728 x 90

با یاد مجاهد شهید سیدمرتضی امامی

مجاهد شهید سیدمرتضی امامی
مجاهد شهید سیدمرتضی امامی

محل تولد: کرج
شغل: مهندس معدن
سن: 30
تحصیلات: -
محل شهادت: تهران
تاریخ شهادت: 7-7-1360
محل زندان: -

زندگینامه شهید


مجاهد شهید مرتضی امامی دومین شهید خانواده مجاهد امامی و از چهره‌های مبارز مشهور و محبوب در میان مردم کرج بود. وی در سال۱۳۳۰ در این شهرستان بدنیا آمد و پس از پشت سرگذاشتن دوران تحصیل در دبستان و دبیرستان در رشتهٔ مهندسی معدن دانشکدهٴ فنی دانشگاه تهران به ادامهٔ تحصیل پرداخت.

ورود به دانشگاه سرآغاز فعالیت‌های سیاسی و مبارزاتی مرتضی برعلیه رژیم شاه خائن بود. او با برقراری ارتباط با تعدادی از کارگران مبارز کارخانهٔ جهان چیت، گروه کوچکی را تشکیل داده بود که کار عمدهٴ آن تکثیر و پخش اعلامیه‌هایی در جهت افشای جنایات رژیم شاه و غارت دسترنج کارگران بود.

خرداد ۵۳ مرتضی دستگیر شد و بنا بر سوابق فعالیت سیاسی و مبارزاتیش از همان ابتدا تحت شکنجه‌های وحشیانه‌ای قرار گرفت.

پس از ۶ماه شکنجه و بازجویی از شکنجه‌گاه کمیتهٔ مشترک به زندان عمومی قصر انتقال یافت و در آنجا توانست ضمن برقراری ارتباط با مجاهدین، از آموزشها و تعلیمات آنان بهره گیرد. در خرداد ۵۶ پس از گذراندن سه سال دوران محکومیت از زندان آزاد گردید و مرحلهٔ جدید فعالیت‌های انقلابی خود را آغاز کرد.

او با راه‌انداختن یک کارگاه نجاری مکان و محمل مناسبی برای تجمع و برقراری ارتباط یاران و همرزمانش ایجاد کرده بود. از این محل طی دوران قیام نیز به‌عنوان مکانی برای سازماندهی و ایجاد آمادگیهای قبلی برای راه‌انداختن تظاهرات استفاده‌های بسیاری شد.

مرتضی و چندتن دیگر از یارانش نقش عمده و اصلی را در برپایی تظاهرات و راهپیماییها و ترتیب دادن سخنرانیهای افشاگرانه و تهییج کننده در شهرستان کرج به‌عهده داشتند و از همان روزها او شهرت و محبوبیت زیادی در بین مردم کسب کرد.

پس از پیروزی قیام مرتضی در راه‌اندازی مرکز علنی مجاهدین در کرج نقش فعالی ایفا نمود.

اولین اقدام او در این مرکز، ایجاد بخش روستایی بود این بخش توانست با کوشش و تلاش پیگیر اعضاء و افراد خود در تعدادی از روستاهای کرج زمینهای کشاورزی را بین روستاییان تقسیم کند.

او در تمام حملاتی که از سوی مزدوران خمینی و پاسداران به مرکز علنی سازمان در کرج می‌شد، همراه با دیگر خواهران و برادران مجاهدش فعالانه در دفاع و حفاظت از آن حضور داشت.

یکبار که با حمایت مستقیم کمیته‌چیها و پاسداران و تیراندازیهای مکرر آنها، اوباش خمینی فرصت نفوذ به داخل ساختمان را یافتند، مرتضی و سه تن دیگر از یارانش با جسارت تمام، به‌رغم همهٔ حملات و ضرب و شتمها، حاضر به خروج از ساختمان نشدند و به‌دنبال ایستادگی آنها و تلاش و مقاومت سایر خواهران و برادرانشان فالانژها مجبور به عقب‌نشینی شده و ساختمان مجدداً در اختیار افراد سازمان قرار گرفت.

مجاهد شهید مرتضی امامی در آذر ۵۹ به تهران منتقل شد و در بخش شهرستان قسمت ارسال نشریه مشغول فعالیت شد.

از عید۶۰ در قسمت امنیتی بخش شهرستان مشغول فعالیت شد و تا هنگام دستگیری در همان قسمت به انجام مسئولیتهایش مشغول بود.

روز سیزدهم شهریور۶۰ مرتضی در تهران دستگیر شد و در زندان اوین شدیداً تحت شکنجه قرار گرفت، پیکر شکنجه شده و مجروح او را چندین بار از زندان اوین به قزل‌حصار بردند تا با تبلیغ در مورد دستگیری او روحیهٔ افراد تحت مسئولیتش را تضعیف کنند.

اما روحیهٔ مقاوم و استوار مرتضی، آن‌چنان تاثیری بر روحیهٔ سایر زندانیان داشت که سرانجام دژخیمان خمینی، چارهٴ کار را در بشهادت رساندن او یافتند.

به این ترتیب مجاهد شهید مرتضی امامی پس از پشت سر گذاشتن پیروزمندانهٴ این آزمایش سنگین در روز ۷/مهر/۶۰ به جوخهٔ تیرباران سپرده شد و بشهادت رسید.

یادش گرامی باد

 

خاطرات


 

 

تصاویر یادگاری


 

 

تصویر مزار شهید


 

یادش گرامی و راهش پر رهرو باد
با ارسال تصاویر و زندگینامه شهید، ما را در تکمیل شناسنامه شهیدان یاری رسانید. >>> تلگرام مجاهد: @mojahedin_org

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/e3d6440e-873e-4382-90bb-46fe49213513"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات