زندگینامه شهید
زندگینامه مجاهد شهید سید جعفر هاشمی از سرداران سربدار قتلعام ۶۷
مجاهد شهید سیدجعفر هاشمی درحالیکه دانشآموز سال آخر دبیرستان بود، در جریان قیام ضدسلطنتی در شهرستان تربتحیدریه با سازمان آشنا شد.
وی پس از انقلاب ضدسلطنتی با گشوده شدن دفتر مجاهدین در مشهد، در بخشدانشآموزی سازمان در خیابان کوهسنگی مشهد فعالیت خود را آغاز کرد.
جعفر در یک خانواده مذهبی بزرگ شده بود وی با تعمیق هرچه بیشتر مرزبندی مجاهدین با حاکمیت رژیم آخوندی، در مقابل فشارهای خانواده (مادروخواهرش) که بعد از انقلاب تبدیل به عوامل رژیم آخوندی شده بودند، جانانه ایستاد.
او با قاطعیت انقلابی و قطع پیوند خود با آنها، با شوری وصفناپذیر به خانوادهٴ آرمانیش، مجاهدین پیوست.
این انتخاب آگاهانه از وی شخصیتی بسیار پرشور و مستحکم ساخته بود، و به این ترتیب جعفر مبارزه حرفهیی را با فعالیتهای سیاسی-افشاگرانه در صفوف مجاهدین در مداری بس بالاتر آغاز کرد.
جعفر یکی از کادرهای اولیه انجمن دانشآموزان مسلمان مشهد بود، او بلافاصله بعد از تشکیل انجمن مسئولیت بخش انتشارات را عهدهدار شد.
توزیع نشریه مجاهد در بخش دانشآموزی سازمان در مشهد از مسئولیتهای اخص جعفر بود، بعد از ۳۰خرداد ۶۰، در حال آمادگی برای یک ماموریت بود که مورد شناسایی مزدوران قرار گرفت و دستگیر شد.
جعفر از کادرهای تشکیلات زندان بود،او همواره در هر جمعی با شور و نشاط و توان سازماندهی، صفی از مقاومت بر علیه پاسداران و زندانبانان رژیم آخوندی ایجاد میکرد.
جعفر از ورزشکاران ورزیده در رشته ژیمناستیک بود، او از هر فرصتی در زندان فنون ژیمناستیک را به همبندیانش آموزش میداد و به این ترتیب روحیه رزمندگی را در میان آنان تقویت میکرد.
از دیگر فعالیتهای جعفر در زندان برگزاری برنامههای هنری، خواندن ترانهها و سرودهای انقلابی بود، او بهدلیل مقاومت قهرمانانهاش از آنجایی که دست مزدوران رژیم بهدلیل نسبت خانوادگی با عوامل رژیم در تربتحیدریه (پدر بزرگ جعفر امام جمعه ترتبتحیدریه بود) در اعدام وی بسته بود، به آذار و اذیت او میپرداختند.
از اینرو پیوسته او را در زندان جابهجا کرده و در سلولهای انفرادی و یا بند قرنطینه نگهداری میشد. جعفر بهرغم ابتلا به بیماری میگرن شدید، هیچگاه خود را به آن تسلیم نمیکرد.
وی بعد از طی دوران بازجوییاش در بیدادگاه ضدانقلاب رژیم به ۱۵سال زندان محکوم شد، اما باشکوهترین فراز مبارزه جعفر در زندان در سال ۶۴بوقوع پیوست.
زمانی که در قرنطینهٴ زندان وکیلآباد با پیکهای سازمان، که در حین مأموریت دستگیر و روانهٴ زندان شده بودند، هم اتاق شد.
جعفر از طریق آنان پیام انقلاب ایدئولوژیک سازمان را فراگرفت، از آن پس مبلغ راستین انقلاب ایدئولوژیک در زندان شد.
او با درک عمیق از جوهر انقلاب ایدئولوژیک یعنی مفهوم «ضدتعادلقوایی» آن، خط «حداکثر تهاجم» را شعار و دستور روز خود قرار داد و بیشکاف از تمامی مواضع سازمان دفاع کرد.
این در حالی بود که در آن دوران دفاع علنی از مواضع سازمان بهشدت سرکوب و معادل پذیرش شکنجه و اعدام بود... ! جعفر بعدها پیام انقلاب ایدئولوژیک را به سایرزندانیان در بندهای دیگر منتقل و جمعی از آنان را با خود همراه کرد.
به اینترتیب پیام انقلاب مرزها را در نوردید، از بندی به بندی، از زندانی به زندان دیگر زندانیان تشنهٴ انقلاب را سیراب و شعلهٴ مقاومت در زندان را هرچه فروزانتر کرد.
او بود که مبلغ خط «حداکثر تهاجم» درزندانهای اوین و گوهردشت شد و با تهاجم حداکثرش پاسداران شب را تحقیرکرده و تلسم سرکوب در زندان را شکست...
بسیاری از زندانیان مجاهد و غیرمجاهد در زندان گوهردشت ، از تأثیرات شگرف جعفر بر روی خود چه در همان دوران و چه بعد از آزادی از زندان گفتنیهای زیادی دارند.
او از پنجرهٴ سلول انفرادی در طبقه سوم زندان گوهردشت با فریاد رعدآسایش زندانیان مجاهد را خطاب قرار میداد، خود را سرباز کوچک مسعود مینامید و زندانیان را به انقلاب ایدئولوژیک فرا میخواند.
او و دوستان تبعیدیش از زندان مشهد شیدا و بیقرار تمام پردههای ترس و تردید را دریدند، آنها بودند که برای نخستین بار پیام انقلاب ایدئولوژیک مجاهدین را بهدرون زندان آورده و خود نیز با خونشان برحقانیت آن گواهی دادند.
درود بر سیدجعفر هاشمی، جابر، حمید ریاضی، دکتر محسن فغفورمغربی، رضا اربابی، غلامرضا محمدی... !
خاطرات
تصاویر یادگاری
تصویر مزار شهید
یادش گرامی و راهش پر رهرو باد
با ارسال تصاویر و زندگینامه شهید، ما را در تکمیل شناسنامه شهیدان یاری رسانید. >>> تلگرام مجاهد: @mojahedin_org
با ارسال تصاویر و زندگینامه شهید، ما را در تکمیل شناسنامه شهیدان یاری رسانید. >>> تلگرام مجاهد: @mojahedin_org