728 x 90

با یاد مجاهد شهید علی باقری غازیانی

مجاهد شهید علی باقری غازیانی
مجاهد شهید علی باقری غازیانی

محل تولد: بندر انزلی
شغل:
سن: 27
تحصیلات: دیپلم
محل شهادت: رشت
تاریخ شهادت: 9-5-1367
محل زندان: -

زندگینامه شهید


علی باقری در سال ۱۳۴۰، در بندر انزلی به دنیا آمد؛ تحصیلات دبستانی و دبیرستانی را در همان‌شهر به پایان برد.
وی در دوران نوجوانی از نزدیک با فقر و نابرابری اقشار زحمتکش، از جمله ماهیگیران محروم بندر انزلی آشنا شد و همین امر، انگیزه‌های وی را برای مبارزه با این نابرابریها بالا برد.
علی که عامل این وضعیت را حاکمیت شاه خائن می‌دانست، در سال ۱۳۵۷، در قیام و تظاهرات مردم علیه نظام سلطنتی فعالانه شرکت داشت و آنجا بود که با نام و آرمان سازمان مجاهدین خلق ایران آشنا گردید.
وی پس از پیروزی انقلاب ضدسلطنتی، به جمع هواداران سازمان پیوست و انجمن هواداران سازمان در بندر انزلی را راه‌اندازی کرد و به‌عنوان یکی از مسئولان این انجمن، در ارتباط با ستاد سازمان در رشت، فعالیتش را شروع کرد.
فروش نشریه و کتابهای سازمان، حضور در تظاهراتهای اعتراضی علیه سیاست‌های سرکوبگرانه ارتجاع حاکم، شرکت در میتینگ‌ها و مقابله با حملات چماقداران خمینی به هواداران و دکه‌های فروش نشریه و شرکت در فعالیت‌های تبلیغی مربوط به سازمان، از جمله فعالیت‌هایی بود که علی در آنها نقش فعالی داشت.
پس از برگزاری تظاهرات بزرگ سازمان در ۳۰ خرداد ۱۳۶۰ بر علیه سیاست‌های ارتجاعی و سرکوبگرانه خمینی، علی دستگیر و به زندان بندر انزلی منتقل گردید و تحت شکنجه‌های وحشیانه قرار گرفت.
وی نه تنها در برابر فشارها و شکنجه‌های سبعانه دژخیمان خمینی، ایستادگی کرد، بلکه مسئولیت تشکیلات هواداران سازمان در زندان را نیز برعهده داشت.
در سال ۱۳۶۲، وی را به زندان اوین منتقل کردند و مدتی بعد به زندان گوهردشت فرستادند.
در گوهردشت نیز بارها مورد شکنجه و فشار قرار گرفت، اما ذره‌یی از آرمان سازمان محبوبش کوتاه نیامد.
در سال ۱۳۶۵، وی را به زندان بندر انزلی بازگرداندند و پس از مدتی به زندان تازه تأسیس لاکان رشت منتقل شد و در آخرین گام، روانه زندان نیروی دریایی رشت گردید.
علی، این مجاهد شجاع و دلاور، پس از تحمل ۷ سال زندان و شکنجه و جابه‌جایی در زندانهای مختلف، به‌دلیل پایداری و استواری بر موضع مجاهدیش، در جریان قتل‌عام زندانیان سیاسی در مرداد ۱۳۶۷، که با فتوای خمینی جنایتکار صورت گرفت، سرفرازانه سربدار شد و به خیلی عظیم شهدای مجاهد خلق پیوست.
اکبر باقری برادر علی، از شهدای قهرمان مجاهد خلق است.

 

یادش گرامی و راهش پر رهرو باد
با ارسال تصاویر و زندگینامه شهید، ما را در تکمیل شناسنامه شهیدان یاری رسانید. >>> تلگرام مجاهد: @mojahedin_org

 

خاطرات


 

 

تصاویر یادگاری


 

تصویر سمت راست اکبر باقری و سمت چپ علی باقری

تصویر سمت راست اکبر باقری و سمت چپ علی باقری

 

تصویر مزار شهید


 

مزار مجاهد شهید علی باقری غازیانی

 

مزار مجاهد شهید علی باقری غازیانی

مزار مجاهد شهید علی باقری غازیانی

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/3429fe01-c01b-4e36-a1d5-3b4e27604479"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات