زندگینامه شهید
مجاهد شهید ناهید ایزدخواه کرمانی در سال۱۳۳۵ در خانوادهای متوسط در تهران به دنیا آمد، او کارمند شرکت نفت بود، وی در ۵ سال آخر حکومت شاه در ارتباط با ملاقات با برادر مجاهدش مسعود ایزدخواه در زندان شاه با مجاهدین و آرمانهای آنان آشنا شد، و فصل نوینی در مبارزه علیه رژیم شاه را آغاز کرد و جان شیفته در راه مجاهدین قدم نهاد و از آن زمان تا لحظه شهادت دمی از تحقق آرمان توحیدی و انقلابی سازمان باز نایستاد.
پیش از ناهید برادرش مسعود ایزدخواه در درگیری با مزدوران رژیم خمینی جلاد بهشهادت رسید و ناهید در رابطه با تأثیر شهادت مسعود قهرمان برخودش گفت: «یکی از افرادی که با شهادت برادرم، مسعود ایزدخواه کرمانی عزمش برای آوردن بهار به کوچههای شورشی تهران جزمتر از پیش شد من بودم».
ناهید قهرمان مجاهدی پرشور و مقاوم بود و هر زمان که بحث مبارزه و شرایط سخت آن به میان میآمد عزمش جزمتر و پیوندش با سازمان بیش از پیش عمیقتر میشد. چون بهقول خودش تنها صحبت از پیوند عاطفی نبود بلکه صحبت از پیوند ژرف در آرمان و عقیده و صحبت از هم نوازی تپشهای قلب برای خلقی اسیر و آرمان والای آزادی بود.
ناهید نحوه دستگیری را در اوایل اردیبهشت سال۶۱ به این شرح بیان کرده است: «اوایل اردیبهشت ۶۱ بود. وقتی خواستم وارد پایگاه شوم احساس کردم فضا مثل همیشه نیست. اما وقتی علامت سلامتی یعنی گلدان پشت پنجره را دیدم خیالم راحت شد و وارد شدم»
ناهید بهمحض ورود به خانه با بازجوی ۲۰۹ محمدی که منتظرش ایستاده بود روبهرو شد، بلافاصله ناهید را دستگیر کردند و زیر وحشیانهترین شکنجهها بردند، بهطوری که چند بار حین شکنجه نزدیک بود بهشهادت برسد و یکبار هم مجبور شدند او را به بیمارستان ببرند و هر دو پایش را جراحی کنند.
در زندان انواع شکنجهها را تحمل کرد و دم برنیاورد، دژخیمان رژیم برای درهمشکستنش او را بالای سر معصومه عضدانلو (همسر برادرش) که زیر شکنجه بود برده بودند. اما ناهید که درسهای بسیاری از فدا و وفا را آموخته بود تا آخرین لحظات هم سکوت کردو هیچ اطلاعاتی نداد.
یک ماه بعد از دستگیری ناهید که دشمن را با مقاومت خود به ستوه آورده بود، با بدنی زخمی و پاهایی شرحه شرحه به بیدادگاه بردند و پس از صدور حکم اعدام برای او، وی را در روز ۴شهریور ۶۱ در زندان اوین به جوخهٔ تیرباران سپردند. او و برادر شهیدش مسعود ایزدخواه کرمانی، دو خواهر و برادر بودند که در راه تحقق آرمان والای مجاهدین خلق جان پاک خود را فدا کردند تا بهاران خجسته آزادی از راه برسد و خلقی اسیر از سیر ستم، بیداد و استثمار آخوندی رها شود و بهاران آزادی در سراسر میهن گسترده شود.
یاد و نامشان جاویدان.
خاطرات
تصاویر یادگاری
تصویر مزار شهید
یادش گرامی و راهش پر رهرو باد
با ارسال تصاویر و زندگینامه شهید، ما را در تکمیل شناسنامه شهیدان یاری رسانید. >>> تلگرام مجاهد: @mojahedin_org