728 x 90

با یاد مجاهد شهید شهرزاد حجتی امامی

مجاهد شهید شهرزاد حجتی امامی
مجاهد شهید شهرزاد حجتی امامی

محل تولد: تهران
شغل:
سن: 25
تحصیلات: دانشجوی اقتصاد
محل شهادت: شیراز
تاریخ شهادت: 4-4-1362
محل زندان: -

زندگینامه شهید


شهرزاد حجتی امامی در سال ۱۳۳۷ در شهر تهران در خانواده‌یی مرفه متولد شد. دوران کودکی و دبستان را در بهترین شرایط و بهترین مدارس گذراند.
در دوران دبیرستان، وقتی با اختلاف طبقاتی بین دانش‌آموزان و در جامعه مواجه شد، کنجکاوانه به‌دنبال پیدا کردن علت این وضعیت بود و در پی آن دریافت که مسبب این محرومیتها رژیم فاسد و دیکتاتوری سلطنتی است.
وی در کلاس چهارم دبیرستان با نام سازمان مجاهدین آشنا شد و به پرس و جو بیشتر در رابطه با سازمان و آرمانهای آن، از کسانی که شناخت بیشتر داشتند، پرداخت.
شهرزاد در سال ۱۳۵۶ در رشته اقتصاد کشاورزی دانشگاه شیراز قبول شد و برای ادامه تحصیل به شیراز رفت و وارد فعالیت‌های دانشجویی شد.
همزمان با اوجگیری قیام مردم علیه نظام ستم‌شاهی، با همراه سایر دانشجویان مبارز در تظاهراتها شرکت داشت.
بعد از تعطیل شدن دانشگاهها در سال ۵۷، وی به تهران بازگشت و تا پیروزی انقلاب در ۲۲ بهمن، با شرکت در تظاهرات، به مبارزاتش ادامه داد.
پس از پیروزی انقلاب و باز شدن مجدد دانشگاهها به شیراز رفت و از همان ابتدا فعالیت‌هایش را با انجمن دانشجویان مسلمان دانشگاه (هواداران سازمان مجاهدین خلق) شروع کرد و پس از کودتای فرهنگی خمینی و بسته شدن دانشگاهها، در ارتباط با ستاد سازمان در شیراز به مسئولیتهایش ادامه داد.
شهرزاد در نامه‌یی که در سال ۵۹ برای خانواده‌اش فرستاد، نوشته بود: «من باید دوران جهالت و مرفهی را که گذرانده‌ام جبران کنم و دین خود را نسبت به خلقم بپردازم...»
وی در میان همرزمانش با ویژگیهای انقلابی صبوری، شجاعت، دقیق بودن و پشتکار بالا در انجام وظایفش شناخته می‌شد.
پس از سی خرداد ۱۳۶۰ و شروع مبارزه مسلحانه انقلابی علیه رژیم خمینی، شهرزاد نیز مانند سایر مجاهدان به زندگی مخفی روی آورد و به انجام مسئولیتهایش در پایگاههای مجاهدین ادامه داد.
تا آن که در روز ۲۹ مرداد ۱۳۶۰ هنگام مراجعه به پایگاهی که تحت کنترل سپاه ضدمردمی شیراز بود، دستگیر و به زندان سپاه شیراز منتقل شد و بلافاصله زیر شکنجه قرار گرفت.
۱۷ روز مستمر، وی را شکنجه کردند و سپس به مدت بیش از یک‌ماه به یک سلول انفرادی فرستادند که هفته اول با یک زن معتاد در آن سلول محبوس بود. از آنجا که به این زن، مواد نمی‌دادند، مدام حالش بهم می‌خورد، متشنج می‌شد و کنترلش را از دست می‌داد و با حمله به شهرزاد، وی را به‌شدت کتک می‌زد.
پس از حدود یک ماه خانواده‌اش خبردار شدند که وی دستگیر و به حکم آخوند عندلیبی حاکم بی‌دادگاه شیراز محکوم به حبس ابد و ممنوع‌الملاقات شده است.
خانواده وی پس از دو ماه پیگیری موفق به ملاقات با شهرزاد شدند. آنها زمانی که برای ملاقات بعدی به زندان مراجعه کردند متوجه شدند که شهرزاد را به‌زندانی در حوالی دشت ارژنگ منتقل کرده‌اند.
شهرزاد در ملاقاتی که با مادرش داشت گفته بود دلیل این انتقال از زندان عادل آباد، بازدید هیاتی حقوق‌بشری از زندان بوده که رژیم کلیه کسانی را که احتمال می‌داد در حین دیدار این هیأت از زندان، حقایقی را بیان کنند به زندانهای مختلف فرستاده است.
شهرزاد این زن مقاوم مجاهد خلق، در زندان به‌دلیل کمبود مواد غذایی به بیماری یرقان مبتلا شده و ناگزیر به بیمارستان منتقل می‌شود.
وقتی مادر وی در بیمارستان به ملاقات وی می‌رود، اثرات شلاق را بر تمامی پشت و پاهای وی از کف تا بالا مشاهده می‌کند، به‌نحوی که کف پاهایش در اثر ضربات شلاق کاملاً از فرم افتاده بود و به سختی می‌توانست حرکت کند.
مزدوران رژیم بعد از حدود ۲ ماه او را مجدداً به شیراز و زندان عادل‌آباد منتقل کردند و بعد از مدتی از آنجایی که حضور شهرزاد در تشکیلات داخل زندان لو رفت، او را به زندان سپاه فرستادند.
یکی از همبندان وی در رابطه با روحیه وی در زندان نوشته است: «من با شهرزاد در زندان سپاه شیراز آشنا شدم. شهرزاد از خانواده‌های ثروتمندی بود. ولی به‌رغم طبقه‌ای که او در آن بزرگ شده بود، متانت و خاکی بودن او یکی از ویژگیهای برجسته‌اش بود. شهرزاد با شرکتش در همه کارگریها و کارهای به‌اصطلاح سیاه، روحیه انقلابی‌اش را بارز می‌کرد. همواره مدافع همه ارزشهای مجاهدین بود و برای دفاع از این ارزشها قیمت می‌داد و جلوی پاسداران می‌ایستاد. به همین دلیل پاسداران زن‌ستیز که با این روحیه فاصله نوری داشتند به‌شدت او را تحت فشار می‌گذاشتند».
دژخیمان خمینی در خردادماه ۱۳۶۲ وی را تجدید محاکمه کرده و به اعدام کردند.
شهرزاد پس از محکوم شدن به اعدام، در ملاقات با خانوده‌اش، در حالی‌که خندان بود و به آنها روحیه می‌داد، گفته بود: «انسان به همه چیز عادت می‌کند، مهم این است که شرایط را به نفع خود و راهت تغییر دهی».
مادرش پس از این ملاقات گفته بود: «او مثل کوه استوار و محکم بود و خم به ابرو نمی‌آورد».
سرانجام جلادان رژیم در زندان عادل‌آباد شیراز، این زن پاکباز مجاهد خلق را در روز ۴ تیر ۱۳۶۲ به جوخه تیرباران سپرده و به‌شهادت رساندند.

 

یادش گرامی و راهش پر رهرو باد
با ارسال تصاویر و زندگینامه شهید، ما را در تکمیل شناسنامه شهیدان یاری رسانید. >>> تلگرام مجاهد: @mojahedin_org

 

خاطرات


 

 

تصاویر یادگاری


 

 

تصویر مزار شهید


 

 

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/f6a043de-59dc-43e2-abd3-65238a2e72eb"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات