زندگینامه شهید
رضا حاجعلیاصغری آجیلفروش در سال ۱۳۰۶ در تهران بهدنیا آمد. وی تحصیلات دوران ابتدایی را در تهران به پایان برد و پس از آن وارد بازار کار شد.
رضا در زمان مبارزات ملی شدن صنعت نفت به همت دکتر مصدق، از هواداران وی بود و شاه و نظام سلطنتی را وابسته و ضدمردمی میدانست.
وی که در بازار حضرتی تهران فرش فروشی داشت، پس از کودتای استعماری ۱۳۳۲ بر علیه دولت ملی دکتر مصدق، در محافل و جمعیتهای مذهبی که مخالف حاکمیت شاهنشاهی بودند شرکت داشت.
پس از سرکوب خونین قیام ۱۵ خرداد سال ۱۳۴۲ که رضا در آن حضور داشت و حاکم شدن اختناق کامل سلطنتی، وی همواره بهدنبال راهی بود تا بتواند به مبارزهاش علیه نظام حاکم ادامه بدهد.
پس از سال ۱۳۵۰ و علنی شدن سازمان مجاهدین خلق ایران و آرمان رهائیبخش آن، رضا آنچه را که در جستجوی آن بود پیدا کرد و بهعنوان هوادار سازمان، در شبکهیی از بازاریان که از سازمان پشتیبانی مالی و امکاناتی میکردند وارد فعالیت شد.
با لو رفتن این اقدامات، رضا در اواخر سال ۱۳۵۱ دستگیر و روانه زندان و شکنجهگاه شد. وی در برابر شکنجههای وحشیانه ساواک شاه، مقاومت کرد و سرانجام در بیداگاه شاه خائن به ۵ سال زندان محکوم کردید.
وی در زندان از نزدیک آموزشهای سازمانی را در زمینههای مختلف فرا گرفت و پیوندهایش با سازمان بسا عمیقتر از قبل گردید.
رضا در سال ۱۳۵۶، پس از ۵سال از زندان آزاد شد و در ارتباط با سازمان در بیرون زندان قرار گرفت.
وی در جریان قیام مردم ایران علیه نظام سلطنتی در سال ۱۳۵۷ شرکت فعال داشت.
پس از پیروزی انقلاب، رضا در کانون توحیدی اصناف وابسته بهسازمان مجاهدین، به فعالیتهایش ادامه داد و در طول فاز سیاسی در کلیه فعالیتهای سازمانی، همراه با همرزمانش در کانون اصناف، شرکت داشت.
پس از سرکوب تظاهرات بزرگ سازمان در ۳۰ خرداد ۱۳۶۰، و شروع مبارزه مسلحانه انقلابی، وی که چهرهٔ شناختهشدهای بود، پس از مخفی شدن، مجبور به ترک تهران و رفتن به مشهد شد.
پس از مدت کوتاهی برای انجام مأموریتی، به تهران آمد که در تهران مورد شناسایی مزدوران خمینی قرار گرفت و دستگیر و اینبار روانه زندان و شکنجههای نظام خمینی شد.
بازاری شریفی که در ارتباط با سازمان از زمان شاه قرار داشت و ۵ سال زندان شاهی را در کنار مجاهدین قرار داشت و پس از خروج از زندان همچنان با مجاهدین ادامه داد، کافی بود که کینه ضدانقلابی لاجوردی جلاد را بهدنبال داشته باشد. بنابراین فشار زیادی روی رضا آوردند، اما این مجاهد قهرمان در برابر همه فشارها و شکنجهها بر مواضع مجاهدیاش استوار ایستاد.
تا آن که سرانجام، در روز ۱۰ اسفند ۱۳۶۳، وی را به جوخه تیرباران سپرده و بهشهادت رساندند.
یادش گرامی و راهش پر رهرو باد
با ارسال تصاویر و زندگینامه شهید، ما را در تکمیل شناسنامه شهیدان یاری رسانید. >>> تلگرام مجاهد: @mojahedin_org
خاطرات
تصاویر یادگاری
تصویر مزار شهید