728 x 90

با یاد مجاهد شهید صفر علی شاهیوند

مجاهد شهید صفر علی شاهیوند
مجاهد شهید صفر علی شاهیوند

محل تولد: خرم آباد
شغل: کارگر فنی چاپخانه
سن: 22
تحصیلات: متوسطه
محل شهادت: همدان
تاریخ شهادت: 14-10-1361
محل زندان: -

زندگینامه شهید


صفرعلی شاهیوند در سال ۱۳۳۹، در خرم‌آباد به دنیا آمد. تحصیلات دبستانی و دبیرستانی را در همین شهر گذراند.
شرکت فعال صفر در قیام و تظاهراتهای مردم علیه نظام شاه خائن در سال ۱۳۵۷ باعث شد که تحصیلات متوسط وی ناتمام بماند.
وی در همان دوره قیام، با نام و آرمان سازمان مجاهدین خلق ایران آشنا گردید.
پس از پیروزی انقلاب، به‌عنوان یک هوادار و میلیشیای پرشور، به‌طور حرفه‌یی در ارتباط با سازمان وارد فعالیت شد.
صفر ابتدا به‌عنوان کارگر فنی افست، در چاپخانه امیرکبیر در خرم‌آباد مشغول به کار شد و در چاپ اطلاعیه‌ها و سایر انتشارات سازمان، فعال بود. مدتی بعد وی از سوی سازمان به همدان منتقل گردید و در آنجا در یک چاپخانه زیرزمینی که در چاپ نشریه مجاهد نقش تعیین کننده‌ای داشت، مشغول به کار شد.
با این‌که این چاپخانه در یک زیرزمین نمور و متروکه قرار داشت، ولی صفر با شور و نشاط بی‌نظیری که داشت این مشکلات را به‌رسمیت نمی‌شناخت و در مواردی، ۲۴ ساعت روز را به چاپ نشریه مشغول بود، تا نشریه به موقع برای ارسال به سایر استانها، آماده شود.
پس از سرکوب خونین تظاهرات عظیم سازمان در ۳۰ خرداد ۱۳۶۰ با فرمان خمینی جنایتکار، و آغاز مبارزه مسلحانه سراسری، محل چاپخانه لو رفت و با هجوم مزدوران سپاه، تعدادی از کادرهای نشریه و چاپخانه دستگیر شدند.
صفر پس از این واقعه، هم‌چون سایر کادرهای مجاهد، در پایگاههای مخفی مجاهدین مستقر شد. وی مدتی بعد، هنگام یک تردد، مورد شناسایی مزدوران سپاه قرار گرفت، دستگیر و به زندان همدان منتقل گردید.
صفر را در زندان تحت شکنجه‌های وحشیانه قرار دادند، اما او با عزم و اراده و ایمانی راسخ در برابر تمامی شکنجه‌ها دلاورانه ایستاد، آن‌چنان‌که، بازجویان و شکنجه‌گران را به زانو در آورد و موجب خشم‌وکین آنها گردید.
یکبار که مادر صفر، در زندان همدان، موفق به ملاقات با او شده بود، وی پول جیبی و ساعتش را به مادرش داد تا به سازمان برساند. پیام این اقدام او برای خانواده‌اش روشن بود و فهمیدند که صفر زیر اعدام است. او با این اقدام نخواست حتی ساعتش هم، به‌دست پاسداران خمینی ملعون بیافتد.
او در وصیتنامه‌ای که در زندان نوشت و هنگام ملاقات، به مادرش داد، از جمله نوشته بود: «با عزمی آهنین در این مسیر به پیش می‌روم و توصیه‌ام این است که همه شما راه مرا ادامه بدهید».
صفر در میان همرزمانش، با صفات مهربانی و صمیمیت، فداکاری و قاطعیت و جدیت در انجام مسئولیتها شناخته می‌شد.
سرانجام دژخیمان رژیم که در برابر مقاومت و پایداری صفر به ستوه آمده بودند، حکم اعدام او را در تاریخ ۱۴ دی ۱۳۶۱، در محل قبرستان عمومی همدان، به اجرا در آورده و به‌شهادت رساندند.
بدین ترتیب صفرعلی، این مجاهد پاکباز و سر موضع، با فدا کردن جان خویش به عهد و پیمانش با خدا و خلق وفا کرد.
چندی بعد نگهبان قبرستان که ناظر اعدام وی بود، به یکی از بستگان صفر گفته بود، «این جوان چقدر شیر و دلاور بود. او موقع تیرباران یک سیگار بر لبش بود و کاملاً خونسرد و با چشم باز به استقبال گلوله‌ها شتافت».

 

یادش گرامی و راهش پر رهرو باد
با ارسال تصاویر و زندگینامه شهید، ما را در تکمیل شناسنامه شهیدان یاری رسانید. >>> تلگرام مجاهد: @mojahedin_org

 

خاطرات


 

 

تصاویر یادگاری


 

 

تصویر مزار شهید


 

 

										
											<iframe style="border:none" width="100%" scrolling="no" src="https://www.mojahedin.org/if/7d682049-3943-4a37-b0d9-98d24c6eb307"></iframe>
										
									

گزیده ها

تازه‌ترین اخبار و مقالات