728 x 90

با یاد مجاهد شهید داریوش همتیان (همتی)

مجاهد شهید داریوش همتیان
مجاهد شهید داریوش همتیان

محل تولد: آبادان
شغل: کارگر
سن: 24
تحصیلات: -
محل شهادت: اهواز
تاریخ شهادت: 8-3-1362
محل زندان: -

زندگینامه شهید


داریوش همتی در سال ۱۳۳۸، در آبادان به دنیا آمد. تحصیلاتش را تا گرفتن دیپلم در آبادان پشت سر گذاشت. او قصد داشت پس از پایان تحصیلات دبیرستانی، برای تحصیلات دانشگاهی به خارج از کشور برود و آماده‌سازی‌هایی هم انجام داده بود اما با آغاز قیام عظیم مردمی برعلیه دیکتاتوری پهلوی در سال ۱۳۵۶ و به‌خصوص پس از فاجعه سینما رکس آبادان، از تصمیم خود منصرف شد و برای شرکت در قیام مردم ایران، در ایران باقی ماند و حضوری فعال در تظاهراتها داشت.
داریوش با مطالعاتی که از همان سال ۱۳۵۶ داشت و هم‌چنین آشنایی بیشتر که با نام و آرمان سازمان در جریان قیام پیدا کرد، به یکی از هواداران پرشور سازمان تبدیل گردید.
پس از پیروزی انقلاب در سال ۱۳۵۸ به‌عنوان دیپلم وظیفه به سربازی رفت و در لشکر ۹۲ زرهی سازماندهی شد. وی یکی از هواداران سازمان در پادگان اهواز بود. وی در ارتباط با بخش محلات در منطقه راه‌آهن اهواز قرار داشت و زمانی که در پادگان بود در کار توزیع نشریه مجاهد در بین پرسنل ارتش و تبلیغ آرمانهای مجاهدین فعال بود. با شروع جنگ ایران و عراق به‌طور کامل در بخش نظامی سازمان سازماندهی شد.
وی در میان همرزمان و دوستانش به‌دلیل اخلاق و منش انقلابی و صمیمیت و مایه‌گذاری برای دیگران، بسیار محبوب بود
داریوش پس از ۳۰ خرداد ۱۳۶۰ و آغاز مبارزه مسلحانه انقلابی بر علیه دیکتاتوری ولایت فقیه، از آنجا که مسئولیت انبار تسلیحات پادگان ارتش را به‌عهده داشت، طی چند فقره عملیات شجاعانه، اقدام به تأمین سلاح و مهمات برای واحدهای عملیاتی سازمان نمود.
وی هم‌چنین در یکی از عملیات‌های موفق علیه پاسداران جنایتکار خمینی شرکت داشت.
به‌دنبال همین فعالیت‌ها و موج دستگیری هواداران سازمان در اهواز، وی نیز در مرداد ۱۳۶۰، دستگیر و به زندان کارون اهواز منتقل شد اما به‌دلیل این‌که رژیم هنوز اطلاعات کاملی از فعالیت‌های او را نداشت به ۱۰ سال زندان محکوم شد. در عید سال ۱۳۶۱، این محکومیت به ۵ سال کاهش یافت.
وی به‌عنوان یکی از اعضای اصلی تشکیلات داخل زندان، در ایستادگی و مقاومت در برابر فشارها و شکنجه‌ها، زبان‌زد همبندیهای مجاهدش بود.
مدتی بعد، مأموران رژیم، پس از بازدید و بازرسی از انبار سلاح لشکر ۹۲ زرهی اهواز، متوجه کمبود سلاح و مهمات در انبار شدند. آنها پس از بازجویی از مسئول جدید انبار تسلیحات لشکر، فرمانده گردان را بازداشت کرده و با اطلاعاتی که به‌دست آوردند، به نقش داریوش به‌عنوان مسئول قبلی انبار تسلیحات لشکر پی بردند و همین باعث شد که روند پرونده وی عوض شود.
پس از این واقعه، دژخیمان خمینی، داریوش را در زندان کارون زیر بازجویی و شدیدترین شکنجه‌ها قرار دادند، اما با مقاومت جانانه وی مواجه شدند.
سرانجام دژخیمان خمینی که در برابر عزم و اراده این مجاهد دلیر مستأصل شده بودند، داریوش قهرمان را در ۸ خردادماه سال ۱۳۶۲، به جوخهٔ اعدام سپرده و به‌شهادت رساندند.

 

یادش گرامی و راهش پر رهرو باد
با ارسال تصاویر و زندگینامه شهید، ما را در تکمیل شناسنامه شهیدان یاری رسانید. >>> تلگرام مجاهد: @mojahedin_org

 

خاطرات


 

 

تصاویر یادگاری


 

 

تصویر مزار شهید


 

 

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/8c3ace26-a7df-4209-ad1b-2f3e69cb8c3f"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات