زندگینامه شهید
مادر مجاهد ایران بازرگان (ازهدی) در سال ۱۳۰۴ در مشهد متولد شد و تحصیلات ابتدایی خود را در این شهر به پایان رساند.
پس از شهریور ۵۰ به دنبال دستگیری برادرش برادر مجاهد منصور بازرگان و شهید بنیانگذار مجاهد کبیر محمد حنیفنژاد که مادر بازرگان به شدت تحت تأثیر شخصیت انقلابی او بود، او نیز در کنار دیگر مادران مجاهد، فعالیت افشاگرانه خود را بر علیه جنایات شاه و در دفاع از زندانیان سیاسی آغاز نمود. مادر بازرگان در سال ۵۶ در اولین تظاهرات زنان مشهد که توسط ۱۰۰تن از مادران و خواهران مجاهدین اسیر برپا شده بود، فعالانه شرکت کرد. پس از آن نیز در اغلب تظاهرات دوران قیام شرکت میکرد و یکی از گردانندگان اصلی تظاهرات مشهور زنان مشهد در سال ۵۷بود.
پس از پیروزی قیام و تشکیل جنبش ملی مجاهدین در مشهد مادر بازرگان علاوه بر حضور و فعالیت مستقیم در ستاد مجاهدین همواره در صحنه های دفاعی از ستاد ها و مراکز سازمان در برابر حملات چماقداران و فالانژهای خمینی حضور داشت او هر وقت که از حمله و هجوم اوباش ارتجاع مطلع میشد در هر کجا که بود به سرعت خود را به ستاد میرسانید تا در حفاظت از فرزندان مجاهدش بکوشد.
پس از تعطیلی ستاد مشهد در تابستان ۵۹و آغاز فعالیت گسترده تیمهای میلیشیا در سطح شهر از طریق برپایی دکه ها و نمایشگاه های خیابانی، تیم مادر بازرگان نیز مسئولیت بر پایی دکه در محله کوهسنگی را به عهده داشت. در این دوران مادر بازرگان تلاش و پشتکار قابل تحسین از خود نشان داد. او در برابر حملات فالانژها سرسختانه ایستادگی میکرد و علیرغم آنکه چندین بار به شدت مورد ضرب و شتم قرار گرفت اما هربار مصمم تر از پیش به انجام وظایف انقلابی اش ادامه میداد. حل شدگی در امر مبارزه، بارزترین ویژگی این مادر مجاهد خلق بود. او به خوبی میدانست که لازمه قدم گذاشتن در راه پر پیچ و خم مبارزه، فداکاری و ازخودگذشتگی و تحمل شدائد و مشکلات بسیاری است و خود نیز آگاهانه با قبول تمام سختیها قدم به این راه گذاشت و تا به آخر نیز استوار و پابرجا باقی ماند. مادر بازرگان جزو تیم مادرانی بود که برای رسیدگی به وضعیت خانوادههایی که فرزندانشان به دست ارتجاع شهید یا زندانی شده بودند، به شهرستانهای مختلف استان خراسان سفر میکرد.
پس از آغاز مبارزه انقلابی مسلحانه از ۳۰خرداد ۶۰به بعد مادر بازرگان زندگی مخفی خود را آغاز نمود. مزدوران ارتجاع بارها جهت دستگیری او به خانه اش حمله کردند ولی او را نیافتند. پس از مدتی مادر به تهران آمد و در یکی از پایگاه های مقاومت در کنار فرزندش مجاهد شهید فرشته ازهدی و دامادش مجاهد شهید حمید خادمی به زندگی مبارزاتی خود ادامه داد.
سرانجام در روز ۱۲ اردیبهشت ۶۱در حمله پاسداران جنایتکار خمینی به تعدادی از پایگاههای مقاومت مجاهدین و از جمله پایگاه مجاهد شهید حمید خادمی مادر بازرگان نیز در کنار فرزندان مجاهدش پس از ساعتها مقاومت قهرمانانه به شهادت رسید.
یادش گرامی و راهش پر رهرو باد
با ارسال تصاویر و زندگینامه شهید، ما را در تکمیل شناسنامه شهیدان یاری رسانید. >>> تلگرام مجاهد: @mojahedin_org
خاطرات
تصاویر یادگاری
تصویر مزار شهید