728 x 90

فرازهایی از زندگی جاودانه‌فروغ اشرف، فرمانده دلیر سعید چاوشی

فرازهایی از زندگی جاودانه‌فروغ اشرف، مجاهد خلق، فرمانده دلیر سعید چاوشی
فرازهایی از زندگی جاودانه‌فروغ اشرف، مجاهد خلق، فرمانده دلیر سعید چاوشی

محل تولد: گرگان
شغل:
سن: 47
تحصیلات: دیپلم تجربی
محل شهادت: عراق - شهر اشرف
تاریخ شهادت: 19-1-1390
محل زندان: -

زندگینامه شهید


سعید چاووشی در سال ۱۳۴۱ در شهر گرگان به‌دنیا آمد. تحصیلات خود را در صومعه‌سرا که به آنجا نقل مکان کرده بودند، دنبال کرد و موفق به گرفتن دیپلم تجربی شد.
سعید در سالهای ۵۵-۵۶ توسط برادرش با مسائل سیاسی آشنا شد. وی در جریان قیام مردم ایران علیه نظام سلطنتی در سال ۱۳۵۷، با شور و تلاش وصف‌ناپذیر در راه‌اندازی تظاهراتها نقش جدی داشت و مشخصاً مشوق دانش آموزان برای آمدن به تظاهرات بود. همین مسأله باعث محبوبیت وی در میان مردم صومعه سرا شده بود.
پس از پیروزی انقلاب، به‌عنوان هوادار سازمان در تشکیل شورای مدارس در دبیرستانهای صومعه سرا نقش جدی ایفا کرد. او که فعالیت خود را به‌طور حرفه‌یی در ارتباط با بخش دانش‌آموزی سازمان شروع کرده بود، پس از مدتی به‌دلیل صلاحیتی که از خود نشان داد، مسئول سیاسی مدارس صومعه‌سرا شد. او نقش فعالی در سازماندهی میلیشیای مجاهد خلق و پخش و توزیع نشریهٔ مجاهد و افشاگری علیه سیاست‌های سرکوبگرانه و ارتجاعی خمینی، در آن منطقه داشت.
به‌دلیل همین فعالیت‌ها در دهم فروردین سال ۱۳۶۰ توسط پاسداران خمینی دستگیر و روانه زندان شد و بعد از ۳۰ خرداد ۱۳۶۰ در بی‌دادگاه رژیم به ده سال زندان محکوم گردید. اما از آنجا که فشار و زندان نتوانست بر عزم استوار سعید، تاثیری بگذارد و او را به تسلیم بکشاند، در فروردین سال ۱۳۶۱ موفق شد که به همراه تعدادی از همرزمانش از زندان صومعه‌سرا بگریزد.
وی بعد از فرار از زندان، به تهران رفت و با تشکیل یک هسته مقاومت، برای وصل به سازمان تلاش کرد. تا آن که موفق شد در خرداد ۱۳۶۲ در ارتباط با سازمان، در منطقه مرزی، خود را به پایگاههای مجاهدین برساند.
سعید از آن پس در مسئولیتها و مأموریتهای بسیاری شرکت داشت و با تشکیل ارتش آزادیبخش، در شمار کادر و فرمانده‌ای شایسته، به مبارزه خود برای آزادی مردم ایران ادامه داد. او از جمله در عملیات‌های بزرگ آفتاب، چلچراغ و فروغ جاویدان شرکت داشت.
درخشش وی، به‌عنوان مسئولی سرزنده و تاثیرگذار، پس از عبور از انقلاب ایدئولوژیک درونی مجاهدین، چشمگیر بود.
وی در دوران ۸سال پایداری پرشکوه در اشرف، با صلابت و استواری تمام، همواره به‌عنوان کادری پیشقدم و آماده، در تمامی صحنه‌های رزم حضور داشت و این از عمق اعتقادش به جایگاه اشرف و اشرفیان در مبارزه برای رهایی مردم ایران، می‌جوشید.
او در یکی از نامه‌هایش در سال ۱۳۸۸ نوشت: «قرار گرفتن شهر شرف در نوک پیکان انقلاب دموکراتیک مردم ایران را فتح مبین می‌دانم. حتی اگر در شرایط سرخترین شق، در آینده نزدیک، یا دور قرار بگیریم… با انتخاب و فهم فتح مبین، به استقبال هر سختی و هر ابتلایی خواهیم رفت. و درس دیگری از... فدای بیکران مجاهد خلق به دشمنان ضدبشر خواهیم داد».
سرانجام فرمانده قهرمان، سعید چاووشی، در صحنه حماسه کبیر فروغ اشرف در سحرگاه خونین ۱۹ فروردین ۱۳۹۰ در مصاف با دشمن تا دندان مسلح ارتش تحت‌امر مالکی و مزدوران دست‌نشانده خامنه‌ای، برای حراست از وجب به وجب خاک اشرف، به میدان شتافت و نهایتاً هدف تیر دشمن شقاوت‌پیشه قرار گرفت و به‌شهادت رسید و بدین ترتیب به عهد و پیمانش وفا کرد و جان خویش را فدیه رهایی خلقش نمود.
مجاهد خلق حبیب چاووشی، برادر سعید، نیز از شهدای قهرمان مجاهد خلق است.

 

خاطرات


 

 

تصاویر یادگاری


 

 

تصویر مزار شهید


 

 

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/2a60bacc-4eca-4eca-a805-704a093456a6"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات