728 x 90

با یاد مجاهد شهید جعفر حاتمی

مجاهد شهید جعفر حاتمی
مجاهد شهید جعفر حاتمی

محل تولد: -
شغل: نجاری، بازیگر تئاتر
سن: 23
تحصیلات: -
محل شهادت: تهران
تاریخ شهادت: 15-4-1360
محل زندان: -

زندگینامه شهید


جعفر حاتمی در سال ۱۳۳۷ در خانواده‌ای محروم در جنوب تهران به‌دنیا آمد. تحصیلاتش را تا گرفتن دیپلم ادامه داد.
وی که درد و رنج مردم جنوب شهر را از نزدیک لمس کرده بود و آگاهی داشت که عامل آن وضعیت نظام فاسد سلطنتی است، در جریان قیام مردم ایران در سال ۱۳۵۷، شرکت فعال داشت و در راه‌اندازی تظاهرات در جنوب تهران نقش مؤثری داشت.
وی که با نام و آرمان سازمان مجاهدین در جریان قیام آشنا شده بود، پس از پیروز انقلاب ضدسلطنتی به‌عنوان هوادار سازمان، در ارتباط با انجمن توحیدی پیام، وابسته به بخش محلات سازمان در جنوب تهران قرار گرفت و در حالی‌که صبحها برای تأمین هزینه خانواده مجبور به‌کار بود، عصرها و شبها با انجمن فعالیت می‌کرد.
او که فردی ورزشکار و از چهره‌های مردمی و محبوب یاخچی‌آباد بود، دو تیم فوتبال به نام‌های «حنیف» و «مهدی رضایی» در نازی‌آباد تهران تشکیل داد، ضمن این‌که برای تأمین هزینه زندگی یک نجاری کوچک در اتاقی در خانه‌یی که داشتند، راه‌اندازی نمود.
جفعر از عصر به بعد در مسئولیت‌های مختلف از جمله نصب تصاویر برادر مجاهد مسعود رجوی بر دیوارها در جریان انتخابات ریاست‌جمهوری و مجلس شورای ملی در سال ۱۳۵۸ و یا فروش نشریه مجاهد و حفاظت از دکه‌های خیابانی میلیشیاها، فعالیت داشت.
وی بارها در جریان همین فعالیت‌ها، توسط مأموران سرکوبگر رژیم کمیته دستگیر شد ولی با ایستادگی در برابر آنها و هم‌چنین حمایت مردم جنوب شهر، کمیته‌چی‌ها را مجبور می‌کرد، یا در صحنه دستگیری و یا در کمیته، رهایش کنند.
با حمله پاسداران کمیته منطقه ۱۳ تهران، در روز ۲۷ خرداد ۱۳۶۰ به خانه‌یی در نازی‌آباد گلابدره که هواداران بخش محلات جنوب تهران در آنجا تجمع داشتند و تیراندازی شدید و پرتاب گاز اشک‌آور، جعفر به همراه ۹۰ هوادار دیگر دستگیر و به کمیته منطقه ۱۳ منتقل شدند. پاسداران از میان ۹۰ نفر، ۵ نفر از جمله جعفر را بیرون کشیده و در وسط حیاط کمیته با پوتین و قنداق، مورد ضرب و شتم شدید قرار دادند.
پس از آن جعفر را به زندان اوین منتقل کردند و بعد از ۳۰ خرداد ۱۳۶۰ و سرکوب تظاهرات بزرگ سازمان، و آغاز مبارزه مسلحانه انقلابی، زیر فشارها و شکنجه‌های بیشتری قرار دادند.
حاکم ضد شرع خمینی به وی گفته بود که تو متهم هستی که به نایب امام زمان و... توهین کرده‌ای. جعفر قهرمان در جوابش با خشم انقلابی با شدت بیشتر به لعن و نفرین خمینی پرداخته بود.
جوابی که برایش شکنجه‌های بیشتری را به همراه داشت و سرانجام در روز ۱۵ تیر۱۳۶۰ (کمتر از سه هفته پس از دستگیری) جانیان خمینی وی را که شجاعانه بر مواضع مجاهدی‌اش ایستاده بود، به جوخه اعدام سپرده و به‌شهادت رساندند.
بدین ترتیب جعفر این مجاهد استوار و سر موضع به خیلی عظیم شهدای مجاهد خلق پیوست.

 

یادش گرامی و راهش پر رهرو باد
با ارسال تصاویر و زندگینامه شهید، ما را در تکمیل شناسنامه شهیدان یاری رسانید. >>> تلگرام مجاهد: @mojahedin_org

 

خاطرات


 

 

تصاویر یادگاری


 

 

تصویر مزار شهید


 

 

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/af767d3b-01f2-43cb-9cce-b59b56b1a325"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات