زندگینامه شهید
مجاهد شهید سید حسن سنجری در سال۱۳۳۴ در شهرستان مرند در خانوادهای محروم و کم درآمد متولد شد، دوران دبستان را در تهران گذراند و برای ادامه تحصیل در مدرسهٔ خوارزمی ثبت نام کرد و تحصیلات متوسطه خود را ادامه داد.
پدر حسن با وجود سن زیادی که داشت با کار بنایی معاش خانواده را تأمین میکرد و به این ترتیب حسن، دوران کودکی را با تنگدستی و فقر پشت سرگذاشت.
حسن از طریق برادر بزرگترش سیدابراهیم سنجری، از سال۵۱ با سازمان مجاهدین خلق ایران و آرمانهای انقلابی آن آشنا شد، اما دیری نپایید که ابراهیم در سال۵۳ به دست ساواک شاه خائن دستگیر و روانهٔ زندان شد.
اما دستگیری ابراهیم نه تنها در ارادهٔ حسن برای ادامهٔ فعالیتهایش خللی ایجاد نکرد، بلکه خشم و کینهٔ او نسبت به حکومت دیکتاتوری شاه را بیشتر و بیشتر کرد.
او صحنهٔ کلاس و درس را به عرصه فعالیتهای خودش تبدیل کرد، و مرتب اخبار را دنبال میکرد و اعلامیههای سازمان مجاهدین را در بین دوستانش پخش میکرد.
اما دیری نگذشت که حسن نیز توسط ساواک شاه شناسایی شد و به اسارت در آمد و او اضافه بر رنج فقر، رنج شکنجه و شلاق را هم به جان خرید.
یکی از یاران همبندی و مجاهد حسن در مورد دستگیری حسن میگوید: «سال ۵۴ موقع تردد در خیابان توسط ساواک دستگیر شد و دو ماه مستمراً زیر بازجویی و شکنجههای وحشیانه بود. طوریکه تا سالها بعد آثار شکنجه و کابل روی پاهایش باقیمانده بود، اما حسن خیلی مقاوم بود و روحیهٔ بالایی داشت و چیزی را لو نداده بود».
حسن در زندان هم خیلی هوشیار بود و همیشه از طریق مأموران زندان خبرهای بیرون زندان را درمیآورد. ، برای او ۱۰سال زندان بریده بودند، اما ارادهٔ خلق برگ نوینی را در نامهٔ زندگی او ورق زد و در جریان انقلاب ضدسلطنتی از زندان آزاد شد. حسن در زندان در ارتباط با تشکیلات سازمان قرار گرفت و آموزشهای سازمانی را توسط کادرهای قدیمیتر سازمان فرا گرفت.
دستگیری حسن همزمان بود با رو شدن ضربه خیانتبار اپورتونیستهای چپنما بر سازمان، اما او در مقابل این جریان انحرافی و جریان راست ارتجاعی وابسته به خمینی قاطعانه موضع گرفت، و خط اصولی مجاهدین که توسط برادر مجاهد مسعود رجوی در اوین ترسیم شد را برگزید.
پس از آزادی از زندان حسن فعالیتهای انقلابیاش را ادامه داد و یکی از کادرهای امداد پزشکی مجاهدین در خیابان بهار بود، او از پشتکار زیادی در انجام مسئولیتهای سازمانی برخوردار بود و با شور و شوق آنها را انجام میداد، اما از طرفی خیلی صبور و ساکت و آرام بود.
حسن پس از مدتی مسئولیتهای دیگری را به عهده گرفت و پس از ۳۰خرداد سال۶۰ مانند سایر مجاهدین زندگی مخفی را برگزید. پس از حماسه تظاهرات ۵مهر در تهران و در روز ۶مهر در حالی ۲۴ساعت بیشتر از این حماسه پرشور نگذشته بود که غرشی دیگر در خیابان نظام آباد تهران طنینافکن شد.
مردم نظام آباد حمله وحشیانه پاسداران خمینی به یک مجاهد خلق را شاهد بودند و حسن دلیر در یک صحنه نابرابر با پاسداران زحمی شد و درجا بهشهادت رسید. چند روز بعد رژیم در روزنامههای خود نام حسن را در میان اعدام شدگان اعلام کرد.
مجاهدین شهید ابراهیم و حسین سنجری دو برادر قهرمان حسن هستند که در سال۶۰ توسط پاسداران جنایتکار خمینی بهشهادت رسیدند.
خاطرات
تصاویر یادگاری
تصویر مزار شهید
یادش گرامی و راهش پر رهرو باد
با ارسال تصاویر و زندگینامه شهید، ما را در تکمیل شناسنامه شهیدان یاری رسانید. >>> تلگرام مجاهد: @mojahedin_org