زندگینامه شهید
زندانی زمان شاه : سالهای ۵۴ و۵۵ / خوی و ارومیه و...
نحوه شهادت : تیرباران
حسن جعفرزاده مرندی در سال۱۳۳۰ در خوی متولد شد. وی پس از تحصیلات ابتدایی و متوسطه، به دانشگاه راه یافت و در رشته برق لیسانس گرفت.
حسن از آنجا که ظلم و ستم نظام سلطنتی به کشور و مردم را میدید راه مبارزه با این نظام را در پیش گرفت و در این مسیر به سازمان مجاهدین رسید و آرزوهایش را در آرمانهای این سازمان یافت. حسین بهدلیل فعالیتهای سیاسی و حمایت و پشتیبانیاش از مجاهدین توسط ساواک شاه شناخته شده بود، و ساواک بهدنبال دستگیری وی بود و بهمین خاطر او زندگی نیمه مخفی داشت.
حسن در سال۵۴ و ۵۵ چندین بار توسط ساواک بهدلیل همین فعالیتهایش دستگیر و در زندانهای خوی و ارومیه زیر بازجویی و فشار ساواک قرار گرفت اما هر بار آزاد میشد باز به فعالیتهایش ادامه میداد از جمله اطلاعیههای سازمان را به هواداران از معلمین و دانشآموزان دبیرستان میرساند.
وی بعد از پیروزی انقلاب ضدسلطنتی به فعالیتهایش با مجاهدین ادامه داد و از طرف مجاهدین؛ کاندید مجلس شورا از شهر خوی شد و بهدلیل محبوبیتی که در میان مردم داشت؛ اکثریت آراء شهرشان (خوی) را به خود اختصاص داد.
حسن بهدلیل فشارهای رژیم روی اعضا و هواداران مجاهدین در آن زمان و بهدلیل فعالیتهایی که چه در تهران و چه در شهرستانها در رابطه با سازمان داشت، مستمر در جابهجایی و عوض کردن محل اقامتش بود.
او در پروسه فاز سیاسی در مسئولیتهای مختلف بیوقفه به وظایفش در تهران و شهرستانها ادامه میداد.
تا اینکه بعد از سی خرداد ۱۳۶۰ حسن در حین یکی از مأموریتهایی که در تهران داشت؛ دستگیر و به زندان اوین منتقل شد؛ اما بهدلیل تجارب و تسلطی که داشت؛ تا شش ماه رژیم قادر به شناسایی او نشد.
لاجوردی و سایر دژخیمان و جلادان که با فشار و شکنجه، قادر به شناسایی زندانیان نمیشدند، با بردن آنها به زندانها و چرخاندنشان بین زندانیان آنها را شناسایی میکردند. در یکی از این اقدامات برای شناسایی زندانیان؛ حسن قهرمان توسط مزدوری که به نمایندگی مجلس در آمده بود؛ و به زندان اوین آورده بودند؛ شناسایی میشود و مشخص میشود که وی شش ماه است هیچ اطلاعاتی نداده است.
پس از این واقعه حسن را در سال۶۰ به خوی منتقل میکنند که آنجا توسط جلادی به نام شیخ عباس؛ رئیس کمیته خوی تحت شکنجه قرار میگیرد. نهایتاً وقتی دشمن متوجه میشود که وی مجاهدی مقاوم و سر موضع است؛ در یک محاکمه نمایشی او را به اعدام محکوم کرده و حکم را بهسرعت اجرا میکنند.
سه برادر دیگر مجاهد شهید حسن جعفرزاده مرندی نیز از شهدای مجاهد خلق هستند
-مجاهد دلیر مرتضی جعفرزاده مرندی؛ ۳۲ساله؛ از افسران ارتش آزادیبخش؛ از کهکشان شهدای فروغ جاویدان ۱۳۶۷ میباشد؛ که در رزمی حماسی و جانانه در تنگه چهارزبر؛ در نزدیکی کرمانشاه؛ بر خاک افتاد و به عهدش با خدا و خلق وفا کرد.
-مجاهد شهید محمود جعفرزاده مرندی نیز از مجروحان جنگهای آلان در کردستان ایران میباشد؛ که به اسارت دشمن در آمده بود و بعد از شکنجههای بسیار و مقاومت جانانه و ایستادگی بر سر موضع؛ در قتلعام ۱۳۶۷ سر بدار شد.
یادشان گرامی و راهشان پر رهرو باد
خاطرات
تصاویر یادگاری
تصویر مزار شهید
یادش گرامی و راهش پر رهرو باد
با ارسال تصاویر و زندگینامه شهید، ما را در تکمیل شناسنامه شهیدان یاری رسانید. >>> تلگرام مجاهد: @mojahedin_org