728 x 90

با یاد مجاهد شهید رمضان شفیعی

مجاهد شهید  رمضان شفیعی
مجاهد شهید رمضان شفیعی

محل تولد: قائمشهر
شغل: دانش آموز
سن: 18
تحصیلات: -
محل شهادت: قائمشهر
تاریخ شهادت: 2-4-1360
محل زندان: -

زندگینامه شهید


رمضان شفیعی در سال ۱۳۴۲ در روستای کشفدکلای قائمشهر در خانواده‌ای محروم متولد شد و از همان کودکی فقر و محرومیت را به‌خوبی لمس نمود.
وی دوره ابتدایی و راهنمایی را با موفقیت سپری نمود و در رشته ریاضیات وارد دوره نظری شد.
رمضان با ورود به دبیرستان که مصادف بود با اوجگیری مبارزه مسلحانه نیروهای انقلابی در برابر دیکتاتوری سلطنتی و مقاومت آنها در زندانها و دفاعیات شجاعانه مجاهدین در بیداگاههای شاه خائن، فعالیت سیاسی‌اش را شروع کرد و به کمک همفکرانش، مجاهدین شهید مجید حسینی، حسین شکری و کریم رهبر، به تشکیل انجمن اسلامی اقدام نمود. با تشکیل این انجمن، فعالیت دانش‌آموزان مبارز، علیه دیکتاتوری حاکم در آن متمرکز شد و برنامه‌های کوهنوردی، بحث و مطالعه و تکثیر و توزیع زندگینامهٔ شهدای مجاهد خلق و افشای جنایات شاه و ساواک در آن طراحی و به اجرا در می‌آمد.
با شروع قیام مردم ایران علیه دیکتاتوری سلطنتی در سال ۵۷، رمضان نقش بسیار فعالی در سازماندهی دانش‌آموزان و روستاییان به‌منظور برپایی تظاهرات ایفا نمود و بارها در جریان همین فعالیت‌ها توسط پلیس مزدور شاه مجروح و مضروب گردید.
رمضان به‌دلیل همین نقش ارزنده‌اش در جریان انقلاب، از سوی کلیه دانش‌آموزان، به‌عنوان یکی از اعضای شورای مدارس شهرستان قائمشهر انتخاب شد.
با پیروزی انقلاب ضدسلطنتی، رمضان بلافاصله به جنبش ملی مجاهدین پیوست و از سوی جنبش به‌منظور کمک به روستاییان محروم منطقه، به روستای جورخیل اعزام شد. او مدت سه ماه در این روستا با تمام توان در انجام یک سلسله کارهای رفاهی از جمله ساختن حمام، بازسازی جادهٔ روستا و... . کوشید و سرانجام در اثر فشارهای مرتجعین، مجبور به ترک محل مأموریت خود شد.
بازگشت رمضان از روستا مصادف بود با بازگشایی مدارس شهر، و او به‌عنوان یکی از مسئولان انجمن جوانان مسلمان «برادران رضایی»، هواداران سازمان مجاهدین، به فعالیت انقلابی خود ادامه داد و در اجرای خواسته‌های انقلابی دانش‌آموزان از جمله آزادی فعالیت سیاسی بسیار تلاش نمود. در همین مسیر او موفق شد سرودهای شهادت و ایران‌زمین را، جایگزین سرود صبحگاهی دبیرستان کند.
وی بعد از مدت کوتاهی به‌دلیل صلاحیتهایی که کسب نمود، مسئول انجمن جوانان مسلمان «برادران رضائی» گردید.
فعالیت‌های گسترده وی در ارتباط با مجاهدین، کینه مزدوران مرتجع خمینی را برانگیخت، به‌نحوی که وی را از دبیرستان اخراج کردند.
اما رمضان هم‌چنان به مسئولیتهایش ادامه داد و از سوی تشکیلات سازمان در قائم‌شهر به‌عنوان مسئول انجمن روستای کشفدکلا، در این روستا منتقل شد.
مرتجعین در آنجا نیز وی را رها نکردند و بارها مورد حمله و هجوم وحشیانه مزدوران رژیم قرار گرفت و حتی یکبار قصد به آتش کشیدن محل سکونت وی را داشتند.
اما به‌رغم همهٔ این فشارها و سختی‌ها رمضان شجاعانه به مبارزه خود ادامه داد و در تمامی تظاهرات‌های اعتراضی بهار سال ۱۳۶۰ و سی خرداد ۱۳۶۰ فعالانه شرکت داشت.
سرانجام چند روز پس از آغاز مقاومت مسلحانه انقلابی بعد از ۳۰ خرداد ۶۰، بر سر اجرای قراری توسط یکی از مزدوران دشمن شناسایی و دستگیر شد و به شکنجه‌گاه منتقل گردید.
مقاومت قهرمانانه وی در برابر شکنجه‌ها و حماسه‌ای که از ایمان به راه و آرمان مجاهدین در زندان خلق کرد، دژخیمان شکست‌خورده را مجبور کرد که پاسخ این مجاهد سر موضع را به فاصله کوتاهی از دستگیری‌اش با تیرباران وی بدهند و نهایتاً در روز دوم تیر ماه ۱۳۶۰ وی را به جوخه اعدام سپرده و به‌شهادت رساندند.

 

یادش گرامی و راهش پر رهرو باد
با ارسال تصاویر و زندگینامه شهید، ما را در تکمیل شناسنامه شهیدان یاری رسانید. >>> تلگرام مجاهد: @mojahedin_org

 

خاطرات


 

 

تصاویر یادگاری


 

 

تصویر مزار شهید


 

 

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/e40c25aa-6aca-4287-abd6-c10a65a5047c"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات