زندگینامه شهید
زندگینامه مجاهد شهید مجید پذیرا نمایندهٔ کارگران کارخانهٔ ماشینسازی اراک
سال۶۶ مقارن روز جهانی کارگر، دژخیمان خمینی در زندان اوین، کارگر قهرمان مجاهد خلق، مجید پذیرا را پس از تحمل حدود ۲سال شکنجه و اسارت به جوخه تیرباران سپردند.
کارگر شهید مجاهد خلق، مجید پذیرا که به هنگام شهادت ۳۱ساله بود، در سال۱۳۳۵ در خانوادهای کمدرآمد در شهر اراک بدنیا آمد. خانواده مجید پس از مدتی بهعلت مشکلات زندگی ناگزیر از مهاجرت به تهران گردید و در جنوب شهر ساکن شد.
مجید بهدلیل شرایط سخت زندگی خانوادهاش از سن ۱۴سالگی مجبور به کارگری شد.
او روزها در مدرسه حرفهیی خاور (وابسته به کارخانهٔ ماشینسازی خاور) کار میکرد، و شبها برای ادامه تحصیل به مدرسه شبانه میرفت.
کارگر مجاهد خلق مجید پذیرا در سال۱۳۴۹ همراه خانواده به شهر زادگاهش اراک بازگشت و در آنجا ابتدا در مرکز آموزش ماشینسازی، و بعد از مدتی در قسمت مکانیک ماشین ابزار کارخانهٔ ماشینسازی اراک بکار پرداخت.
مجید در قیام ضدسلطنتی فعالانه شرکت داشت و از سازماندهندگان اعتصاب در کارخانه بود.
او پس از قیام با سازمان و آرمان رهاییبخش و ضداستثماری آن آشنا گردید و به صفوف مجاهدین خلق پیوست، و پس از مدتی در بخش کارگری تشکل هواداران سازمان در اراک فعالیت کرد.
مزدوران و مرتجعین وابسته به خمینی در کارخانه ماشینسازی، با مشاهده فعالیتهای مجید در انجمن هواداران سازمان در اراک، کینهاش را بدل گرفتند.
اما مجید قهرمان که گمشده سالیان خود را در نظرگاهها و اعتقادات و آرمان جامعه بیطبقه توحیدی و خط مشی انقلابی سازمان مجاهدین خلق ایران یافته بود، پیوسته بر ایمانش افزوده میگشت.
او هر روز مصممتر از پیش به انجام وظایف انقلابیاش میپرداخت و به این جهت مورد اعتماد و علاقه اغلب کارگران کارخانه ماشینسازی قرار داشت.
محبوبیت مجید در میان کارگران کارخانه به حدی بود که وقتی در جریان یک انتخابات در سطح کارخانه، مزدوران خمینی برای جلوگیری از انتخابشدن او سه بار انتخابات را تجدید کردند، اما هر سه بار کارگران آگاه کارخانه به او رأی دادند و او را انتخاب نمودند.
مجید در تظاهرات ۳۰خرداد۶۰ فعالانه شرکت داشت و از آن پس همراه با سایر همرزمانش به زندگی مخفی روی آورد و به تهران منتقل گردید.
سرانجام پس از حدود ۴سال فعالیت مخفی، مجید در مردادماه۶۴ همراه همسر و سه فرزندش دستگیر و به شکنجهگاه اوین منتقل گردید.
وی در اسارت دژخیمان خمینی نیز به مبارزه انقلابی خود ادامه داد و با روحیه رزمنده و ایمان خللناپذیری که داشت، هرگز در مقابل دشمن ارتجاعی و استثمارگر سر تسلیم فرود نیاورد.
مجید قهرمان سرانجام پس از تحمل حدود ۲سال فشار و شکنجه در ۱۳اردیبهشت سال۶۶ در زندان اوین بهشهادت رسید، و خون پاکش را در مسیر رهایی خلق بهویژه رهایی طبقه رزمنده کارگر و تحقق جامعه بیطبقهٔ توحیدی فدا نمود.
خاطرات
تصاویر یادگاری
تصویر مزار شهید
یادش گرامی و راهش پر رهرو باد
با ارسال تصاویر و زندگینامه شهید، ما را در تکمیل شناسنامه شهیدان یاری رسانید. >>> تلگرام مجاهد: @mojahedin_org