زندگینامه شهید
علینقی محبی در سال ۱۳۴۲، در تهران به دنیا آمد؛ تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در تهران سپری کرد.
وی ۱۵ساله بود که با شروع قیام مردم ایران علیه دیکتاتوری شاه خائن، در سال ۱۳۵۷، با موضوعات سیاسی آشنا شد و در جریان شرکت در قیام و تظاهراتها با نام سازمان مجاهدین خلق ایران آشنایی پیدا کرد.
علینقی پس از پیروزی انقلاب ضدسلطنتی، وقتی با اقدامات ارتجاعی و انحصارطلبانه رژیم خمینی مواجه شد، گمشده خود را در آرمان سازمان مجاهدین پیدا کرد و با پیوستن به انجمن دانشآموزان مسلمان دبیرستان که در ارتباط با نهاد دانشآموزی سازمان بود، فعالیتش را شروع کرد.
وی بهعنوان میلیشیایی پرشور، بهطور حرفهیی در تمامی فعالیتهای سازمان، حضور چشمگیری داشت. از جمله نشریه فروشی، شرکت در میتینگها و تظاهراتهای اعتراضی علیه سرکوب آزادیها و مقابله با حملات وحشیانه چماقداران به دکههای فروش نشریات سازمان و... .
پس از سرکوب خونین تظاهرات بزرگ سازمان در تاریخ ۳۰ خرداد ۱۳۶۰، بر علیه سرکوب، آخرین قطرات آزادیها و موج دستگیریها و اعدام اعضا و هواداران سازمان، علینقی مانند سایر مجاهدان به مبارزه مخفی روی آورد.
در یکی از روزهای پر التهاب تابستان ۱۳۶۰، وقتی شبهنگام علینقی قصد رفتن به خانه را داشت، متوجه شد که پاسداران به خانه آنها هجوم آورده و در پی دستگیری وی هستند. او با هوشیاری انقلابی، منطقه را سالم ترک کرد.
علینقی در شهریور ۱۳۶۰ هنگام اجرای قراری با یکی از همرزمانش در میدان وثوق تهران، توسط گشتیهای پاسداران جانی شناسایی، دستگیر و روانه شکنجهگاه اوین گردید و تحت شدیدترین شکنجهها، قرار گرفت. دژخیمان خمینی دو ماه وی را تحت بیشترین فشارها قرار دادند تا بهخیال خود، وی را به توبه و ندامت وادارند، اما این مجاهد پاکباز، هرگز بهعهدی که با خدا و خلق بسته بود پشت نکرد و جانانه در برابر جانیان خمینی ایستاد.
سرانجام، دژخیمان شکستخورده در برابر عزم و اراده این مجاهد سر موضع، در روز اول آذر ۱۳۶۰، وی را همراه با جمعی دیگر از همرزمان مجاهدش به جوخههای تیرباران سپرده و بهشهادت رساندند.
چند روز بعد پیامی از زندان اوین به پدرش دادند، تا به زندان مراجعه کند. وقتی پدر برای دیدار فرزندش، به زندان اوین مراجعه کرد، مسئولان جنایتکار زندان، با تحویلدهی ساک و وسایل علینقی، خبر اعدام او را به پدرش دادند.
بدین ترتیب، علینقی محبی این مجاهد دلیر و سرفراز، جانش را در راه آزادی و بهروزی مردم ایران فدا نمود و به کاروان پرشمار شهدای مجاهد خلق پیوست.
یادش گرامی و راهش پر رهرو باد
با ارسال تصاویر و زندگینامه شهید، ما را در تکمیل شناسنامه شهیدان یاری رسانید. >>> تلگرام مجاهد: @mojahedin_org
خاطرات
تصاویر یادگاری
تصویر مزار شهید