زندگینامه شهید
مجاهد قهرمان منصور بازرگان در فروردینماه ۵۱ در بیدادگاه نظامی شاه خائن در کنار چند تن از اعضای مرکزیت سازمان، (مجاهد شهید علی میهندوست، برادر مجاهد مسعود رجوی، مجاهد شهید محمد بازرگانی و مجاهد شهید ناصر صادق) محاکمه گردید، در حماسهٔ کبیر عقیدتی و میهنی فروغ جاویدان بهشهادت رسید و جاودانه شد.
مجاهد شهید منصور بازرگان یکی از قدیمیترین و با سابقهترین اعضای سازمان مجاهدین خلق ایران در سال۱۳۱۹ در مشهد متولد شد.
او در ادامه تحصیلات در رشتهٔ تاریخ از دانشگاه تهران فارغالتحصیل شد، منصور از دوران نوجوانی پا به عرصهٔ مبارزه گذاشت و در کانونها و تشکلهای مختلف آن دوران از جمله در جبههٔ ملی و نهضت آزادی به فعالیت سیاسی پرداخت.
پس از بنیانگذاری سازمان مجاهدین خلق ایران، او که بنبست و شکست مبارزات رفرمیستی آن دوران را از نزدیک لمس کرده بود، در همان آغاز به مجاهدین پیوست.
وی در جریان ضربهٔ نظامی سال۵۰ بر پیکر سازمان، دستگیر شد و پس از محاکمه در بیدادگاه شاه خائن به ۱۰سال زندان محکوم گردید.
پایداری او بر اصول و مواضع انقلابی و توحیدی مجاهدین و مقاومت در برابر اپورتونیستهای چپنما و مرتجعین راست در زندان شیراز فصلی درخشان از کارنامهٔ مبارزاتیاش در این مرحله بود.
مجاهد شهید منصور بازرگان در دوران فعالیت سیاسی علیه خمینی و در مقطع انتخابات مجلس، کاندیدای مجاهدین در مشهد بود و از محبوبیت فوقالعادهای در میان اقشار مختلف مردم آزاده این شهر برخوردار بود.
او در دوران فاز سیاسی و بعد از ۳۰خرداد۶۰ مسئولیتهای مختلفی را در سازمان بهعهده داشت و احساس مسئولیت ایدئولوژیک، سختکوشی در انجام وظیفه، دلسوزی نسبت به منافع خلق و انقلاب و عواطف انقلابی و پاک و صمیمی او بسیار بارز بود.
در وصیتنامهای که از او بهجای مانده ضمن توصیف هدایتیافتگی و تولد دوباره خود به وسیلهٔ «حنیف» و «مسعود»، با شور و ایمان انگیزانندهای نوشت: «خدایا مسعود را برای نسل مجاهد خلق و خلق محروم ایران و نقش تاریخی آیندهاش حفظ نما.
خدایا مسعود را زنده نگهدار که تداوم انقلاب و حل مسائل و تضادهای فوقالعاده و پیچیده و بغرنج جامعهٔ ایران بعد از پیروزی انقلاب، به ذهن خلاق و شخصیت ممتاز انقلابی وی و عنصر مجاهد خلق وابسته است».
او در انتهای وصیتنامهاش اضافه کرد: «آرزو میکنم لحظهای را که آرشوار، تمامی وجودم را در گلولهای متمرکز کرده و بهطرف جلاد جماران و دژخیمان پلیدش نشانه روم و جان ناچیزم را فدای راه خدا و خلق نمایم».
سرانجام منصور قهرمان پس از ۲۳سال مبارزه و مجاهدت خالصانه در سازمان مجاهدین خلق و مبارزه بیوقفه با رژیمهای شاه و خمینی در اوایل مردادماه ۶۷ در حماسهٔ کبیر فروغ جاویدان بعد از نبردی سراسر حماسه و فداکاری، به کهکشان شهدای سرفراز مجاهد خلق پیوست و جاودانه شد.
خاطرات
تصاویر یادگاری
تصویر مزار شهید
یادش گرامی و راهش پر رهرو باد
با ارسال تصاویر و زندگینامه شهید، ما را در تکمیل شناسنامه شهیدان یاری رسانید. >>> تلگرام مجاهد: @mojahedin_org