728 x 90

با یاد مجاهد شهید سید محمود موسویان

مجاهد شهید سیدمحمود موسویان
مجاهد شهید سیدمحمود موسویان

محل تولد: شهر کرد
شغل:
سن: 26
تحصیلات: دیپلم
محل شهادت: شهرکرد
تاریخ شهادت: 0-5-1367
محل زندان: -

زندگینامه شهید


سیدمحمود موسویان در سال ۱۳۴۱، در شهرکرد به دنیا آمد؛ تحصیلات دبستانی و دبیرستانی را در زادگاهش سپری کرد و موفق به دریافت دیپلم گردید.
وی در جریان قیام مردم ایران علیه نظام شاه خائن با این‌که نوجوانی ۱۶ساله بود، در تظاهراتها شرکت فعال داشت و یک‌بار نیز در این تظاهرات، توسط نیروهای سرکوبگر شاه، مجروح گردید.
او که در جریان قیام، با سازمان مجاهدین آشنایی پیدا کرده بود، پس از پیروزی انقلاب به صفوف هواداران سازمان پیوست و در نهاد دانش‌آموزی سازمان در شهر کرد به‌فعالیت‌هایش ادامه داد.
محمود در مسئولیتهایی از قبیل فروش و توزیع نشریه مجاهد بین دانش‌آموزان و حضور در تبلیغات اولین دوره انتخابات ریاست‌جمهوری برای کاندید نسل انقلاب برادر مجاهد مسعود رجوی و انتخابات اولین دوره مجلس شورای ملی برای کاندیدای سازمان، شرکت فعال داشت.
وی که به‌دلیل خلق و خوی مردمی از یک‌طرف و جدیت و پشتکار در انجام مسئولیت‌هایش از طرف دیگر، از محبوبیت و مقبولیت خاصی در میان دانش‌آموزان برخوردار بود، پس از مدتی در موضع یکی از مسئولان نهاد دانش‌آموزی شهر کرد قرار گرفت.
پس از سرفصل ۳۰ خرداد ۱۳۶۰ و آغاز مبارزه مسلحانه انقلابی، محمود به زندگی و مبارزه مخفی روی آورد و به فعالیت‌هایش با سازمان ادامه داد تا آن‌که در اوایل تابستان ۱۳۶۰، توسط مأموران رژیم در شهرکرد دستگیر شد و از آنجا که چهره‌ای شناخته‌شده در شهر کرد بود، وی را به زندان اصفهان منتقل کردند.
محمود در زندان اصفهان زیر شدیدترین شکنجه‌ها قرار گرفت.
جانیان خمینی در زندان، از همان ابتدا، حساسیت خاصی روی محمود داشتند و این حساسیت، حتی در نگاه و برخورد خصمانه پاسدار «حسین طوطیان» معاون جنایتکار زندان دستگرد اصفهان، به‌وضوح دیده می‌شد.
محمود در بیدادگاه رژیم به اعدام محکوم شد. اما به‌رغم این‌که زیر این حکم قرار داشت، انضباط و آرامش وی در کنار برخوردهای شاد با همرزمانش در زندان، تحسین زندانیانی را که از وضعیت دادگاه و پرونده او اطلاع داشتند، به‌همراه داشت.
بعد از حدود دو سال، در شرایطی که موج دستگیری و کشتار سراسری سال‌های ۱۳۶۰ و ۱۳۶۱، تا حدودی فروکش کرده بود، احکام سنگین تعدادی از زندانیان سیاسی در اصفهان تقلیل یافت و حکم اعدام محمود به حبس ابد تغییر کرد. این حکم پس از مدتی به هفت سال تقلیل یافت
محمود قهرمان که در طول زندان بر سر مواضع مجاهدی خود ایستاده بود، سرانجام با این‌که تنها کمتر از یک ماه از حکمش باقی مانده بود، در جریان قتل‌عام زندانیان سیاسی در تابستان ۱۳۶۷، با فتوای خمینی ملعون، همراه با هزاران مجاهد سر موضع دیگر در سراسر ایران سربدار شد و به کاروان بزرگ شهدای مجاهد خلق پیوست.
قاتلان سنگدل و پاسداران پلید، پیکر پاک محمود را مخفیانه در حاشیه گورستان شهر کرد دفن کردند و پس از دو ماه، خبر شهادت و محل مزار وی را به خانواده‌اش اطلاع دادند، با این شرط که حق گرفتن مراسم و سوگواری برای وی ندارند.

 

یادش گرامی و راهش پر رهرو باد
با ارسال تصاویر و زندگینامه شهید، ما را در تکمیل شناسنامه شهیدان یاری رسانید. >>> تلگرام مجاهد: @mojahedin_org

 

خاطرات


 

 

تصاویر یادگاری


 

 

تصویر مزار شهید


 

 

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/1c45527d-bfa3-4cfe-a612-0eac444c1c1b"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات