728 x 90

با یاد مجاهد شهید صادق اصفهانی نوری

مجاهد شهید صادق اصفهانی نوری
مجاهد شهید صادق اصفهانی نوری

محل تولد: کربلا
شغل: کارمند اداره گمرک
سن: 35
تحصیلات: لیسانس
محل شهادت: تهران
تاریخ شهادت: 1-4-1361
محل زندان: -

زندگینامه شهید


صادق در سال ۱۳۲۶، در شهر کربلا در عراق به‌دنیا آمد. تحصیلات دبستان و دبیرستان را در همانجا سپری کرد و سپس از دانشگاه مستنصریه بغداد، با مدرک لیسانس ریاضیات فارغ‌التحصیل شد.
وی پس از پایان تحصیلاتش، در سال ۱۳۴۹، برای گذراندن دوره خدمت نظام وظیفه به ایران آمد و پس از پایان دوره نظام وظیفه، به‌عنوان کارشناس ارشد، در ادامه گمرک مشغول به‌کار شد.
صادق از هواداران دکتر مصدق و مخالف دیکتاتوری پهلوی بود. او در سال ۱۳۵۵ از طریق یکی از دوستانش، با نام و آرمان سازمان مجاهدین خلق ایران آشنا گردید و در سال ۱۳۵۶، از طریق همان دوست مجاهدش، با سازمان ارتباط برقرار کرده و کلیه امکاناتش را در اختیار سازمان قرار داد. وی که در قیام و تظاهراتها علیه سطلنت شاه خائن شرکت فعال داشت، در تسخیر پایگاه نیروی هوایی شاه، توسط همافران و مردم، نقش مؤثری ایفا کرد.
صادق پس از پیروزی انقلاب ضدسلطنتی، ابتدا در ارتباط با نهاد کارمندی سازمان قرار گرفت و سپس به بخش محلات منتقل گردید.
وی به‌دلیل ارتباط صمیمی و نزدیک با مردم و کمک به آنها، از محبوبیت زیادی در میان دوستان و بستگانش برخوردار بود.
صادق، به‌دنبال فعالیت‌هایش، چندبار توسط کمیته‌های ضدمردمی خمینی، دستگیر شد و یکبار نیز به خانه‌های امن منتقل گردید، که با هوشیاری، توانست به‌سلامت از آنجا بگریزد.
وی در میان همرزمان مجاهدش به شجاعت، داشتن روحیه بالا و عشق بالا به همرزمان، شناخته می‌شد
صادق پس از سرکوب خونین تظاهرات بزرگ سازمان در ۳۰ خرداد ۱۳۶۰ و آغاز مبارزه مسلحانه انقلابی، به زندگی و مبارزه مخفی روی آورد.
وی تا قبل از شهادت، به‌دلیل لو رفتن و حمله و هجوم پاسداران به پایگاهی که در آن مستقر بود، چندین بار در پایگاههای مختلف، جابه‌جا شد ولی هر بار مصمم‌تر از قبل، به مجاهدتش ادامه داد.
نهایتأ در تابستان ۱۳۶۱، در حمله پاسداران به پایگاهشان، صادق که خارج پایگاه بود، هنگام نزدیک شدن با موتور به پایگاه، مورد هجوم و شلیک پاسداران قرار گرفته و به‌شهادت می‌رسد.
با این‌که پدر و مادر صادق از همان زمان، (تابستان سال ۱۳۶۱) به‌دلیل زندانی شدن، خانواده صادق، به‌دنبال وی به زندان مراجعه می‌کنند، ولی هر بار با رفتار غیرانسانی پاسداران مواجه شده و جوابی نمی‌گیرند.
نهایتأ در سال ۱۳۶۳، مأموران جانی زندان، به پدر صادق اطلاع می‌دهند که برای تحویل‌گیری دختر خردسال صادق، به زندان مراجعه کند.
زمانی که پدر وی به زندان اوین می‌رود، مسئولان زندان، او را به اتاقی برده و شناسنامه صادق را به سمت او پرتاب می‌کنند و می‌گویند: «پسرت را کشتیم و دیگر مراجعه نکن».
بدین ترتیب خانواده وی مطلع می‌شوند که فرزند مجاهدشان صادق، مدتها پیش، در درگیری با پاسداران جنایتکار به‌شهادت رسیده و جان خویش را در راه تحقق آزادی برای مردم فدا نموده است.
پدر صادق نیز دو هفته پس از آگاهی از شهادت فرزندش بر اثر فشارهای روحی ناشی از این موضوع، سکته کرده و فوت می‌کند.

 

یادش گرامی و راهش پر رهرو باد
با ارسال تصاویر و زندگینامه شهید، ما را در تکمیل شناسنامه شهیدان یاری رسانید. >>> تلگرام مجاهد: @mojahedin_org

 

خاطرات


 

 

تصاویر یادگاری


 مجاهد شهید صادق اصفهانی نوری

 

تصویر مزار شهید


 

 

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/d3b4e618-801b-4047-a849-e1d86aee4617"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات