زندگینامه شهید
حشمت الله سرحدی در سال ۱۳۳۸ در آبادان در یک خانه کارگری متولد شد. وقتی کودک بود همراه خانواده از آبادان به زادگاه پدریاش شهرضا در استان اصفهان نقل مکان کردند.
پدر وی که کارگر شهرداری بود، برای تأمین معیشت خانواده به کار گلهداری و چوپانی نیز اشتغال داشت که حشمت در کنار تحصیل، در گلهداری کمککار پدرش بود.
وی بهرغم شرایط سخت اقتصادی، با تلاش بسیار تحصیلات ابتدایی و دبیرستان را در شهرضا به پایان رساند و در سال ۱۳۵۷ با شرکت در کنکور سراسری، در دانشسرای تربیت معلم اصفهان قبول شد. ورود وی به این مرکز آموزشی همزمان بود با اوجگیری قیام مردم ایران علیه نظام ستمشاهی که وی فعالانه در آن شرکت داشت.
پس از انقلاب در سال ۱۳۵۸ با سازمان و آرمانهای آن آشنا شد و بهعنوان هوادار سازمان در کارهای مختلف مانند فروش نشریه و. . به فعالیت پرداخت
حشمت در سال ۵۹ بطور حرفهیی وارد فعالیت با سازمان شد و خانه محقری را که داشتند، در اختیار هواداران سازمان قرار داد.
وی که میلیشیایی پرشور و با جسارت بود، پس از ۳۰ خرداد سال ۱۳۶۰ و شروع مبارزه مسلحانه انقلابی به زندگی مخفی روی آورد و به همراه چند مجاهد دیگر به شهر کرد منتقل گردید. بعد از فعالیتهایی که در شهرکرد داشت در پاییز ۱۳۶۰ به اصفهان منتقل و در یک واحد عملیاتی سازماندهی شد. این واحد عملیاتی در کوههای اصفهان تشکیل شد و استقرار خود را در کوه حل و فصل میکرد و برای انجام مأموریت به اصفهان میرفت. حشمت در شرایط سخت و طاقتفرسای کوههای اصفهان آن هم در فصل سرما، مقاوم و استوار به مبارزه و مجاهدتش ادامه داد و همراه با واحد مربوطه، چندین مأموریت موفق انجام داد. در بهمنماه سال ۱۳۶۰ در حالیکه وی برای مأموریتی در شهر بود، این واحد عملیاتی ضربه خورد. پس از این ضربه ارتباط حشمت با سازمان قطع شد.
وی تلاش کرد که از طریق تشکیلات شهر کرد و سپس شهرضا ارتباطش را وصل کند، ولی چون آنها نیز قطع شده بودند، وی بلافاصله آنها را جمع کرد و مسئولیتشان را به عهده گرفت.
تلاش حشمت برای وصل به سازمان، بالاخره جواب داد و به یکی از مجاهدان در بخش شهرستان در تهران، وصل شد ولی این ارتباط بعد از ضربه ۱۰ مرداد ۱۳۶۱ مجدداً قطع شد.
حشمت اما از پای ننشست و بعد از تهیه امکانات لازم با کمک مالی هواداران، با همان نفرات چندین مأموریت موفق در شهر کرد، بروجن، شهرضا و اصفهان انجام داد.
در شرایط سخت امنیتی که آن زمان وجود داشت، حشمت به همراه یارانش، بارها مجبور به جابهجایی و تغییر محل استقرار شدند، اما حشمت با جسارت و روحیه بالایش همه مشکلات را حل و فصل کرد.
سرانجام این مجاهد پاکباز در نیمه اول شهریور ۱۳۶۱ در محل دروازه تهران اصفهان مورد شناسایی مزدوران خمینی قرار گرفت و هنگامیکه قصد خروج از صحنه را داشت از ناحیهٔ پا مورد اصابت گلوله قرار گرفت، و دستگیر شد و روانه شکنجهگاه زندان اصفهان گردید.
۹ روز مقاومت حماسی حشمت زیر شکنجه توسط دژخیمان خمینی، و گذاشتن داغ ندادن حتی یک کلمه از اسرار سازمان به شکنجهگران، مزدوران را بر آن داشت که در روز ۱۷ شهریور ۱۳۶۰ وی را بهشهادت برسانند.
پیکر پاک وغرقه بهخون حشمت قهرمان در۲۱ شهریور ۱۳۶۱ به خانوادهاش تحویل داده شد.
هنگام تشیع پیکر وی که ساعت۸ شب صورت گرفت، مزدوران رژیم در وحشت از خشم مردم، فاصله خانه پدر شهید تا قبرستان را قرق کردند. با این حال انبوهی از مردم محل، جمع شدند و پیکر پاک وی را در جوی آب محل، غسل داده و سپس تا قبرستان تشییع و دفن کردند.
یادش گرامی و راهش پر رهرو باد
با ارسال تصاویر و زندگینامه شهید، ما را در تکمیل شناسنامه شهیدان یاری رسانید. >>> تلگرام مجاهد: @mojahedin_org
خاطرات
تصاویر یادگاری
تصویر مزار شهید