زندگینامه شهید
مجاهد شهید قاسم باقرزاده در سال۱۳۲۹ در مشهد متولد شد و پس از پایان تحصیلات دبیرستان در سال۴۷ وارد دانشگاه شد و همزمان فعالیتهای مبارزاتی علیه رژیم شاه را آغاز کرد.
قاسم پس از یکسال تحصیل در دانشکده فنی دانشگاه تبریز به تهران آمد و وارد دانشکدهٔ پلیتکنیک تهران شد، قاسم ضمن فعالیتهای مبارزاتی خود در دانشکده پلیتکنیک یکی از عناصر اصلی واز سازمان دهندگان حرکتهای دانشجویی بود. .
او ضمن برپایی یک مرکز فروش کتاب زمینه ایجاد آشنایی و برقراری ارتباط با دانشجویان مبارز را فراهم ساخت. سپس در سازماندهی و گسترش جریان مستقل دانشجویی در بین دانشجویان مبارز مسلمان (جدای از جریان موسوم به انجمن اسلامی که دارای گرایشات قشری و راست بود) در دانشکدهٔ پلیتکنیک نقش بهسزایی ایفا نمود.
این جریان مستقل در برگیرنده بسیاری از دانشجویان مذهبی مبارزی بود که بعدها با اعلام موجودیت و مواضع و خطمشی انقلابی آشنا شدند و بسیاری از آنها موفق به ارتباط با مجاهدین شدند.
قاسم باقرزاده در این دوران با بسیاری از دانشجویان مبارز دیگر دانشگاهها ارتباط داشت و زمینههای فعالیت او، از گستردگی زیادی برخوردار بود. این فعالیتها پس از سال۵۰ و بهویژه حرکت انقلابی سازمان، روز بروز از عمق و گستردگی بیشتری برخوردار میشد و قاسم و دیگر دوستان مبارزش تلاش داشتند تا هر چه بیشتر فعالیتهای خود را با این مرحلهٔ جدید از جنبش خلق همگام و همآهنگ سازند.
متقابلا ساواک نیز که از تاثیرات فعالیتهای سازمان و حرکتهای دانشجویی از گسترش فعالیتهای انقلابی دانشجویان وحشت کرده بود، دستگیریهای بسیار وسیعی را آغاز نمود که در این جریان. مجاهد شهید قاسم باقرزاده نیز توسط مزدوران ساواک دستگیر شد.
اما بهعلت اینکه ابعاد فعالیتهای قاسم برای مزدوران ساواک روشن نبود، او به ۶ماه زندان محکوم شد و پس از سپری شدن دوران محکومیتش آزاد گردید. پس از مدتی ساواک او را مجدداً دستگیر کرد و این بار در بیدادگاه نظامی شاه خائن به ۸سال زندان محکوم شد.
او از ابتدای ورود به زندان در ارتباط فعال با تشکیلات مجاهدین در داخل زندان قرار گرفت و پروسهٔ رشد موفقیتآمیز وقابل تحسینی را آغاز نمود
قاسم مسئولیتهای مختلفی در ارتباط با تشکیلات مجاهدین در زندان به عهده داشت که از جمله میتوان به مسئولیت تشکیلاتی او در رابطه با کادرهایی چون مجاهدین شهید سیاوش سیفی، حسن رحیمی، سعید منبری و نصرالله مظهری اشاره نمود.
پس از اوجگیری قیام و گشوده شدن درهای زندان بهدست توانای خلق، مجاهد شهید قاسم باقرزاده نیز به همراه بسیاری دیگر از زندانیان سیاسی در آبان ماه ۵۷ آزاد شد.
او بلافاصله با سازمان ارتباط برقرار نمود و پذیرای مسئولیتهای جدید خود شد، از جمله مسئولیتهایی که قاسم پس از آزادی از زندان و تا قبل از پیروزی قیام به عهده داشت، گردآوری و سازماندهی دانشجویان هوادار مجاهدین خلق بود.
وی توانست پس از مدت کوتاهی هستهٔ اولیهٔ دانشجویان هوادار مجاهدین خلق را متشکل کرده و سازمان دهد. پس از پیروزی قیام ۲۲بهمن، قاسم در بخش اجتماعی سازمان فعالیت خود را در فازی نوین آغاز نمود و از طریق نهادهای گوناگون کارگری، دانشجویی دانش آموزی، محلات و… وظیفهٔ آموزش و سازماندهی این نیروها را به عهده گرفت.
مجاهد شهید قاسم باقرزاده بهعنوان یکی از کادرهای مسئول بخش اجتماعی پس از مدتی مسئولیت تجدید سازماندهی و بازسازی نهاد محلات (از دیگر نهادهای بخش اجتماعی سازمان) به عهده وی قرار گرفت.
او با احاطهٔ کامل نسبت به وظایف و مسئولیتهای خود برخورد مینمود و شخصاً بر بسیج، سازماندهی و فرماندهی نیروهای محلات که نقش مهمی در مقابل تهاجمات ارتجاع به عهده داشتند، نظارت مستقیم داشت.
در جریان راهپیمایی ۷اردیبهشت مادران مسلمان، او یکی از مسئولان ستاد فرماندهی این راهپیمایی بود. قاسم همچنین یکی از اعضای ستاد اجرایی راهپیمایی تاریخی ۳۰خرداد نیز بود. پس از ۳۰خرداد مجاهد شهید قاسم باقرزاده تحت مسئولیت فرمانده محمد ضابطی در سازماندهی مقاومت گستردهٔ نیروهای اجتماعی سازمان نقش مهم و مؤثری را ایفا نمود.
سرانجام در بعدازظهر ۱۲اردیبهشت، مجاهد شهید قاسم باقرزاده در کنار فرماندهٔ والامقام محمد ضابطی و تعدادی دیگر از خواهران و برادران مجاهدش ساعتها در برابر تهاجم پاسداران جنایتکار خمینی قهرمانانه جنگید و سرانجام پس از به هلاکت رساندن تعدادی از مزدوران خمینی، بشهادت رسید. یادش گرامی باد.
خاطرات
تصاویر یادگاری
تصویر مزار شهید
یادش گرامی و راهش پر رهرو باد
با ارسال تصاویر و زندگینامه شهید، ما را در تکمیل شناسنامه شهیدان یاری رسانید. >>> تلگرام مجاهد: @mojahedin_org