728 x 90

با یاد مجاهد شهید اکرم خراسانی (خراسانیان)

مجاهد شهید اکرم خراسانی (خراسانیان)
مجاهد شهید اکرم خراسانی (خراسانیان)

محل تولد: تهران
شغل: معلم
سن: 24
تحصیلات:
محل شهادت: تبریز
تاریخ شهادت: 25-8-1361
محل زندان: -

زندگینامه شهید


به یاد شهیدان قهرمان حماسهٔ خونین ۲۵آبان ۱۳۶۱ در اطراف تبریز

بعدازظهر ۲۵ آبانماه ۱۳۶۱، تبریز و مناطق اطراف آن شاهد یکی از نبردهای قهرمانانهٔ فرزندان مجاهد خود بود. در آن روند رزمندگان مجاهد خلق، جانانه در برابر هجوم پاسداران جنایتکار خمینی به پایگاه مقاومتشان، به دفاع برخاسته بودند. در این نبرد حماسی ۲۳ ساعته، رزمندگان مجاهد، ابتدا با آن که جز چند سلاح کمری، مسلح دیگری در اختیار نداشتند، توانستند پس از یک ساعت نبرد قهرمانانه ، حلقهٔ محا صرهٔ مزدوران را شکسته و همگی از پایگاه خارج شوند. آنگاه با عزیمت دلاوران مجاهد به سوی شهر مرند، سپاه ضدخلقی تبریز وحشت‌زده نیروهای مزدور خود را در جهت مسدود ساختن راههای خروجی شهر تبریز بسیج کرد و تورهای متعدد بازرسی در مسیر شهر مرند ایجاد نمود. رزمندگان مجاهد پس از عبور موفقیت‌آمیز از چندین تو بازرسی و از جمله پس از عبور از پست باند سهلان، خود را به روستای "امند" واقع در ۱۵ کیلومتری تبریز رساندند و در آنجا به‌علت خراب شدن اتومبیل، متوقف شده و در آنجا آمادهٔ نبرد و مقاومت در برابر مزدوران خمینی که از هر سو آنان را محاصره کرده بودند، شدند و پس از شکستن حلقهٔ محا صرهٔ پاسداران، در ارتفاعات اطراف روستا موضع گرفتند. و در آنجا ۵مجاهد دلیر، شهدای قهرمان: مجید رهبر، اکرم خراسانی (اسدالله زاده)، رضا هاشملو، جواد محمدی و نادر استاد اسداللهی در سوز و سرمای شدید و در میان کوه‌ها و صخره‌های پوشیده از برف آذربایجان، بیش از ۳۰ساعت در برابر انبوه پاسداران تا دندان مسلح خمینی مقاومت کردند.

در پایان این نبرد نابرابر، تنها سلاحهای خالی از فشنگ و جسد های بی‌جان و یخ‌زدهٔ ۵مجاهد دلیر به‌دست پاسداران مزدور خمینی افتاد. آنها تا ساعتها پس از شهادت رزمندگان مجاهد، جرأت نزدیک شدن به صخره‌های محل استقرار مجاهدین را نداشتند و سرانجام پس از اطمینان از شهادت این قهرمانان، پیکرهای بی‌جان آنان را به شهر تبریز منتقل کردند. از آنجا که خبر این مقاومت حماسی به‌طور گسترده‌یی در میان مردم تبریز منعکس شده بود، مزدوران با به نمایش درآوردن پیکرهای پاک و بی‌جان رزمندگان شهید مجاهد خلق در این شهر درصد قدرت نمایی برآمدند. نمایش مسخره‌ای که جز برانگیختن خشم و نفرت بیش از‌ پیش خلق نسبت به این جانیان ضدبشر، سود دیگری عایدشان ننمود.

 

مجاهد شهید اکرم خراسانی

مجاهد شهید اکرم خراسانی از اعضای شورای نهاد معلمین و یکی از خواهران مجاهدی بود که طی فعالیت‌های انقلابی خود در مراحل مختلف، کارآیی و شایستگی بسیاری در انجام وظایف و مسئولیتهای خویش نشان داد.

