زندگینامه شهید
محمد کاظم عزیزی در سال۱۳۳۸ در نیشابور متولد شد. بعد از کلاس اول دبستان همراه با خانواده به تهران نقل مکان کرد و تحصیلاتش را در تهران ادامه داد.
وی که با فقر و محرومیت مردم از نزدیک آشنا شده بود، در دوران تحصیل با سایر دانشآموزان در مورد این مسایل و اینکه مقصر این وضعیت حاکمیت است، صحبت میکرد.
یکبار که در همین رابطه به سایر دوستانش میگفت نباید یک عده گرسنه باشند و یک عده در کاخ زندگی کنند، مورد ضرب و شتم یک ساواکی قرار میگیرد و وقتی مادر کاظم سر میرسد و اعتراض میکند، ساواکی مربوطه به مادر وی میگوید «جلوی بچهات را بگیر و گرنه میفرستمش آب خنک بخورد».
در اواخر سال۱۳۵۳ در حالیکه سال سوم راهنمایی را تمام کرده بود تصمیم میگیرد برای ادامه تحصیل به حوزه علمیه قم برود. هنوز چند ماهی از حضورش در قم نگذشته بود که در تظاهرات ۱۵خرداد ۱۳۵۴ در قم توسط ساواک شاه دستگیر و به زندان قصر انتقال داده شد.
هنگام دستگیری مزدوران ساواک شاه وی را مورد ضرب و شتم قرار داده و در زندان با ضربات سنگین کابل شکنجهاش کردند.
خانوادهاش چند ماهی از وی خبر نداشتند تا آنکه نامه کاظم از زندان به دستشان میرسد و برای ملاقات وی بهزندان قصر میروند.
پس از چند ماه وی را بهدلیل اینکه سنش ۱۵سال بود، از زندان قصر جابهجا کردند، اینجا زندان عادی است. اگر چه رفتار وی در همین زندان باعث شده بود که زندانیان عادی جذب وی بشوند. اما وی به مادرش اصرار میکرد بروید فشار بیاورید مرا به زندان قصر ببرند، چرا که میخواهم با زندانیان سیاسی باشم.
کاظم بعد از دوران بازجویی و شکنجه در بیدادگاه شاه خائن به دو سال زندان محکوم شد. و در سال۵۶ در حالیکه ۱.۵ ماه بیش از دو سال زندانی کشید، آزاد شد.
پس از آزادی روزانه کار میکرد و شبانه به تحصیلاتش ادامه داد تا آنکه در سال۵۹ موفق به گرفتن دیپلم شد.
کاظم در سال۵۷ در ارتباط با سازمان قرار گرفت و در تکثیر و توزیع جزوات و اعلامیههای سازمان فعال بود. در جریان قیام ضدسلطنتی و حمله به مراکز سرکوب شاه در سال۱۳۵۷ نقش مهمی ایفا کرد.
پس از پیروزی انقلاب وارد جنبش ملی مجاهدین شد و در بخش محلات به فعالیتش ادامه داد.
وی در حفاظت از مرکز جنبش ملی مجاهدین در تهران در برابر حمله چماقداران و اوباش خمینی حضور جسورانه و چشمگیری داشت.
کاظم در تمامی میتینگها و فعالیتهای سازمانی از جمله انتخابات سال۵۸ و میتینگ امجدیه و تظاهراتهای سال۶۰ شرکت داشت.
پس از سی خرداد ۱۳۶۰ و شروع مبارزه مسلحانه انقلابی وی نیز خانه را ترک کرد و به زندگی مخفی روی آورد و به مسئولیتهای انقلابیاش ادامه داد.
در بهار سال۱۳۶۱ در حالیکه برای پیوستن به مجاهدین در منطقه مرزی آماده شده بود، در حمله پاسداران به پایگاهی که در آن بود دستگیر شد و به زندان گوهردشت منتقل گردید.
پس از دو ماه خانواده کاظم از دستگیریاش مطلع شدند و وقتی به ملاقات وی رفتند، با پیکر نحیف و شکنجه شده وی روبهرو شدند.
سر انجام دژخیمان رژیم آخوندی این مجاهد سر موضع را پس از شش ماه زندان انفرادی و شکنجههای سنگین در روز ۱۰آذر ۱۳۶۱ بهشهادت رساندند.
یک ماه پس از شهادت کاظم قهرمان، به پدر وی اطلاع میدهند که برای گرفتن وسایل کاظم به زندان مراجعه کند و وقتی پدر وسایل را میگیرد همانجا از حال میرود.
پیکر پاک این مجاهد پاکباز در بهشت زهرا توسط مزدوران رژیم دفن شده است.
علیرضا و محمدرضا عزیزی برادران کاظم از شهدای سرفراز مجاهد خلق هستند. نه میبخشیم و نه فراموش میکنیم
یادش گرامی و راهش پر رهرو باد
با ارسال تصاویر و زندگینامه شهید، ما را در تکمیل شناسنامه شهیدان یاری رسانید. >>> تلگرام مجاهد: @mojahedin_org
خاطرات
تصاویر یادگاری
تصویر مزار شهید