زندگینامه شهید
مجاهد شهید حسن نصیر اوغلی خیابانی (خیابانی) در سال۱۳۳۶ در یک خانواده متوسط در شهر مجاهد پرور تبریز متولد شد.
کارو کوشش مداوم و شرکت در زندگی و رنج طبقه محروم، از او فردی پرشور و فعال ساخته بود. در دوران دبیرستان در فعالیتهای سیاسی مذهبی محیط خود شرکت میکرد، در این دوران بود که برادر وی موسی خیابانی ازاعضای سازمان مجاهدین خلق ایران دستگیر شد.
این مسأله تاثیری قوی بر روحیه وی گذاشت واو را در مسیر مبارزه با رژیم شاه مصممتر ساخت، اگرچه او در آن زمان هنوز از نقطه نظرها و اهداف مجاهدین اطلاع دقیقی نداشت، اما همواره درصدد بود که شرایطی فراهم شود که بتواند هر چه بیشتر با این هدفها آشنا شده و خود در مسیر آن قرارگیرد.
او در دوران دبیرستان اقدام به راهاندازی یک کتابخانه در دبیرستان محل تحصیل خود نمود و کتابهای زیادی را که ا ز نظر رژیم شاه ”ممنوعه“ تلقی میشدند در آنجا گردآورد. در آن شرایط این کار حسن نقش خوبی در بالا بردن سطح آگاهی محصلین داشت در حالی که رژیم شاه و مزدوران آن همواره از این امر جلوگیری میکرد.
حسن در سال۵۵ به تهران آمد و در دانشکده مخابرات به تحصیلات خود ادامه داد، ورود او به تهران باعث شدتا از امکانات بیشتری برای کار و فعالیت انقلابی برخوردارشود.
سرانجام حسن که پس از سالها آرزو و انتظار روزی را داشت که به صفوف مجاهدین خلق بپیوندد، توانست در اواخر سال۵۶ به عضویت این سازمان درآمده و به فعالیت مخفیانه بپردازد.
عضویت حسن در سازمان همزمان با شعلهور شدن شعله انقلاب ضدسلطنتی بود واو همچنان به فعالیت و مبارزه ادامه میداد.
از اواسط سال۵۶ در اثر قیام مردم رژیم شاه ناگزیر شد زندانیان سیاسی را به تدریج آزاد کند آخرین سری زندانیان که آزاد شدند در ۳۰دی۱۳۶۰ بود که شاخصترین چهره در میان آنها برادران مجاهد مسعود رجوی و موسی خیابانی بود.
پس از چند سال شکنجه و زندان موسی خیابانی و احمد حنیفنژاد به آغوش مردم تبریز برمیگشتند، و مردم مجاهد پرور تبریز برای یک استقبال باشکوه آماده شده بودند. حسن در ترتیب دادن برنامههای این استقبال نقش مهمی را ایفا کرد و همراه با چند نفر از برادران مبارز خود برای هر چه باشکوه برگزار شدن مراسم استقبال کوشید. اما در مراسم استقبال همراه با چهار نفر دیگر از همرزمانش جان خود را در راه هدف پاک خود و آرمان مجاهدین نثار کرد.
او که همراه با چهارتن دیگر از همرزمانش به استقبال مجاهدین از بند رسته «موسی خیابانی و احمد حنیفنژاد» تا ۱۲۰ کیلومتری تبریز رفته بودند، در راه بازگشت در تصادف اتومبیل بهشهادت رسیدند.
نام او در تاریخ ۱۶بهمن۵۷ در دفتر شهدای مجاهدین ثبت شد، و به حنیفنژادها، بدیع زادگانها، به سعید محسنها و رضاییها پیوست.
خاطرات
تصاویر یادگاری
تصویر مزار شهید
یادش گرامی و راهش پر رهرو باد
با ارسال تصاویر و زندگینامه شهید، ما را در تکمیل شناسنامه شهیدان یاری رسانید. >>> تلگرام مجاهد: @mojahedin_org