اکرم طی دوران دانشجویی در دانشسرای راهنمایی تهران، فعالیت‌های مبارزاتی خود را بر علیه رژیم دیکتاتوری شاه خائن آغاز کرد و از همان زمان از جمله دانشجویان هوادار سازمان بود که با جریانهای ارتجاعی و راست به سهم خود مقابله نمود.

پس از پیروزی انقلاب او با مراجعه به ستاد مرکزی سازمان در تهران، موفق به برقراری ارتباط مستقیم با سازمان گردید، و ضمن ادامه تحصیل در دانشسرا با جدیت و پشتکار قابل تحسینی، به‌رغم مواجه بودن با مشکلات و موانع مختلف خانوادگی و... به‌خوبی از عهده انجام مسئولیتهای محوله‌اش بر می‌آمد.

از مهرماه ۵۸، شهید اکرم خراسانی در مدارس راهنمایی مناطق جنوبی تهران تدریس می‌کرد، و همزمان مسئولیت پذیرش و ارتباط با معلمین برخی از مناطق تهران را به عهده گرفت.

او طی ۱/۵سال فعالیت پیگیر و خستگی‌ناپذیر در ارتباط با نهاد معلمین نقش ارزنده‌ای در اشاعه خطوط انقلابی مجاهدین در میان معلمین مترقی و مبارز ایفا نمود و در آموزش و سازماندهی معلمین هوادار سازمان در تهران سهم عمده‌ای داشت.

اکرم به‌دلیل پروسه موفقیت‌آمیزی که در این دوران طی نمود، از بهار سال۶۰ به عضویت شورای نهاد معلمین در آمد.

پس از ۳۰خرداد۶۰ و آغاز دوران نبرد انقلابی مسلحانه مجاهدین بر علیه رژیم ضدبشری خمینی جلاد، اکرم نیز دوشادوش دیگر خواهران و برادران مجاهدش با شوری انقلابی و با بکارگیری تمامی امکانات و تواناییهای خود در این نبرد دوران‌ساز شرکت کرد، و هم‌چون مراحل قبلی فعالیت‌های انقلابی و تشکیلاتی‌اش، صلاحیتهای بسیاری را در تقبل مسئولیتهای گوناگون نشان داد.

قاطعیت و جسارت انقلابی اکرم، طی درگیری و نبرد حماسی ۱۹اردیبهشت۶۱ به‌نحو بسیار بارزی آشکار گردید. در آن جریان اکرم در کنار مجاهد شهید فائزه بهاری جوان و زهرا عمرانیان و همسرش مجاهد شهید بهروز اسدالله‌زاده ساعت ها به نبرد در برابر پاسداران مزدور پرداخت.

در این درگیری او با شکستن حلقه محاصرة دشمن، موفق شد از منطقه خارج شده و به یاران خود در دیگر پایگاهها بپیوندد. در همین درگیری، علاوه بر شهادت همسر اکرم، کودک شیرخوارش نیز به اسارت مزدوران خمینی افتاد.

حماسه خونین ۲۵آبان، اگر‌چه آخرین صحنه‌ی نبرد و مبارزه اکرم قهرمان بود، اما بی‌تردید یاد و خاطره او در وجود تک‌تک خواهران و برادران مجاهدش زنده و پایدار خواهد ماند و خون سرخ او و دیگر شهدای دلیر خلق، هم‌چون رودی خروشان بنیان ستم را در این میهن خونبار بر خواهد انداخت و بهار سر سبز آزادی و استقلال را به ارمغان خواهد آورد.

یادش گرامی باد

 

 

خاطرات


 

 

تصاویر یادگاری


 

 

تصویر مزار شهید


یادش گرامی و راهش پر رهرو باد
با ارسال تصاویر و زندگینامه شهید، ما را در تکمیل شناسنامه شهیدان یاری رسانید. >>> تلگرام مجاهد: @mojahedin_org

 

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/770b099a-00d6-4160-b343-66b3d5069bbd"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات