زندگینامه شهید
قاسم خدابنده در سال ۱۳۳۹، در یک خانواده کارگری در قزوین بهدنیا آمد. در ۱۳ سالگی، وقتی در سال اول راهنمایی به تحصیل مشغول بود، پدرش را از دست داد. بهدلیل اینکه تنها پسر خانواده بود، برای امرار معاش خانواده، مجبور به ترکتحصیل شد. او ابتدا در فروشگاه یکی از بستگانش، شاگردی میکرد و سپس در کارخانجات ایران دوچرخ و کنتورسازی البرز مشغول بهکار شد.
قاسم در جریان قیام مردمی در سال ۱۳۵۷، بر علیه دیکتاتوری سلطنتی، با موضوعات سیاسی آشنا شد و بهطور فعال در راهپیماییها و تظاهرات علیه حکومت شاه خائن شرکت داشت. وی پس از پیروزی انقلاب ضدسلطنتی، هم با خواندن نشریات و کتابهای سازمان و هم از طریق دوستانش که هوادار سازمان بودند، با آرمان سازمان مجاهدین خلق آشنا شد و در بخش کارگری در قزوین، مشغول به فعالیت شد و در توزیع نشریه و سایر فعالیتهای افشاگرانه و تبلیغی سازمان شرکت داشت.
قاسم پس از تظاهرات بزرگ و سراسری ۳۰ خرداد ۱۳۶۰، برعلیه سرکوب آخرین قطرات آزادی توسط خمینی دجال، در حالیکه کماکان در شرکت کنتورسازی البرز قزوین به کار مشغول بود، از هیچ کمکی به رزمندگان مجاهد خلق دریغ نمیکرد. وی هواداری فداکار، مایهگذار، زحمتکش و ریسکپذیر بود.
او با توجه به پوشش شغلی که داشت، از سال ۱۳۶۴، بهعنوان پیک سازمان، وظیفه خطیر و پر ریسک ارتباط با نیروهای سازمان را در قزوین که خواهان اعزام به منطقه مرزی و وصل به تشکیلات سازمان بودند، بهعهده گرفت و موفق شد تعدادی از نیروهای سازمان را به پایگاههای ارتش آزادی برساند.
وی در این مأموریت، بارها، هم به منطقه مرزی تردد داشت و هم، اقدام به خروج از کشور و ارتباط با سازمان کرد، تا نسبت به آخرین مسایل امنیتی در رابطه با مأموریتش توجیه شود.
جسارت و شجاعت وی در این وظیفه خطیر، زبانزد همرزمان مجاهدش بود.
قاسم در آخرین مأموریت خود، قبل از عملیات کبیر فروغ جاویدان در سال ۱۳۶۷، در محل امامزاده حسین در قزوین، مورد شناسایی مزدوران رژیم قرار گرفت و دستگیر شد.
او مدتی در کمیته و دادستانی قزوین زیر شکنجههای وحشیانه قرار داشت و سپس به زندان چوبیندر منتقل گردید. دژخیمان خمینی در زندان، برای بهدست آوردن لیست نفرات متقاضی پیوستن به سازمان، قاسم را تا سرحد مرگ شکنجه کردند. او در حالیکه لیست نفراتی را که هنوز اعزام نشده بودند، به همراه مدارک دیگر در خانه یکی از دوستانش گذاشته بود و دادن کمترین اطلاعاتی به دشمن، موجب دستگیری و اعدام آنها میشد، اما در برابر شکنجهگران لب از لب نگشود و کمترین اطلاعاتی به دشمن نداد.
قاسم قهرمان که بهدلیل ایستادگی و مقاومت، مورد حقد و کین دژخیمان زندان بود، سرانجام در جریان قتلعام زندانیان سیاسی سرموضع، در مرداد ۱۳۶۷، همراه با هزاران مجاهد دیگر، سربدار شد و به خیل عظیم شهدای مجاهد خلق پیوست.
خاطرات
تصاویر یادگاری
تصویر مزار شهید
یادش گرامی و راهش پر رهرو باد
با ارسال تصاویر و زندگینامه شهید، ما را در تکمیل شناسنامه شهیدان یاری رسانید. >>> تلگرام مجاهد: @mojahedin_org