زندگینامه شهید
مجاهد شهید زهیر ذاکری در سال ۱۳۵۵، در تهران بهدنیا آمد. وی بهدلیل مجاهد بودن پدرش در زمان شاه، مجاهد صدیق ابراهیم ذاکری (کاک صالح)، در محیط و ملأ مجاهدین بزرگ شد.
او در سال ۱۳۶۱ از ایران خارج و در منطقه مرزی در مدرسه مجاهدین، تحصیلات خود را شروع کرد. در سال ۱۳۷۰، قبل از شروع جنگ خلیج و بمبارانها، وقتی کودکان مجاهدین به خارج فرستاده شدند، زهیر که حدود ۱۵ سال داشت، نپذیرفت که همراه سایر کودکان به خارج برود. هیچکس حتی کاک صالح، پدر بزرگوارش هم، نتوانست او را برای خروج از عراق، قانع نماید. وی در قرارگاه اشرف ماند و در یگانهای پشتیبانی ارتش، مشغول بهکار شد.
زهیر بهدلیل ذهن خلاقی که داشت، در هر آموزش عملی و نظری یا هر مسئولیتی که وارد میشد در کوتاهترین مدت در آن موضوع تسلط پیدا میکرد و از آن پس تمام تلاشش این بود، تا سایر همرزمانش هم، هر چه سریعتر در آن آموزشها یا موضوعات کاری، مسلط شوند.
زهیر بعد از درگذشت پدرش در دوم فروردین ۱۳۸۲، در نامهای برای خواهر مریم نوشت: ”... . همیشه به فکر تعهدی هستم که دادهام، تا جای او را پرکنم. برادر مسعود گفته است نباید گریه کنم و من هم به خودم میگویم هر وقت بهیاد او افتادی، بهجای اینکه گریه کنی و اگر خیلی دلت میسوزد؟ بیا و به فکر تعهدت باش و بیشتر تلاش کن، او هم بیشتر خوشحال میشود. بعد از آن روز است که فرد دیگری شدم، تعهدات بالاتری حس میکنم و مسئولتر وبزرگتر شدهام... . ”همرزمان زهیر که از نزدیک با وی کار کردند، همواره بر این نکته تأکید داشتند که وی، هم درک و فهم بالایی نسبت به مبارزه و مجاهدت داشت و هم در مسئولیتپذیری پیشقدم و جلودار بود.
وی در نامهیی که در اسفند ۱۳۸۹ خطاب به برادر مسعود و خواهر مریم نوشته، عمق آگاهی خود را، نسبت به راهی که انتخاب کرده، نشان داده، آنجا که نوشته بود: «... من شما و سازمان را برای لحظه لحظه زندگی در هر نفس تا لحظه شهادت انتخاب کردهام و اگر باز هم این زندگی تکرار میشد، صد بار دیگر هم همین کار را میکردم... . . بهخاطرحفظ مرتبه و لیاقت اشرفی بودن، هر قیمتی را حاضرم بپردازم و این را با هیچ چیز در دنیا عوض نمیکنم. »... .
سرانجام زهیر قهرمان در حماسه کبیر فروغ اشرف در روز ۱۹ فروردین ۱۳۹۰، زمانیکه دوشادوش مجاهدان دیگر، در برابر نیروهای مزدور مالکی – خامنهای که برای اشغال اشرف یورش آورده بودند، ایستادگی کرد و آنها را عقب نشاند، مورد اصابت گلوله حقد و کین آنها قرار گرفت و بهشهادت رسید و بدین ترتیب جانش را آنچنان که عهد بسته بود، فدای راه رهایی مردم ایران کرد.
مادر ذاکری، مادر بزرگ زهیر (مادر کاک صالح) از شهدای گرانقدر سازمان مجاهدین خلق ایران است
خاطرات
تصاویر یادگاری
تصویر مزار شهید