زندگینامه شهید
قاسم ناطقی در سال ۱۳۴۳، در لنگرود بهدنیا آمد. وی در همان شهر دوران تحصیلات ابتدایی را گذراند و وارد دبیرستان شد. دوران دبیرستان وی با شروع اعتراضات و تظاهرات ضدسلطنتی همزمان بود. او با وجود سن کم، فعالانه در تظاهرات شرکت داشت.
قاسم که در جریان تظاهرات ضدسلطنتی با سازمان آشنا شده بود، پس از پیروزی انقلاب ضدسلطنتی به انجمن دانشآموزان مسلمان؛ هواداران سازمان پیوست و بهعنوان یک ملیشیای پرشور در فعالیتهای مختلف تبلیغی سازمان شرکت داشت. وی که آن زمان یک نوجوان دبیرستانی بود، در جریان فروش نشریه مجاهد، بارها مورد حمله و هجوم و ضرب و شتم چماقداران خمینی قرار گرفت و یکبار نیز، قبل از سرفصل ۳۰ خرداد ۱۳۶۰، دستگیر و زندانی شد. اما با توجه به سن کم و تلاشهای خانوادهاش، به فاصله کوتاهی از زندان آزاد شد.
قاسم مجدداً در سال ۱۳۶۰، پس از تظاهرات بزرگ ۳۰ خرداد، دستگیر و روانه زندان لنگرود شد.
وی بهرغم فشارهای مستمر بازجویان و شکنجهگران، اما دلاورانه در برابر آنها مقاومت و ایستادگی کرد. مادر وی که پس از قاسم دستگیر شده بود نقل کرده است که؛ خیلی از شبها فریاد زندانیان مجاهد را در زیر شکنجه میشنیده و فریاد فرزندش را زیر ضربات کابل و تازیانه تشخیص میداده و این موضوع برای او، شکنجه بهمراتب سختتری بوده است
پس از مدت کوتاهی، قاسم همراه با ۵۰ زندانی دیگر، به زندان لاهیجان منتقل شد. در سال ۱۳۶۲، وی به همراه تعدادی از همرزمانش که در برابر شکنجههای دژخیمان بازجو و شکنجهگر، سرخم نکرده بودند، از جمله مجاهدین شهید محمدرضا شریعتی، محمدرضا نیکفر و محمد صفری، برای زیر فشار قرار گرفتن بیشتر، به شکنجهگاه اوین، نزد لاجوردی جلاد و از آنجا به قزلحصار تبعید شدند.
حاج داوود رحمانی، رئیس جنایتکار زندان قزلحصار میخواست با شکنجههای وحشیانه، زندانیان در مکانهایی به نام «خانه مسکونی»، «سلولهای قبر و قیامت» و... عزم و اراده آنها را در هم بشکند و آنها را به مرز جنون برساند. اما نهایتأ، در مقابل ایمان و اعتقاد راسخ زندانیان مجاهد به راه و آرمانشان، در پیشبرد این پروژه ضدبشری، شکست خورد.
قاسم، در سال ۱۳۶۳، به زندان لنگرود برگردانده شد و در سال ۱۳۶۴، پس از ۳ سال و نیم حبس، آزاد گردید. او که تنها آرزویش ادامه مبارزه با رژیم جنایتکار و ارتجاعی خمینی ضدبشر بود، به همراه چند تن از دوستانش، تصمیم به خروج از کشور و پیوستن به مجاهدین گرفت.
وی در سال ۱۳۶۵، به همراه چند مجاهد دیگر برای پیوستن به سازمان اقدام کرد. اما در مسیر خروج، در شهر کرمان، توسط پاسداران خمینی دستگیر و به زندان لنگرود منتقل شد.
پاسداران هرگز آنها را وارد بندهای دیگر زندانیان نکردند، تا سایر زندانیان در معرض اطلاع از چگونگی پیوستن به مجاهدین، قرار نگیرند.
قاسم اینبار نیز در برابر فشارها و شکنجهها، استوار و مقاوم بر سر مواضع مجاهدیاش ایستاد.
وی بعد از مدتی به زندان لاهیجان و سپس، در تیرماه ۱۳۶۷، به زندان رشت منتقل گردید.
انتقال وی و بسیاری از زندانیان مجاهد در آنزمان به زندان رشت، طبیعی نبود و خبر از توطئهیی میداد،
سرانجام این مجاهد پاکباز در حالیکه بیش از ۲۴ سال نداشت، بهدلیل ایستادگی بر سر موضع مجاهدیاش، در قتلعام ۱۳۶۷ به همراه هزاران مجاهد سر موضع دیگر سربدار شد و بهخیل عظیم شهدای مجاهد خلق پیوست.
یادش گرامی و راهش پر رهرو باد
با ارسال تصاویر و زندگینامه شهید، ما را در تکمیل شناسنامه شهیدان یاری رسانید. >>> تلگرام مجاهد: @mojahedin_org
خاطرات
تصاویر یادگاری
تصویر مزار شهید