زندگینامه شهید
فردوس حبیب اخیاری در سال ۱۳۴۱، در اصفهان بهدنیا آمد؛ تحصیلاتش را در زادگاهش اصفهان، تا گرفتن دیپلم سپری کرد و سپس به تحصیلاتش در رشته روانشناسی، در دانشگاه آزاد رودهن، ادامه داد.
در قیام و تظاهراتهای مردم ایران علیه دیکتاتوری سلطنتی در سال ۱۳۵۷، در حالیکه نوجوانی ۱۶ ساله بود، شرکت فعال داشت.
فردوس که در جریان قیام با نام و آرمان سازمان مجاهدین خلق ایران آشنا شده بود، پس از پیروزی انقلاب، با دیدن سیاستهای انحصارطلبانه و ارتجاعی حاکمیت خمینی، به جمع هواداران سازمان پیوست و در بخش دانشآموزی سازمان وارد فعالیت شد.
پس از ورود به دانشگاه در سال ۱۳۵۹ در بخش دانشجویی به فعالیتهایش ادامه داد.
فردوس در میان همرزمانش به سختکوشی و جسارت و منش و رفتار انقلابی شناخته میشد.
اوایل خرداد ۱۳۶۰ و شدت گرفتن حملات مزدوران رژیم به هواداران سازمان و بالا گرفتن سرکوب آزادیها، فردوس و تعدادی از همرزمانش در یک پایگاه در خیابان حسینآباد اصفهان، در حالیکه مشغول تکثیر اطلاعیههای سازمان بودند، مورد حمله و هجوم پاسداران قرار گرفتند. فردوس خیلی سریع، در کمال آرامش و تسلط، همه همرزمانش را از مسیر پشت بام خانه، بهکوچه دیگری هدایت کرد و سپس خودش با خونسردی و عادیسازی کامل، دستگاه تکثیر را زیر چادرش گرفت و از در اصلی پایگاه خارج شد و با تاکسی محل را ترک کرد. این عمل دلیرانه فردوس باعث شد که آن پایگاه هم، امن و امان باقی بماند.
وی در تظاهرات بزرگ ۳۰ خرداد ۱۳۶۰ سازمان بر علیه سرکوب آزادیها، توسط خمینی جنایتکار شرکت داشت و پس از سرکوب خونین تظاهرات ۳۰ خرداد و شروع مبارزه مسلحانه انقلابی، وی نیز مانند سایر مجاهدان به زندگی مخفی روی آورد و در یک هسته مقاومت سازماندهی شد و به فعالیتش ادامه داد.
فردوس یکبار در سال ۱۳۶۳، توسط سپاه پاسداران دستگیر و زندانی گردید، اما از آنجا که مدرکی علیه وی نداشتند، پس از چندماه آزاد شد. وی پس از آزادی، فعالیتهای خود را از سر گرفت و مجدداً در سال ۱۳۶۴، در رودهن دستگیر و به زندان اوین منتقل گردید و بلافاصله زیر شکنجههای وحشیانه پاسداران خمینی قرار گرفت. زندانبانان جنایتکار، یکبار هنگام شکنجه، برادر مجاهدش را که همراه او دستگیر شده بود، پشت در اتاق شکنجه آوردند تا به این وسیله وی را شکنجه کنند، اما صدای یا علی یا علی فردوس در زیر شکنجه نتیجه عکس داد. سپس وی را برای رویارویی با خواهرش به اتاق بازجویی و شکنجه بردند که با پاهای متلاشی و غرق در خون فردوس مواجه شد.
فردوس پس از یکماه بازجویی و شکنجه، به زندان اصفهان منتقل گردید. در اصفهان، پرونده بازداشت وی را در سال ۱۳۶۳، نیز فعال کردند و تا سال ۱۳۶۷، در زندان دستگرد اصفهان در اسارت باقی ماند.
در ابتدای سال ۱۳۶۷ با اتمام محکومیتش از زندان آزاد شد و بلافاصله برای وصل به ارتش آزادیبخش ملی ایران، به خروج از کشور اقدام کرد که در این مسیر بار دیگر دستگیر و به زندان اصفهان منتقل گردید.
سرانجام این شیرزن مجاهد خلق در جریان قتلعام سال ۱۳۶۷، همراه با هزاران زندانی سر موضع دیگر سربدار شد و به کاروان عظیم شهدای مجاهد خلق پیوست.
خاطرات
تصاویر یادگاری
تصویر مزار شهید
یادش گرامی و راهش پر رهرو باد
با ارسال تصاویر و زندگینامه شهید، ما را در تکمیل شناسنامه شهیدان یاری رسانید. >>> تلگرام مجاهد: @mojahedin_org