به مجاهدین کشف و خنثی کند.
سرانجام این مجاهد جسور و پاکباز، در جریان حمله پاسداران رژیم به‌مجموعه‌ای از پایگاههای مجاهدین در روز ۱۰مرداد ۱۳۶۱ در یکی از پایگاهها، پس از نبردی قهرمانانه با مزدوران تا دندان مسلح خمینی، همراه با همسر مجاهدش؛ افسانه امینیان به‌شهادت رسید و به خیل عظیم شهدای مجاهد خلق پیوست.
در همین روز مجاهد خلق هادی آمرطوسی برادر وی نیز پس از ساعتها درگیری با پاسداران جنایتکار به‌شهادت رسید.
برادر دیگر جعفر مجاهد خلق صادق آمرطوسی نیز از شهدای قهرمان مجاهدین خلق است که در سال ۱۳۶۲ در زندان بدنام اوین تیرباران شد.

 

یادش گرامی و راهش پر رهرو باد
با ارسال تصاویر و زندگینامه شهید، ما را در تکمیل شناسنامه شهیدان یاری رسانید. >>> تلگرام مجاهد: @mojahedin_org

 

خاطرات


 

 

تصاویر یادگاری


 

 

تصویر مزار شهید


 

 

 

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/d80cd9ec-d195-4d28-84ec-3ca3c794b5c2"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات