زندگینامه شهید
استادیار دانشگاه علم و صنعت و یکی از کادرهای مسؤل ارزنده مجاهد خلق بود که در شهریور۶۰ بهدست پاسداران جنایتکار خمینی بهشهادت رسید.
مجاهد شهید مسعود حریری سال۱۳۳۳ در شهر زنجان متولد شد. پس از پایان تحصیلات ابتدایی و متوسطه به تهران آمد و در رشته ساختمان دانشگاه علم و صنعت تحصیلاتش را ادامه داد.
او پس از ورود به دانشگاه فعالیتهای سیاسی و مبارزاتی خود را آغاز نمود، و فعالانه در فعالیتهای ”سیاسی-صنفی“ دانشجویی شرکت میکرد.
مسعود از طریق مطالعه کتابها و آثار مجاهدین و ضمن برخورد و تماس با دانشجویان هوادار سازمان با اهداف و آرمانهای مجاهدین آشنا شد. از آن پس فعالیتهای انقلابی مسعود در جهت ترویج و اشاعه فرهنگ انقلابی سازمان و تلاش در جهت برقراری رابطه با مجاهدین متمرکز بود.
اسفندماه ۵۲ مسعود به جرم هواداری و فعالیتهای سمپاتیک در رابطه با سازمان توسط مزدوران ساواک دستگیر شد، و پس از پشت سر گذاشتن مراحل بازجوئی، به ۱/۵سال زندان محکوم گردید.
مسعود طی دوران زندان در ارتباط با تشکیلات سازمان در داخل زندان قرار داشت و پس از ۹ماه از پایان محکومیتش و در سال۵۵ از زندان آزاد شد و مجدداً فعالیتهای انقلابی خود را از سر گرفت.
در همین سالها مجاهد شهید مسعود حریری موفق شد تحصیلات عالیه خود را به پایان برساند و از آنجا که دانشجویی ممتاز و برجسته بود، بهرغم سابقهٔ فعالیتهای سیاسیاش، از طرف دانشگاه علم و صنعت از او تقاضا شد که در همانجا به تدریس بپردازد.
طی دوران قیام مجاهد شهید مسعود حریری فعالانه در حرکتهای مردمی شرکت میجست، از جمله در تظاهرات خونین ۱۷شهریور، صفی که مسعود در آن قرار داشت، هدف رگبار گلولههای مزدوران شاه قرار گرفت.
پس از آزادی سردار شهید خلق موسی خیابانی به همراه آخرین دسته از زندانیان سیاسی، مسعود همراه چند تن از دوستان مبارزش برای دیدار سردار به تبریز رفت. او تا ۲۰بهمن در تبریز بود سپس با صلاحدید سردار عازم تهران شد و فعالانه در جریان قیام روزهای ۲۱ و ۲۲بهمن شرکت نمود.
مجاهد شهید مسعود حریری پس از پیروزی انقلاب در قسمت نهادهای دانشآموزی و محلات منطقه شرق تهران فعالیت خود را آغاز کرد. .
ازاواسط سال۵۸ مسعود در شورای نهاد دانشجویی سازمان مسئولیتهای متعددی را به عهده گرفت، طی این دوران مسعود بهخوبی توانایی و کارآیی خود را در پذیرش مسئولیتهای مختلف و انجام آنها به بهترین نحو ممکن نشان داد. پشتکار و جدیت در انجام کارها ویژگی برجستهٔ دیگر او بود.
پس از مدتی مجاهد شهید مسعود حریری به نهاد کارمندی و اصناف منتقل شد و بهعنوان یکی از مسئولان این نهاد، مسئولیت شورای اجرایی بازار را به عهده گرفت.
پس از آغاز از ۳۰خرداد۶۰ مسعود همچنان به فعالیت خود در قسمت بازار ادامه داد و تیم های تحت مسئولیت او چند مأموریت انقلابی انجام دادند.
حماسهٔ مقاومت پایگاه شهرآرا یکی از حماسههای فراموش نشدنی واحدهای تحت مسئولیت وی بود که در آن مجاهدین شهید مسعود غفاری، مهدی توکل و محسن نواده پس از نبردی قهرمانانه با پاسداران جنایتکار بهشهادت رسیدند. پایگاه محل استقرار این تیم در مردادماه ۶۰مورد تهاجم گستردهٔ پاسداران جنایتکار قرار گرفت. رزمندگان مجاهد بیش از ۸ساعت با پاسداران جنایتکاری که از همه سو پایگاه را زیر آتش گرفته بودند، جنگیدند و سرانجام و بهشهادت رسیدند.
مقاومت این رزمندگان دلیر که از تیمهای تحت فرماندهی مجاهد شهید مسعود حریری بودند، انعکاس بسیار گستردهیی در میان مردم داشت و متقابلا مزدوران خمینی را سخت وحشتزده ساخت.
سرانجام در شهریورماه ۶۰، مجاهد شهید مسعود حریری طی تهاجم وحشیانه پاسداران جنایتکار خمینی به یکی از پایگاههای مجاهدین بهشهادت رسید، و پس از سالها مبارزهٔ بیامان در راه تحقق اهداف و آرمانهای توحیدی مجاهدین، به عهد خونین خوب با خدا و خلق وفا کرد.
مجاهد شهید مسعود حریری بهدلیل برخورداری از خصوصیات ارزنده انقلابی، از محبوبیت خاصی در میان خانواده، آشنایان، دانشجویان و یاران و همرزمانش برخوردار بود.
جاافتادگی شخصیتی مسعود که با تواضع، متانت و احساس مسئولیت عمیقی آمیخته بود، او را به مرجعی برای حل مشکلات در میان دوستان و آشنایانش تبدیل کرده بود. یاران و همرزمان مسعود نیز همواره ارزشهای انقلابی او را به یاد خواهند داشت.
یاد و راهش گرامی.
خاطرات
تصاویر یادگاری
تصویر مزار شهید
یادش گرامی و راهش پر رهرو باد
با ارسال تصاویر و زندگینامه شهید، ما را در تکمیل شناسنامه شهیدان یاری رسانید. >>> تلگرام مجاهد: @mojahedin_org