زندگینامه شهید
مجاهد شهید صادق فاخته یاوری متولد سال۱۳۳۳ است. وی از دانشگاه علم و صنعت در رشتهٔ مهندسی صنایع فارغالتحصیل شده و در رشتهٔ تخصصیاش به کار اشتغال داشت. او بعد از انقلاب ۵۷ با سازمان مجاهدین خلق ایران آشنا شد و در اواخر سال۵۸ کمکهای مستقیم خود به سازمان مجاهدین را آغاز کرد.
صادق در اواسط سال۵۹ خواستار قرار گرفتن در روابط تشکیلاتی درونی سازمان شد و مدتی بعد با بخش محلات منطقهٔ غرب تهران در ارتباط قرار گرفت.
پس از فتوای آتشگشودن و به خاک و خون کشیدن تظاهرات مسالمتآمیز ۵۰۰هزار نفرهٔ مردم تهران در سی خرداد سال۶۰، فصلی جدید در مبارزه اش فرا رسید. خانهاش کانون تجمع و تشکل همرزمانش شد و در شهریور ۶۰ به زندگی نیمه مخفی روی آورد.
تو تواضع و فروتنی از ویژگیهای برجستهٔ صادق بود و برای رفع مشکلات سازمان از هیچ کاری دریغ نمیکرد. او شرکتی کوچک دایر کرده بود که لولهکشی گاز منازل را انجام میداد.
او از طریق این کار درآمد ماهانه نسبتاً زیادی داشت که عمده آنرا در اختیار سازمان میگذاشت. بعد از اینکه سازمان پیشنهاد آزاد کردن تمامی وقتش را جهت پرداختن به کارهای تشکیلات داد بیهیچ درنگی کارش را تعطیل کرد و بهصورت حرفهیی وارد فعالیتهای سازمانی شد. او برای تسریع در انجام مسئولیتهاش، وسایل زندگی و حتی اندک جواهرات خانوادگیش را هم فروخت تا یک وسیلهٔ نقلیه فراهم کند.
صادق در ۵مهر ۶۰ با شور و خروشی انقلابی در تظاهرات علیه رژیم خمینی شرکت کرد و از مجاهدان هم گروهش تعداد زیادی در آن روز بهشهادت رسیدند. شهادت یاران و همرزمان تأثیر زیادی بر روی صادق گذاشت و کینهاش به ارتجاع را صد چندان کرد.
در این دوران مسئولیت او تهیه امکانات واحدهای مجاهدین بود و در این رابطه تماس زیادی با مردم داشت و از همکاری و کمکهای سرشار آنان سخت به وجد میآمد.
در دیماه سال۶۰ پس از دستگیری مسئولش ارتباط او با سازمان قطع شد و بهدنبال یافتن راهی برای ارتباط مجدد با سازمان بود. او با همکاری چند مجاهد دیگر بولتن خبری را تهیه و تکثیر میکرد.
در اسفند ماه ۶۰ صادق به خانه یکی از یاران مجاهدش رفت تا او را نسبت به خطری که در کمین خانه و جان او است مطلع کند اما قبل از اینکه صادق به خانه برسد پاسداران ارتجاع که در کمینش بودند او را به همراه تعداد دیگری از همرزمانش دستگیر کردند.
او در زندان جهت گمراه کردن دژخیمان آدرس خانهٔ قدیمی خود را داده بود. مزدوران خمینی به قصد به دام انداختن سایر همرزمان صادق به آنجا حملهور شدند اما پس از مراجعه و پی بردن به عدم درستی این اطلاعات از طرف وی، با کینهای مضاعف او را به زیر وحشیانهترین شکنجهها بردند تا شاید به این ترتیب بتوانند لبان رازدار صادق را بگشایند.
صادق قهرمانانه تا آخرین لحظهٔ زندگیش در زیر سختترین شکنجهها در اوین مقاومت کرد و با وجود اینکه اطلاعاتش لو رفته بود و رژیم میدانست که او با افراد مسئول در سازمان در ارتباط بوده، اما او هرگز سخنی نگفت تا همرزمانش بتوانند در سنگر مبارزه راه او را تا رسیدن به آزادی دنبال کنند.
صادق گنجینهیی مملو از ناگفتنیها بود که هیچوقت راز آنرا بر دشمن نگشود و سرانجام در روز ۲۲اردیبهشت ۶۱ به جوخهٔ تیرباران سپرده شد.
خاطرات
تصاویر یادگاری
تصویر مزار شهید
یادش گرامی و راهش پر رهرو باد
با ارسال تصاویر و زندگینامه شهید، ما را در تکمیل شناسنامه شهیدان یاری رسانید. >>> تلگرام مجاهد: @mojahedin_org