728 x 90

با یاد مجاهد شهید فرهاد اتراک

مجاهد شهید فرهاد اتراک
مجاهد شهید فرهاد اتراک

محل تولد: اصفهان
شغل: دانشجو
سن: 31
تحصیلات: -
محل شهادت: کرج
تاریخ شهادت: 0-5-1367
محل زندان: گوهردشت

زندگینامه شهید


فرهاد اتراک در سال ۱۳۳۶ در شهر اصفهان متولد شد. تحصیلات ابتدایی و متوسطه را تا گرفتن دیپلم در اصفهان سپری کرد و در سال ۱۳۵۵ وارد مدرسه عالی بازرگانی (دانشکده مهدی رضایی) در تهران شد. پس از ورود به دانشکده، با مبارزات دانشجویی علیه نظام حاکم همراه شد و از ابتدای سال ۱۳۵۷ در جریان همین مبارزات، با سازمان مجاهدین و آرمانهای رهائیبخش آن آشنا شد و به‌عنوان هوادار سازمان به فعالیت‌هایش ادامه داد.
وی در طول سال ۱۳۵۷ در تمامی تظاهراتهای تهران و در جریان قیام ضدسلطنتی مردم ایران شرکت داشت، ضمن این‌که در روزهای تعطیل دانشگاهها، در تظاهرات مردم اصفهان نیز حضور می‌یافت.
پس از پیروزی انقلاب ضدسلطنتی و باز شدن دانشگاهها و تشکیل انجمنهای دانشجویان مسلمان؛ هواداران سازمان، فرهاد به‌طور حرفه‌یی به عضویت انجمن دانشجویان مدرسه عالی بازرگانی درآمد. وی که در تمامی فعالیت‌های دانشجویی از جمله سخنرانی‌ها و جلسات سازمان در دانشگاهها و فعالیت‌های انتخاباتی در سال ۱۳۵۸ شرکت داشت، پس از کودتای ضدفرهنگی خمینی و بسته شدن دانشگاهها به فعالیت خود در اتحادیه انجمن دانشجویان مسلمان ادامه داد.
وی در فاز سیاسی در برابر حملات چماقداران خمینی، همیشه جلودار درگیریها بود و همواره، آثار چوب و چماق و زنجیر و. . بر دست و پاهایش مشهود بود.
فرهاد در تظاهراتهای اعتراضی سازمان در بهار سال ۱۳۶۰ در اعتراض نسبت به سرکوب آزادیها و پدیده چماقداری و هم‌چنین در تظاهرات ۳۰ خرداد ۱۳۶۰ در تهران شرکت داشت.
پس از ۳۰ خرداد وی از تشکیلات سازمان قطع شد، اما به همراه برادر مجاهدش و یک همرزم دیگر یک تیم سه نفره تشکیل داده و در پایگاهی که مستقر شدند، در جهت آماده‌سازی امکانات برای تیمهای عملیاتی به مبارزاتشان ادامه دادند.
فرهاد تلاش کرد که در تظاهرات ۵ مهر سال ۱۳۶۰ شرکت کند اما موفق به منطقه رویارویی میلیشیاهای مجاهد خلق نشد.
وی چندی بعد در اوایل آبان ۱۳۶۰ بر سر انجام یک قرار خیابانی دستگیر شد و روانه شکنجه‌گاه اوین شد. . پس از دوران بازجویی و شکنجه در بیدادگاه خمینی به ۱۵ سال زندان محکوم شد. در سال ۱۳۶۱ به زندان قزلحصار منتقل شد. وی از زندانیان مقاوم و از مسئولان تشکیلات در زندان بود.
فرهاد به جسارت و شهامت و داشتن روحیه بالا و سرزنده در میان همرزمانش شناخته می‌شد. چنان‌چه در عمده حرکت‌های اعتراضی، به‌دلیل ایستادگی و مقاومت در برابر دژخیمان در زندان، جزو اولین نفراتی بود که زیر شکنجه و تنبیه می‌رفت.
وی در سال ۱۳۶۵ که زندان قزل‌حصار تعطیل شد، به زندان اوین منتقل گردید و در اواخر سال ۱۳۶۶ به زندان گوهردشت منتقل گردید.
سرانجام این مجاهد پاکباز و سر موضع در جریان قتل‌عام ۱۳۶۷ در زندان گوهردشت، همراه با هزاران مجاهد سرموضع دیگر، سربدار شد و به خیل عظیم شهدای مجاهد خلق پیوست.
مجاهد خلق فرخزاد اتراک برادر فرهاد نیز در جریان قتل‌عام سال ۱۳۶۷ در زندان دستگرد اصفهان، سربدار شد.

یادش گرامی و راهش پر رهرو باد

 

خاطرات


 

 

تصاویر یادگاری


مجاهد شهید فرهاد اتراک

 

 

تصویر مزار شهید



با ارسال تصاویر و زندگینامه شهید، ما را در تکمیل شناسنامه شهیدان یاری رسانید. >>> تلگرام مجاهد: @mojahedin_org

 

 

 

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/8fae3839-8d32-4c8c-85d9-990157c3df87"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات