728 x 90

با یاد مجاهد شهید طهمورث حسینی

مجاهد شهید طهمورث حسینی
مجاهد شهید طهمورث حسینی

محل تولد: اردبيل
شغل:
سن: 24
تحصیلات: دیپلم
محل شهادت: تهران
تاریخ شهادت: 15-4-1360
محل زندان: -

زندگینامه شهید


طهمورث حسینی در سال ۱۳۳۶ در خانواده‌ای کم بضاعت در شهر اردبیل به دنیا آمد. دوران ابتدایی و متوسطه را سپری کرد و موفق به گرفتن دیپلم گردید.
وی به همراه خانواده به تهران نقل مکان کرد و در جنوب تهران منطقه نازی‌آباد سکنی گزید.
طهمورث که محرومیت و درد و رنج مردم را از نزدیک لمس کرده بود، با شروع قیام مردم ایران علیه نظام فاسد سلطنتی، با شور و شوق بسیار به تظاهراتها پیوست و در برپایی آنها در جنوب تهران نقش فعالی داشت.
وی در جریان شرکت در قیام با سازمان مجاهدین خلق آشنا شد و پس از پیروزی انقلاب ضدسلطنتی در سال ۱۳۵۷، به‌عنوان هوادار سازمان، فعالیتش را در انجمن توحیدی پیام در نازی‌آباد تهران وابسته به بخش محلات سازمان، آغاز کرد.
پس از آن وی به‌طور حرفه‌یی در تمامی فعالیت‌های سازمانی از جمله کارهای تبلیغی در اولین انتخابات ریاست‌جمهوری و مجلس شورای ملی، فروش نشریه مجاهد و حضور در دکه‌های خیابانی برای معرفی انتشارات سازمان و شناساندن اهداف رهائیبخش آن برای جوانان و هم‌چنین حفاظت از مراسم و جلسات سازمان در تیمهای میلیشیا، شرکت داشت.
وی در میان همرزمانش با ویژگی‌های انقلابی ساده‌زیستی، صبوری و انضباط، صمیمیت و شور و نشاط و بی‌آلایشی شناخته می‌شد.
یکی از مجاهدان همرزم وی در این رابطه نوشته است: «او بسیار تشکیلاتی و منظم و صبور و صمیمی و سرشار از ارزشهای انقلابی و مجاهدی بود. عشق بی‌شائبه‌ای به سازمان و برادر مسعود داشت. او همه چیزش را در اختیار سازمان گذاشته بود و هر چه داشت را به سازمان می‌داد و با حداقل امکانات زندگی می‌کرد. هر وقت او را می‌دیدم یک پیراهن کرم و یک شلوار تیره می‌پوشید.
او که از مسئولان انجمن توحیدی پیام بود، یکبار توسط کمیته‌چی‌های خمینی بر سر دکه نشریه‌فروشی دستگیر شد و بعد از انداختن وی در یک توالت، او را به‌شدت مورد ضرب و شتم قرار دادند به‌نحوی که سر و صورتش پر از خون شده بود.
هم‌چنین بار دیگر در روز ۱۳ اردیبهشت ۱۳۶۰ هنگام فروش نشریه، توسط مزدوران خمینی دستگیر و به کمیته ۱۳ برده شد و مورد ضرب و شتم بسیاری قرار گرفت. اما طهمورث در برابر همه این جنایات، استوار و مقاوم به راهی که انتخاب کرده بود ادامه داد.
تا آن که در روز ۲۷ خرداد ۱۳۶۰ در هجوم پاسداران جنایتکار به محل انجمن توحیدی پیام، طهمورث به همراه ۸۹ نفر دیگر از همرزمانش دستگیر و روانه زندان و شکنجه‌گاه شد.
ایستادگی و مقاومت قهرمانانه وی در برابر بازجویان و شکنجه‌گران رژیم، به‌خصوص بعد از تظاهرات بزرگ ۳۰ خرداد ۱۳۶۰ و سرکوب آن به فرمان خمینی و آغاز مبارزه مسلحانه انقلابی که سرکوب و شکنجه بالا گرفت، چشمگیر بود.
سرانجام در روز ۱۵ تیر ۱۳۶۰ طهمورث؛ این مجاهد سر موضع را، به همراه ۱۴ نفر دیگر از همان ترکیب ۹۰ نفره به جوخه تیرباران سپرده و به‌شهادت رساندند.

 

یادش گرامی و راهش پر رهرو باد
با ارسال تصاویر و زندگینامه شهید، ما را در تکمیل شناسنامه شهیدان یاری رسانید. >>> تلگرام مجاهد: @mojahedin_org

 

خاطرات


 

 

تصاویر یادگاری


 

 

تصویر مزار شهید


 

 

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/532cf22d-6770-4977-afbd-15ef390e855d"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات