زندگینامه شهید
قاسم خلدی در سال ۱۳۴۲ در تهران بهدنیا آمد. تحصیلات دوران ابتدایی و متوسطه خود را در تهران سپری کرد.
وی با توجه به سیاسی بودن محیط خانواده، در نوجوانی با مسایل سیاسی آشنا شد و در قیام و تظاهراتهای مردم ایران علیه شاه خائن در سال ۱۳۵۷ با اینکه ۱۵ سال بیش نداشت، شرکت فعال داشت.
قاسم پس از پیروزی انقلاب و آشنایی با سازمان و اهداف رهائیبخش آن، در انجمن دانشآموزان مسلمان دبیرستانی که تحصیل میکرد، فعالیتش را با سازمان شروع کرد. او که میلیشیایی پرشور بود، با تلاش بسیار مسئولیتهای محوله را به پیش میبرد.
در سال ۱۳۵۹، قاسم از بخش دانشآموزی به بخش تبلیغات منتقل شد و در قسمت چاپ و توزیع نشریه مجاهد، مسئولیتهای سازمانیاش را ادامه داد.
وی در حملهیی که مزدوران خمینی به چاپخانه نشریه مجاهد در زمستان ۱۳۵۹، کردند، در حالیکه برای تحویلگیری نشریه اقدام کرده بود، دستگیر و به زندان منتقل گردید.
قاسم توانست با هوشیاری و عادیسازی، خودش را بهعنوان اینکه تنها رانندهای معمولی بوده است، جا بیندازد و در حالیکه در خرداد ۱۳۶۰ در شرف آزادی بود، توسط فرزند لاجوردی جلاد، که وی را از قبل میشناخته، شناسایی شده و بلافاصله زیر شدیدترین شکنجهها برده میشود. خشم حیوانی لاجوردی از آنجا بود که تمام اطلاعاتی که قاسم داشت بهدلیل گذشت زمان سوخته بود و به همین دلیل وی را زیر شدیدترین شکنجهها قرار دادند.
وی در بیدادگاه خمینی ملعون، به ۱۰ سال زندان محکوم شد.
قاسم بهعنوان یک زندانی مقاوم، در راهاندازی تشکیلات زندان اوین فعال بود و در همین رابطه نیز، یکبار برای لو دادن نفرات تشکیلات، تحت شکنجههای بسیار قرار گرفت.
جانیان لاجوردی که نتوانستند این مجاهد قهرمان را زیر فشار و شکنجه بشکنند، تلاش کردند وی را با بردن به بندی که دو تن از بستگان تواب او حضور داشتند، تحت فشار قرار داده و در هم بشکنند. قاسم قهرمان که از این وضعیت بهشدت تحت فشار بود، برای درهم شکستن این توطئه، سرانجام با حلقآویز کردن خود در حمام بند ۴ اوین، بر سر پیمانهایش با خدا و خلق و سازمان محبوبش استوار ایستاد و بهشهادت رسید.
صغری و رفعت خلدی خواهران قاسم، از شهدای سرفراز سازمان مجاهدین خلق هستند.
یادش گرامی و راهش پر رهرو باد
با ارسال تصاویر و زندگینامه شهید، ما را در تکمیل شناسنامه شهیدان یاری رسانید. >>> تلگرام مجاهد: @mojahedin_org
خاطرات
تصاویر یادگاری
تصویر مزار شهید