728 x 90

گرامی باد یاد و خاطره مجاهد شهید بتول (زینب) اکبری

مجاهد شهید بتول (زینب) اکبری
مجاهد شهید بتول (زینب) اکبری

محل تولد: قزوين
شغل: دانشجوی مهندسی
سن: 25
تحصیلات: -
محل شهادت: تهران
تاریخ شهادت: 12-10-1360
محل زندان: اوين

زندگینامه شهید


مجاهد شهید بتول اکبری در سال۱۳۵۴ در حالی که سال دوم رشته مهندسی مکانیک دانشگاه علم و صنعت را می‌گذراند، در مسیر مبارزات علیه رژیم شاه با جمعی از همفکرانش به فعالیت پرداخت.

یک‌سال بعد در سال۱۳۵۵ در ارتباط با سازمان مجاهدین خلق ایران قرار گرفت، از این پس بتول که تحت تعقیب ساواک نیز قرار داشت‌، زندگی مبارزاتی مخفی خود را آغاز کرد.

مجاهد خلق بتول اکبری در طول زندگی پربار انقلابی‌اش بی‌امان و خستگی‌ناپذیر در راه آزادی و رهایی توده‌های ستمدیده و به‌ویژه کارگران‌، همدوش همرزمان مجاهد خویش‌، کوره راههای پرپیچ و خم انقلاب را در نوردید.

بتول سه سال آخر حکومت شاه خائن را در شرایطی سپری کرد که زخم‌های عمیق خیانت اپورتونیست‌های چپ‌نما بر پیکر سازمان مجاهدین خلق و جنبش مسلحانه‌، برای او و تک‌تک همرزمانش دردناک و در حین حال بسیار آموزنده بود.

او در این دوران مسئولیت تایپ و تکثیر اعلامیه‌ها و جزوات سازمان مجاهدین را به‌عهده داشت. هنگام انجام این وظیفه‌، آن‌چنان غرق کار می‌شد که هیچ چیز دیگری نمی‌توانست ذره‌یی از فکر و انرژی‌اش را بجانب خود معطوف سازد.

کار با دستگاه پلی کپی در شرایط خفقان شدید آن سال‌ها‌، در یک زیرزمین مرطوب و کوچک و تاریک و بدون هوای کافی، بسیار طاقت‌فرسا بود‌.

در این مدت او توانسته بود در کنار این کار‌، با ساختن محمل‌های مناسب برای شکل زندگی مخفی خود و همرزمانش‌، تمام موانع را از سر راه بردارد. او می‌گفت: ”ما به هر کاری توانائیم‌، کافی است فکر کنیم و انرژی بگذاریم‌، راه باز خواهد شد».

پس از پیروزی انقلاب بتول در نهاد کارگری‌، وظایف انقلابی و تشکیلاتی نوین خود را آغاز کرد. او همراه با دیگر خواهران و برادران مجاهدش در نهاد کارگری سازمان‌، صبور و سخت کوش در جهت کنار زدن پرده‌های ضخیم فریب و نیرنگ دجال زمان از ذهن کارگران تلاش می‌کرد و آنها را با حقوق پایمال شده و بغارت رفته‌ٔ خویش آشنا می‌نمود‌.

بتول که در آن دوران در بین همرزمانش با نام خواهر زینتی مشهور بود در ستاد تهران ـ طی فاز سیاسی ـ یکی از مسئولان سازماندهی و تشکل کارگران کارخانه‌ها و به‌ویژه زنان کارگر بود. وی هم‌چنین پس از انتشار نشریه‌ٔ کارگری سازمان به‌نام ”بازوی انقلاب“ به‌عنوان یکی از اعضای هیأت تحریریه‌ٔ آن نشریه کار می‌کرد‌.

پس از ۳۰/خرداد/۶۰ مجاهد شهید بتول اکبری در بسیج و سازماندهی زنان کارگر هوادار سازمان در علیه رژیم خمینی نقش به‌سزایی داشت‌.

او با آغوش باز از کارهای سنگین و مسئولیت‌های حساس استقبال می‌نمود و تمام امکانات خود را جهت انجام هر چه بهتر آن بکار می‌انداخت و همیشه می‌گفت: ”در شرایطی که پوسیده‌ترین رژیم تاریخ‌، تمام امکانات ضدخلقی‌اش را برعلیه ما بکار گرفته و ما را از تمامی حقوق سیاسی و اجتماعی‌مان محروم کرده‌، نباید ذره‌یی از انرژی خود را هرز بدهیم‌. بگذار الآن که نوبت ایفای نقش ما در زندگی خلق‌مان است‌، با تمام وجودمان تلاش کنیم تا بار انقلاب به سرمنزل برسد“ .

خصایل برجسته‌ٔ انقلابی این خواهر دلیر هم‌چون خودجوشی‌، تحرک‌، صداقت کم نظیر‌، شجاعت و جسارت‌، به‌خوبی معرف شخصیت والای انقلابی او بود که در کوران سال‌ها مبارزه‌ٔ انقلابی پرورش یافته و هر روز به مدارج عالیتری از رشد و ارتقاء دست می‌یافت‌.

بتول در اواخر آبان ماه ۶۰ دستگیر شد و در حالی که بنا به موضع و مسئولیت تشکیلاتی‌اش اطلاعات بسیاری داشت، مقاومت قهرمانانه او در زیر شکنجه‌های دژخیمان‌، یکی از حماسه‌های فراموش ناپذیر اسرای دلیر مجاهد خلق در زندانهای خمینی جلاد است‌.

او مزدوران دشمن را دو هفته تمام هر روز بر سر قرارهای ساختگی کشاند و آخرین بار‌، اقدام به فرار نمود، اما مورد اصابت گلوله واقع شد و مجروح گردید و مجدداً به زیر شکنجه رفت. دژخیمان که نه تنها کوچکترین اطلاعی از وی به‌دست نیآورده بودند‌، بلکه انرژی و امکانات بسیاری را نیز در رابطه با قرارهای ساختگی او صرف کرده بودند‌، این بار وحشیانه‌تر این رزمنده دلیر را تحت شکنجه قرار دادند.

اما این بار نیز او دژخیمان را در برابر مقاومت خود زبون و مستاصل ساخت و سرافراز و پرافتخار چنین آزمایش سهمگینی را پیروزمندانه پشت سر گذاشت و سر انجام در روز ۱۲دی سال۶۰ در زیر شکنجه بشهادت رسید‌.

یادش گرامی و راه پر فروغش پررهرو.

خاطرات


 

 

تصاویر یادگاری


 

 

تصویر مزار شهید


 

یادش گرامی و راهش پر رهرو باد
با ارسال تصاویر و زندگینامه شهید، ما را در تکمیل شناسنامه شهیدان یاری رسانید. >>> تلگرام مجاهد: @mojahedin_org

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/45086633-483b-40f8-ba5e-d6f29bcd012e"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات