728 x 90

با یاد مجاهد شهید محمد (صمد) بقایی

مجاهد شهید محمد (صمد) بقایی
مجاهد شهید محمد (صمد) بقایی

محل تولد: تهران
شغل: دانشجو
سن: 27
تحصیلات: دانشجوی مهندسی متالوژی
محل شهادت: تهران
تاریخ شهادت: 13-7-1360
محل زندان: -

زندگینامه شهید


زندانی زمان شاه: در سالهای ۱۳۵۴ تا ۱۳۵۷در زندانهای اوین و قصر / ۳ سال

نحوه شهادت: در درگیری و محاصره پاسداران با کشیدن نارنجک

مجاهد قهرمان محمد بقایی از زندانیان سیاسی در رژیم شاه خائن و از کادرهای مسئول سازمان مجاهدین خلق بود که توسط مزدوران رژیم خمینی در سال۱۳۶۰ به‌شهادت رسید.

محمد که در میان همرزمانش به صمد معروف بود در سال۱۳۳۳ در یک خانواده فقیر در یکی از محلات جنوب تهران به‌نام «باغ فردوس» بدنیا آمد. او متناسب با محیط زندگی و محیط خانوادگیش از همان سالهای اول زندگی، از نزدیک و با تمام وجود با فقر و رنج آشنا شد. اما با عواطف انسانی و روحیه‌ٔ تسلیم‌ناپذیری که داشت به‌دنبال راهی برای ریشه‌کنی ظلم و ستم بود.

سال‌های آخر دبیرستان محمد مصادف با شروع مبارزات مسلحانه فدایی‌ها و مجاهدین بود محمد در سال۱۳۵۲ به دانشگاه صنعتی شریف در تهران راه یافت؛ وی در دانشگاه ضمن شرکت فعال در حرکتهای دانشجویی، هر چه بیشتر با خطوط و مواضع مجاهدین آشنا شد از آنجا که تحقق آرزوهایش را در آرمانهای سازمان یافت تمام تلاشش را برای پیدا کردن راهی جهت برقراری ارتباط با مجاهدین متمرکز کرد.

محمد در ادامه همین فعالیت‌ها در سال۱۳۵۴ در یک تظاهرات خیابانی در تهران دستگیر شد. وی در زندان شاه خائن در برابر شکنجه‌های مزدوران ساواک دلیرانه مقاومت کرد و در حالی‌که رسماً بازجوهای ساواک به او می‌گفتند که تا اطلاعات را ندهی زنده از اینجا بیرون نخواهی رفت و دائم برای او سهمیه شلاق و شکنجه و تنبیه گذاشته بودند. اما او به عهدش با خدا و خلق وفادار ماند و اسرار خلق و سازمان را در سینه‌های رازدارش حفظ کرد

دستگیری و زندان باعث شد که او به آرزوی دیرین خود یعنی وصل به سازمان محبوبش دست یابد. لذا در بدو ورود به زندان به‌سرعت در ارتباط تشکیلاتی با مجاهدین قرار گرفت و به‌طور پیگیر و پرشور به فراگیری آموزشهای سازمانی پرداخت.

محمد در طی سه سالی که در زندان شاه بود لحظه‌ای از آموزش و تعالیم ارزشمندی که توسط مسئولان مجاهدین در زندان منتقل می‌شد غفلت نمی‌کرد و با انگیزه‌های انقلابی که داشت در سایه این آموزشها به یک کادر ارزشمند مجاهدین تبدیل شد. آن‌چنانکه ضمن انتقال این تجارب و آموزشها به دیگر یاران همبند در عمل یکی از سازماندهندگان مقاومت در درون بند برای مقابله با پلیس زندان، و بازجویان و شکنجه‌گران ساواک به‌شمار میرفت.

مجاهد شهید محمد بقایی پس از پیروزی قیام ضدسلطنتی و در طول ۲۷ماه فاز سیاسی مقاومت به‌عنوان یکی از کادرهای ارزنده و مسئول سازمان مجاهدین خلق ایران در بخشهای مختلف سازمان از جمله به‌عنوان یکی از نویسندگان نشریه مجاهد که در آنزمان نقش سازماندهنده در میان هواداران و نیروهای تشکیلاتی مجاهدین داشت به بهترین نحو به انجام مسئولیتهای انقلابی‌اش قیام کرد.

بعد از ۳۰ خرداد۶۰ و سرکوب تظاهرات مسالمت‌آمیز نیم میلیونی مردم در تهران و آغاز مقاومت انقلابی مسلحانه محمد قهرمان به‌عنوان یکی از کادرهای برجسته در بخش اجتماعی سازمان به مجاهدت خود ادامه داد تا آن که سرانجام در روز ۱۲/ مهر / ۱۳۶۰ هنگامی که در یک قرار خیابانی به محاصره مزدوران خمینی در آمد در اوج جسارت و شرف انقلابی عنصر موحد مجاهد خلق با کشیدن نارنجک ضمن بهلاکت رساندن چند تن از مزدوران خمینی خود نیز به کهکشان پر ستاره شهیدان مجاهد خلق پیوست. و جاودانه شد.

یادش گرامی و راه سرخش پر رهرو باد

خاطرات


 

 

تصاویر یادگاری


 

 

تصویر مزار شهید


 

 

یادش گرامی و راهش پر رهرو باد
با ارسال تصاویر و زندگینامه شهید، ما را در تکمیل شناسنامه شهیدان یاری رسانید. >>> تلگرام مجاهد: @mojahedin_org

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/2a463894-7d76-4a69-ad1f-b61a34f525bd"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات