زندگینامه شهید
مجاهد شهید شاهرخ شمیم در سال ۱۳۲۸ در تهران و در خانوادهای نسبتاً مرفه بدنیا آمد و دوران کودکی و تحصیلات ابتدایی و متوسطهاش را نیز در تهران به پایان رسانید.
در سال۴۷ در کنکور شرکت کرد و در دانشکدهٔ فنی دانشگاه تهران پذیرفته شد و در رشتهٔ مکانیک به تحصیل ادامه داد.
پس از ورود به دانشگاه و آشنا شدن با مسائل سیاسی و اجتماعی، او نیز همانند دیگر همرزمانش ریشه همهٔ بدبختیها و مشکلات اجتماعی را در حاکمیت رژیم شاه خائن میدید.
او در مبارزات سیاسی و دانشجویی علیه رژیم شاه شرکت فعال داشت، و همواره در صفوف اول تظاهرات دانشجویی و در پیشاپیش دیگران قرار میگرفت. بهدلیل این فعالیتها او مورد شناسایی عناصر مزدور ساواک قرار گرفت و در سال۵۱ در جریان تظاهرات دانشجویان دستگیر شد.
او در مدت کوتاه زندان و نزدیک به یک سال با نقطهنظرهای مجاهدین آشنا شد و آموزشهای ایدئولوژیک، سیاسی و تجربیات سازمان را فراگرفت.
پس از آزادی به دانشگاه بازگشت و در سال۵۳ فارغالتحصیل شد، در این زمان وی با مجاهد شهید بهروز اسداللهزاده رابطه داشت، و در یک شرکت بهعنوان مهندس تأسیسات کار میکرد و درآمدش را در اختیار سازمان قرار میداد.
در دوران مبارزات مردم برعلیه رژیم شاه فعالانه شرکت نمود و نقش مؤثری در سازمان دادن تظاهرات داشت.
در روزهای قیام نیز در تیمهای سازمان در جهت گسترش قیام فعال بود، و پس از انقلاب بهطور حرفهیی و تمام وقت، در خدمت انقلاب و اهداف سازمان قرار گرفت، و پس از تشکیل بخش هنری سازمان در این قسمت به انجام وظایف انقلابی خود پرداخت.
در پاییز سال۵۸ به بخش تبلیغات سازمان منتقل شد و در این بخش مسئولیت نهاد ترجمه کتابها و نشریات سازمان به زبانهای مختلف به عهدهٔ او قرار گرفت.
وی بار این مسئولیت را بدوش میکشید و با توجه به توان اجرایاش بهرغم مشکلاتی که در این زمینه وجود داشت، بهخوبی از عهدهٔ انجام این مسئولیت برآمد.
ترجمه نشریه مجاهد به زبانهای انگلیسی و عربی و همچنین ترجمه و چاپ بسیاری از اعلامیهها و کتب سازمان به زبانهای مختلف ثمرهٔ تلاش پیگیر او بود.
مجاهد شهید شاهرخ شمیم از تابستان سال۵۸ (چند ماه بعد از پیروزی قیام) در جهت تأمین حفاظت یکی از مسئولان سازمان اقدام به تهیهٔ پایگاه مخفی کرد و خود نیز در همانجا ساکن گردید، سپس در سال۵۹ به بخش حفاظت سازمان منتقل شد.
در این بخش نیز با بکارگیری حداکثر توان و کارآیی خویش وظایف و مسئولیتهای انقلابی خود را بهطور کامل به انجام رساند.
جسارت، پشتکار و صبر انقلابی شاهرخ در انجام مسئولیتها زبانزد دیگران بود، او در برقرار کردن ارتباط با افراد خارج از روابط تشکیلاتی بسیار موفق بود و از همین طریق نیز امکانات مالی و تدارکاتی بسیاری را به سمت سازمان جذب مینمود.
شاهرخ همسر مجاهد شهید فاطمه نجاری بود، این زوج مجاهد خصوصاً در فاز نظامی، تمام هستی خود را عاشقانه وقف مبارزه و در خدمت تحقق اهداف انقلابی و توحیدی سازمان قرار داده بودند.
سرانجام در روز ۱۹بهمن۶۰ و همزمان با هجوم وحشیانهٔ مزدوران خمینی جلاد به پایگاه مجاهد شهید اشرف رجوی و سردار کبیر خلق موسی، پایگاهی که شاهرخ و خانوادهاش در آن بودند (آخرین پایگاهی که برادر مجاهد مسعود رجوی قبل از پرواز قهرمانانهاش به پاریس در آنجا بهسر میبرد) مورد حمله قرار گرفت.
پاسداران مزدور پایگاه را به زیر رگبار آتش سلاحهای سبک و سنگین خود گرفتند، در ابتدا شاهرخ موفق شد تا از طریق خانهٔ همسایهها از حلقه اول محاصره خارج شود، اما به فاصله چند کوچه از پایگاه مجدداً با مزدوران خمینی درگیر و شهید شد.
مجاهد قهرمان شاهرخ شمیم یکی از اعضای ارزندهٔ سازمان بود، که همزمان با شهادت اشرف و موسی، خون خود را فدیه راه رهایی خلق نمود.
یادش گرامی و راه سرخش پررهرو باد
خاطرات
تصاویر یادگاری
تصویر مزار شهید
یادش گرامی و راهش پر رهرو باد
با ارسال تصاویر و زندگینامه شهید، ما را در تکمیل شناسنامه شهیدان یاری رسانید. >>> تلگرام مجاهد: @mojahedin_org