زندگینامه شهید
مجاهد شهید مهناز کلانتری در سال۱۳۳۵ در خانوادهای مذهبی در شهر تهران متولد شد در سال۱۳۵۴ پس از پایان دبیرستان در رشتهٔ مهندسی مکانیک دانشگاه علم و صنعت قبول شد و به تحصیل پرداخت.
مهناز بهرغم اینکه از خانواده مرفهی بود از فقر و ستم حاکم بر جامعه رنج میبرد، لذا در جستجوی راهی برای پایان دادن به فقر و ستم بود.
او در دانشگاه از طریق دانشجویان هوادار سازمان مجاهدین با آرمانهای مجاهدین خلق آشنا شد و برای همیشه مسیر زندگی انقلابی خویش را انتخاب نمود.
مهناز طی دوران دانشجویی در صفوف مقدم دانشجویان هوادار و وابسته به سازمان، به فعالیت انقلابی و مبارزاتی علیه رژیم شاه ادامه داد. وی در دوران قیام با توجه به رهنمودهایی که از سازمان دریافت مینمود، نقش بهسزایی در راهاندازی تظاهرات و راهپیماییها داشت.
در تظاهرات ۱۷شهریور در میدان شهدا حضور داشت و در این رابطه میگفت: «آنروز با وجودی که گلولهها از پهلوی گوشم میگذشت ولی سعادتش را نداشتم که شهید بشوم... شاید حکمتی در کار بوده که زنده بمانم و در راه آرمانهای مجاهدین جان ببازم».
و چنین نیز شد او زنده ماند تا در فرازی متکاملتر در عاشورای مجاهدین در ۱۹بهمن خون پاک خویش را در راه تحقق آرمانهای رهاییبخش و توحیدی مجاهدین خلق فدا کند.
پس از پیروزی قیام مهناز جزو اولین دانشجویانی بود که بهطور حرفهیی در رابطه با سازمان به انجام مسئولیتهای انقلابی مشغول شد و پس از مدت کوتاهی در بخش انتظامات ستاد، مسئولیت یک تیم از خواهران این بخش را عهدهدار گردید.
در اواسط سال۵۹ به بخش حفاظت سازمان منتقل شد و تا زمان شهادتش در این بخش انجام وظیفه نمود.
مهنازکه عشقی عمیق به خدا و خلق و کینهای عمیقتر نسبت به رژیم قرونوسطایی و ضدبشری خمینی جلاد در دل داشت، در روزهای خونین بعد از ۳۰خرداد سرشار از روحیهٔ رزمنده و مبارزهجو به انجام مسئولیتهای سازمانی خویش مشغول شد.
مهناز عشق خود به سازمان و آرمان آنرا به احساس مسئولیتی عمیق نسبت به سازمان تبدیل مینمود، و همواره به انجام وظایف سنگین انقلابی در درون پایگاههای مجاهدین مشغول بود.
وی که در این دوران برای مدتی تحت مسئولیت مستقیم مجاهد شهید اشرف رجوی قرار داشت، تحت تأثیر خصوصیات انقلابی او قرار گرفته بود و میگفت: «من باید ارزش این مسأله را درک کنم که در کنار چه کسانی هستیم، این سعادت و افتخار نصیب هر کسی نمیشود و این من هستم که باید حالا که این افتخار نصیب من شده است، به بهترین وجهی از آن سود بجویم».
او در نامهیی که دو هفته قبل از شهادتش نوشته بود، قرار گرفتن در کنار مجاهد شهید اشرف ربیعی را بهعنوان یک نعمت بازگو کرده بود.
مجاهد شهید مهناز کلانتری در ادامهٔ حیات پرافتخار مبارزاتیش در تاریخ ۱۹بهمن۶۰، در حالی که خبر شهادت مجاهدین کبیر اشرف رجوی و موسی خیابانی را از طریق رادیو صامت دریافت نموده بود، در پایگاهی واقع در خیابان سلطنتآباد سابق همدوش با سایر خواهران و برادران همسنگر خود تا آخرین نفس و آخرین لحظه در مقابل یورش پاسداران خمینی به پایگاه مقاومت کرد، و شهادتی پرافتخار و غرورآفرین را پذیرا شد.
یادش گرامی و راهش پررهرو باد
خاطرات
تصاویر یادگاری
تصویر مزار شهید
یادش گرامی و راهش پر رهرو باد
با ارسال تصاویر و زندگینامه شهید، ما را در تکمیل شناسنامه شهیدان یاری رسانید. >>> تلگرام مجاهد: @mojahedin_org