728 x 90

با یاد مجاهد شهید سکینه آزیش

مجاهد شهید سکینه آزیش
مجاهد شهید سکینه آزیش

محل تولد: بندر ترکمان
شغل:
سن: 22
تحصیلات: دانشجو
محل شهادت: نور
تاریخ شهادت: 22-12-1361
محل زندان: -

زندگینامه شهید


سکینه (ناهید) آزیش، در سال ۱۳۳۹، در خانواده‌ای محروم، در بندر ترکمن به دنیا آمد؛ وی پس از تحصیلات دوره ابتدایی و متوسطه و دریافت دیپلم، جهت ادامه تحصیل، وارد دانشسرای تربیت معلم در قائم‌شهر گردید در حالی‌که
همواره جزو دانش‌آموزان ممتاز بود،
وی با توجه به وضعیت اقتصادی خانواده، برای کمک به هزینه‌های زندگی، در کنار تحصیل، کشاورزی می‌کرد.
از آنجا که ناهید اهل مطالعه و کندوکاو علل فقر و محرومیت و اختلاف طبقاتی در جامعه بود، به‌خوبی به ریشه این مشکلات که در حاکمیت فاسد سلطنتی بود آگاهی یافت.
او در سال ۱۳۵۶، در مشاجره با رئیس دبیرستان بر سر عقاید سیاسی‌اش، قاب عکس شاه خائن را که در کلاس نصب شده بود بر زمین کوبید و عکس او را پاره کرد. حرکتی که باعث شد مدتی تحت مراقبت ساواک قرار داشته باشد.
ناهید در جریان قیام ضدسلطنتی مردم ایران در سال ۱۳۵۷، و شرکت فعال در آن، با نام سازمان آشنا شد و با مطالعه زندگی‌نامه و دفاعیات بنیانگذاران سازمان در بی‌دادگاههای دیکتاتوری حاکم، سمپاتی زیادی نسبت به سازمان پیدا کرد. او در آن زمان، با وجود همه محدودیت‌های خاص اجتماعی که زنان در مناطق روستایی با آن مواجه بودند، با شوری وصف‌ناپذیر، در همه صحنه‌های قیام حاضر بود و به‌عنوان یکی از فعال‌ترین زنان در منطقه بندر ترکمن شناخته می‌شد.
وی پس از پیروزی انقلاب، در ارتباط با سازمان فعالیتش را شروع کرد. او در انجمن دانشجویان مسلمان دانشسرا، یکی از رابطین دانشجویان هوادار، با بخش دانشجویی سازمان بود.
به‌دلیل همین فعالیت‌ها، پس از مدت کوتاهی، مسئولان حکومتی دانشسرا، وی را اخراج کردند.
ناهید، پس از اخراج از دانشسرا، به زادگاه خود؛ بندر ترکمن بازگشت و پس از تشکیل دفتر هواداران سازمان در بندر ترکمن، مسئولیت بخش خواهران را به‌عهده گرفت.
شور و انگیزه وی در انجام مسئولیت‌هایش، زبان‌زد همرزمانش بود.
وی، در بهار سال ۱۳۶۰، از سوی سازمان، به شهر گرگان منتقل شد و در بخش اجتماعی تشکیلات آن‌جا، به مسئولیت‌هایش ادامه داد.
در پی سرکوب خونین تظاهرات بزرگ و مسالمت‌آمیز سازمان در ۳۰ خرداد ۱۳۶۰ و آغاز مقاومت مسلحانه انقلابی، وی به‌عضویت یکی از واحدهای رزمی خواهران درآمد.
او در تظاهرات مسلحانه سازمان، در ۵ مهر ۱۳۶۰، به‌عنوان یکی از فرمانده‌هان نظامی خواهران در گرگان، نقش فعالی ایفا کرد.
ناهید در اوایل سال ۱۳۶۱، به‌منظور تهیه امکانات و تدارکات برای واحدهای رزمی، مسئولیت سازماندهی تعدادی از هواداران فعال سازمان را به‌عهده گرفت و در همان زمان موفق شد تعدادی از نیروهای رزمی سازمان را که ارتباطشان با سازمان قطع شده بود، مجدداً به سازمان وصل کند.
این مجاهد قهرمان در دیماه ۱۳۶۱، به یکی از پایگاههای سازمان در نوشهر منتقل گردید و مدتی بعد به شهرستان نور رفت و مسئولیتی را در یکی از پایگاههای سازمان در آن شهر، به‌عهده گرفت.
سرانجام، در روز ۲۲ اسفند ۱۳۶۱، پایگاه محل استقرار ناهید، به محاصره پاسداران جنایتکار در آمد و درگیری آغاز شد. وی و همرزمش مجاهد شهید آذر مومنی، پس از ساعتها نبرد قهرمانانه و نابرابر با گله‌ای از نیروهای دشمن، به‌شهادت رسیدند. .
بدین ترتیب، ناهید این مجاهد پاکباز و وارسته، به عهدش با خدا و خلق وفا نمود و به کاروان عظیم شهدای مجاهد خلق پیوست.

 

یادش گرامی و راهش پر رهرو باد
با ارسال تصاویر و زندگینامه شهید، ما را در تکمیل شناسنامه شهیدان یاری رسانید. >>> تلگرام مجاهد: @mojahedin_org

 

خاطرات


 

 

تصاویر یادگاری


 

 

تصویر مزار شهید


 

 

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/1cd9a299-7326-4fd1-af98-0b6d32aa7a67"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات