728 x 90

با یاد مجاهد شهید حیدر علی (جلال) الهی

مجاهد شهید حیدر علی (جلال) الهی
مجاهد شهید حیدر علی (جلال) الهی

محل تولد: قوچان
شغل: دانشجو
سن: 26
تحصیلات: دانشجوی دانشگاه مشهد-
محل شهادت: مشهد
تاریخ شهادت: 11-10-1360
محل زندان: -

زندگینامه شهید


زندانی زمان شاه: ۱۳۵۵/ زندان وکیل‌آباد مشهد / ۲ سال

نحوه شهادت: درگیری خیابانی

مجاهد شهید حیدر الهی متولد سال ۱۳۳۴ در قوچان بود وی پس از گذراندن تحصیلات متوسطه در این شهر، برای ادامه تحصیل وارد دانشگاه مشهد شد.

وی در دانشگاه وارد فعالیت سیاسی علیه نظام شاهنشاهی شد.

حیدر از آنجا که آرمانهایش را در سازمان مجاهدین پیدا کرد، برای فعالیت با سازمان مجاهدین به گروه والعصر که هوادار سازمان بودند پیوست.

حیدر قهرمان در مرداد ۱۳۵۴ همراه با سایر همرزمانش در قوچان دستگیر و پس از شکنجه‌های اولیه در زندان قوچان بلافاصله به زندان وکیل‌آباد مشهد منتقل شد.

در مشهد توسط شکنجه‌گری به نام سعیدی که همراه سربازجو رسولی جنایتکار به مشهد آمده بود مورد بازجویی و شکنجه قرار گرفت ولی او در برابر بازجویان و شکنجه‌هایشان رزمنده و استوار از آرمان مجاهدین دفاع کرد.

حیدر در زندان شاه خائن روحیه‌ای سرشار داشت و در همه کارهای جمعی پیشقدم بود. چهره آرام و متین و برخوردهای فروتنانه او در زندان زبان‌زد همه زندانیان بود. مسئولیتهایی را که به او سپرده می‌شد با دقت و ریزبینی و با آرامش و طمأنینه خاصی انجام می‌داد.

در دادگاه به ۷ سال زندان محکوم شد. وقتی که از دادگاه برگشت با روحیه بالا گفت: «من برای خودم بریده بودم که ۶ ماه زنده باشم ولی الآن قسمت این شده است».

حیدر در زندان به‌سرعت آموزشهای سازمان را فرا گرفت. به‌نحوی که خودش مربی کلاسهای آموزشی دروس سازمان برای نفرات جدید شد.

وی در پائیز سال ۱۳۵۷ با اوجگیری قیامهای ضدسلطنتی مردم ایران همراه تعداد زیادی از زندانیان سیاسی از زندان آزاد شد و بلافاصله برای سازماندهی هواداران و دانش‌آموزان علیه نظام شاه خائن قبل از سقوط در ۲۲ بهمن اقدام کرد و در این مسیر برادر قهرمانش مجاهد شهید نورعلی الهی و هم‌چنین مجاهدان شهید محمدعلی جیوار و محمدعلی مهدیزاده او را یاری می‌کردند.

در حالی که آخوندهای دین‌فروش، از دادن شعارهای رادیکال بر علیه شاه در راهپیمایی‌های قبل از انقلاب ممانعت می‌کردند، حیدر به‌کمک همرزمانش این جو را در قوچان شکسته و شعار مرگ بر شاه را به میان تظاهر کنندگان بردند.

حیدر بلافاصله بعد از سقوط رژیم شاه، ستاد جنبش ملی مجاهدین را در قوچان راه‌اندازی کرد. وی سپس به مشهد منتقل و در ستاد مرکزی سازمان مجاهدین در مشهد مسئولیت بخش شهرستان این استان را به عهده گرفت.

حیدر قهرمان بین همرزمانش با خصائل انقلابی والایی شناخته می‌شد، از جمله مایه‌گذاری فوق‌العاده برای همرزمانش، سخت‌کوشی، تواضع، صمیمیت، صداقت و عمیقاً متعهد به آرمانهای سازمان. وی پس از سرکوب تظاهرات نیم میلیونی و مسالمت‌آمیز مجاهدین در تهران توسط خمینی و شروع نبرد مسلحانه فرمانده عملیات در مشهد بود.

حیدر قهرمان نهایتاً در دیماه سال۱۳۶۰ بر سر اجرای یک قرار برای انجام مأموریت سازمانی، با مزدوران سرا پا مسلح رژیم آخوندی درگیر و تا آخرین گلوله‌اش جنگید و به‌شهادت رسید.

یادش گرامی و راهش پر رهرو باد

 

خاطرات


 

 

تصاویر یادگاری


 

 

تصویر مزار شهید


 

 

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/7743ce8b-f058-4eab-acd0-a68c0a4bfc8f"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات