728 x 90

شاخص فلاکت ایران در رتبه چهارم جهان

شاخص فلاکت ایران در رتبه چهارم جهان
شاخص فلاکت ایران در رتبه چهارم جهان

محجوب‌فر پژوهشگر اجتماعی به سایت حکومتی رکنا گفته اکنون شاخص فلاکت ایران در رتبه چهارم جهان ( بعد از سه کشور : زیمباوه ، سودان و لیبی است )یعنی در کمتر از یک سال ۴ رتبه رفتیم بالا و در حقیقت ۴۰ پله عقب رفتیم.

شاخص فلاکت یکی از مهمترین شاخص های اقتصادی است که وضعیت رفاه اجتماعی مردم یک کشور را مشخص می کند. شاخص فلاکت از جمع نرخ تورم و نرخ بیکاری به دست می آید. هرچه شاخص فلاکت در یک کشور بالاتر باشد، وضعیت رفاه اقتصادی و اجتماعی مردم در آن کشور پایین تر است. افزایش شدید نرخ تورم و بیکاری در ایران نیز منجر به رشد محسوس شاخص فلاکت در سال های اخیر شده است. آن طور که محمدرضا محبوب‌فر، جامعه شناس به رکنا می گوید، شاخص فلاکت ایران هم اکنون در رتبه چهارم جهان قرار دارد.

این پژوهشگر حکومتی حوزه آسیب های اجتماعی با تاکید بر این که هم اکنون شاخص فلاکت ایران از مرز بحران گذشته است، گفت: متاسفانه کشور ما از نظر بالا بودن شاخص فلاکت و پایین بودن سطح رفاه اجتماعی مردم در رتبه چهارم جهان قرار دارد و تنها سه کشور زیمباوه، سودان و لیبی دارای شاخص فلاکت بالاتری از ایران هستند. اساسا وقتی ما وقتی نخبگان و متخصصان را به بهانه های واهی از چرخه مدیریت اقتصادی کشور کنار می زنیم، طبیعی است شاخص فلاکت در کشورمان افزایش می یابد.

وی افزود: افزایش شدید شاخص فلاکت در سال های اخیر باعث شده است که کارشناسان اقتصادی از پنج سال گذشته به عنوان بدترین دوره از نظر رفاه اجتماعی در طول دوران جمهوری اسلامی نام ببرند؛ زیرا در این پنج سال شاهد آن هستیم که رفاه مردم ایران به شدت افت پیدا کرده و طبیعتا کیفیت زندگی ایرانیان نیز به شکل محسوسی پایین آمده است.(سایت حکومتی رکنا ۱۳ آذر)

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/5aea2e2c-4ddd-405e-ab4c-1b7744363eae"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات