زندگینامه شهید
ضرغام قلاوند در سال ۱۳۵۰ در اندیمشک به دنیا آمد؛ تحصیلاتش را تا گرفتن دیپلم در همان شهر سپری کرد و سپس وارد دانشگاه شد.
وی در سالهای ۱۳۶۰ و ۱۳۶۱ که نوجوانی ۱۰، ۱۱ ساله بود، بهدلیل ملأ خانوادگی که هوادار سازمان بودند، از یکسو و مشاهده موج دستگیریها و اعدام جوانان و نوجوانان هوادار سازمان از سوی دیگر، با سازمان مجاهدین آشنا شد.
اعدامها از یکطرف و مشاهده دانشآموزان هم سن و سال خودش، که مجروح و معلول، از جبهههای جنگ ضدمیهنی باز میگشتند، وی را بهشدت، متأثر میکرد و پیوسته در ذهن و ضمیرش بهدنبال راهی برای پاسخگویی به این همه درد و رنج مردم بود که آن را در آرمانهای مردمی و رهائیبخش سازمان یافت و به هواداری پرشور تبدیل گردید.
وی در سالهای بعد همراه با یکی از دوستانش، یک هسته مقاومت تشکیل داد و تلاش داشت، ضمن انجام برخی فعالیتها، به هر قیمت به سازمان وصل شود.
در مسیر همین تلاشها برای برای وصل به سازمان، به خدمت نظام وظیفه رفت و در آنجا اقدام به فرار از پادگان بهمنظور عبور از مرزهای غربی و پیوستن به سازمان نمود، اما تلاشهایش نتیجه نداد و دستگیر شد و در زندان مورد ضرب و شتم و شکنجه بسیار قرار گرفت.
دژخمیان خمینی که بهدلیل هوشیاری ضرغام، متوجه نشده بودند که وی با فرارش، قصد عبور از مرز برای پیوستن به مجاهدین را داشته و اقدام وی را به حساب فرار از سربازی گذاشتند، مدتی بعد او را آزاد کردند.
وی پس از آزادی، بهدلیل شکنجههای وحشیانه تا مدتها در خانه بستری و تحت درمان قرار داشت.
ضرغام که مصمم به پیوستن به ارتش آزادیبخش ملی ایران بود، یکبار دیگر در سال ۱۳۷۶، تلاش کرد از مسیر کرمانشاه و مرزهای غربی، از کشور خارج شده و به سازمان بهپیوندد. اما توسط یک مزدور خائن لو رفت و توسط مزدوران سپاه دستگیر و روانه زندان و شکنجهگاه یونسکو در دزفول گردید.
دژخیمان جنایتکار، ضرغام را، زیر شکنجههای وحشیانه قرار دادند تا ضمن درهم شکستن او بتوانند به اطلاعات احتمالی وی در مورد سایر هواداران سازمان دست یابند. اما وی با مقاومت و ایستادگی بر مواضع مجاهدیاش، درسی ماندگار از عزم و اراده و وفاداری عنصر مجاهد خلق به آرمانهایش، به شکنجهگران جنایتکار داد.
پدر ضرغام با گرفتن یک وکیل برای آزادی ضرغام تلاش کرد. دادگاه و وکیل از وی خواستند تا سازمان را محکوم کند و آزاد شود. اما ضرغام قهرمان، با ایستادگی بر مواضع مجاهدیش، دست رد بر سینه آنها زده و چنین آزادی را نپذیرفت.
جانیان خمینی که با وجود همه فشارها و شکنجهها نتوانسته بودند این مجاهد دلیر را به تسلیم وادارند، وی را در سال ۱۳۷۶ اعدام کرده و بهشهادت رساندند.
مجاهدان خلق یحیی قلاوند برادر ضرغام و پروانه قلاوند خواهر وی، از شهدای سرفراز مجاهدین خلق هستند.
یادش گرامی و راهش پر رهرو باد
با ارسال تصاویر و زندگینامه شهید، ما را در تکمیل شناسنامه شهیدان یاری رسانید. >>> تلگرام مجاهد: @mojahedin_org
خاطرات
تصاویر یادگاری
تصویر مزار شهید