زندگینامه شهید
محمود بنینجاریان در سال۱۳۲۹ در یک خانواده محروم در اصفهان به دنیا آمد و از همان کودکی با فقر و تنگدستی و شرایط سخت زندگی آشنا شد.
دوران ابتدایی و متوسطه را در همین شهر گذراند و پس از گرفتن دیپلم در سال۴۹ وارد دانشکده حقوق دانشگاه تهران شد. وی در سال۱۳۵۳ موفق به گرفتن مدرک لیسانس حقوق شد.
وی که از دوران دبیرستان با مسایل سیاسی آشنا شده بود با ورود به دانشگاه که همزمان با شروع مبارزه مسلحانه انقلابی علیه رژیم جنایتکار شاه بود، در فعالیتهای دانشجویی علیه دیکتاتوری شاه فعالانه شرکت داشت.
با علنی شدن سازمان مجاهدین خلق در سال۵۰ و بهخصوص بعد از شهادت بنیانگذاران سازمان در خرداد ۱۳۵۱، وی که با تعدادی از اعضای سازمان در ارتباط بود بر فعالیتهای خود افزود که در همین رابطه در مهرماه سال۱۳۵۱ توسط ساواک دستگیر و به مدت شش ماه را در شکنجهگاه و زندان شاه گذراند.
محمود توسط بیدادگاههای نظام شاه محاکمه و به شش ماه زندان محکوم گردید.
ارتباط نزدیک محمود در همان مدت کوتاه با رهبران و اعضای سازمان در زندان، عزم وی را برای ادامه مبارزه جزمتر کرد و پس از آزادی همچنان به فعالیتهایش ادامه داد.
از آنجا که سابقه محکومیت سیاسی داشت، وقتی برای سربازی اقدام کرد، وی را از درجه افسری محروم کردند و بهعنوان سرباز صفر دوران سربازی را سپری کرد.
پس از سربازی در سال۵۵ وارد کارآموزی وکالت شد و نهایتاً در اوایل سال۱۳۵۶ موفق به گرفتن پروانه وکالت گردید.
وی در جریان قیام و تظاهرات مردم علیه شاه خائن شرکت فعال داشت.
پس از پیروزی قیام بهعنوان هوادار سازمان به همراه سایر وکلای مردمی و انقلابی به کار در دادسراها و دادگاههای انقلاب که تازه برپا شده بود پرداخت. اما از آنجا که رژیم آزادیکش و انحصارطلب خمینی یارای تحمل عناصر مردم و انقلابی را نداشت، وی را مانند سایر وکلای هوادار سازمان اخراج کرد.
محمود پس از آن راهی استان سیستان و بلوچستان شد و در آن دیار بهعنوان دادستان انقلاب با عوامل و مزدوران مسلح که توسط رژیم خمینی برای مقابله با مردم زحمتکش بلوچ مسلح شده بودند مبارزه کرد. اما طبیعی بود که مزدوران رژیم آخوندی نمیتوانستند در این مسئولیت نیز وی را تحمل کنند.
محمود پس از آن به همراه مجاهد شهید رضا خاکسار و سایر وکلای انقلابی و هوادار سازمان در تدوین و چاپ کتابهای مربوط به «قضات تحقیق و بازپرسان دادسرای انقلاب» تلاش بسیاری کرد. کتابهایی که تأثیر زیادی در افشای ماهیت رژیم خمینی داشت.
محمود از آن پس بهطور حرفهیی تمام فعالیتهایش را در ارتباط با سازمان دنبال کرد. وی به همراه سایر وکلای مجاهد خلق، انجمن حقوقدانان مسلمان را بنیان نهاد و کار رسیدگی و دفاع در پروندههای میلیشیاهای خونین بال مجاهد را به عهده گرفت.
چهره شاداب و جدی و شخصیت مصمم و پرکار وی زبانزد همرزمانش بود.
اطلاعیههای متعدد انجمن حقوقدانان مسلمان در رابطه با تجاوزات مستمر مزدوران ارتجاع حاکم به حقوق و آزادیهای اساسی مردم و نیروهای سیاسی از جمله فعالیتهای با ارزش وی و همکاران مجاهدش بود.
محمود همچنین عضو کمیتهیی بود که برای دفاع از مجاهد شهید محمدرضا سعادتی تشکیل شده بود.
با تنگتر شدن فضای سیاسی علیه نیروهای انقلابی و شروع مجدد دستگیری و شکنجه مجاهدین، محمود بنینجاریان به همراه یاران مجاهدش و هسته وکلای هوادار سازمان، یک کارزار گسترده را در بین استادان حقوقدانشگاهها، قضات و وکلای دادگستری سازمان دادند و علیه این قانون شکنیها به اعتراض پرداختند. اوج این کارزار موضعگیری تند علیه لایحه قصاص خمینی بود که جمع کثیری از حقوقدانان ایرانی را علیه آن بسیج کرد. در نتیجه آن بهشتی معدوم مجبور شد چهار روز جلسه برگزار کند تا قانون ضدانسانی قصاص را توجیه بنماید، که به افشای بیش از پیش رژیم آخوندی و نظام حقوقی ارتجاعیاش منجر شد.
محمود بعد از سی خرداد ۱۳۶۰ و شروع مبارزه مسلحانه انقلابی مانند سایر مجاهدان به زندگی مخفی روی آورد و به مسئولیتهای انقلابیاش ادامه داد. تا آنکه در اوایل اردیبهشت سال۱۳۶۱ حین تردد در محله یوسفآباد تهران در تور بازرسی پاسداران رژیم قرار گرفت و دستگیر شد و بلافاصله به زندان اوین و شکنجهگاه برده شد.
بهمحض ورود به اوین مورد شناسایی قرار گرفت و زیر شدیدتری شکنجهگاه برده شد. یکی از همبندیهای وی در رابطه با شکنجه وی نوشته است: «علاوه بر شلاق و کابل پاهای محمود را بامیلههای آهنی عاجدار خرد کرده بودند. بهطوریکه پس از مدتی هنوز پاهای او عفونت زیادی داشت. اما محمود هیچگاه در برابر دژخیم سرخم نکرد. او استوار و مصمم با تکیه به ایمان انقلابی و با استفاده از تجربیات زندان شاه به همه زندانیان روحیه مقاومت و برنامه زندان و سلولهای عمومی را سر و سامان میداد».
دژخیمان خمینی که در برابر استواری و ایستادگی این مجاهد پاکباز و سر موضع شکست خوردند، سرانجام او را در تاریخ ۱۹مهر ۱۳۶۴ به جوخه تیرباران سپرده و بهشهادت رساندند.
همسر محمود خواهر مجاهد سهیلا قاضیزاده از شهدای سرفراز مجاهد خلق است که در سال۱۳۶۱ در درگیری با پاسداران ظلمت، به خیلی عظیم شهدای مجاهد خلق پیوست.
یادش گرامی و راهش پر رهرو باد
با ارسال تصاویر و زندگینامه شهید، ما را در تکمیل شناسنامه شهیدان یاری رسانید. >>> تلگرام مجاهد: @mojahedin_org
خاطرات
تصاویر یادگاری
تصویر مزار شهید