زندگینامه شهید
زندانی زمان شاه : ۱۳۵۳ / ۳سال اوین
نحوه شهادت: درگیری ،در حمله توسط پاسداران به محل استقرارش بشهادت رسید
مجاهد شهید ابوالقاسم حاجیعلی در سال۱۳۳۰ در تهران بدنیا آمد. دبستان و دبیرستان را در زادگاهش به پایان برد و در سال۱۳۵۰ در دانشکده علم و صنعت در رشته متالوژی به تحصیلش ادامه داد. سالهای ۵۰ تا۵۲ که فضای مبارزاتی علیه شاه بالا گرفته بود و سازمانهای انقلابی به میدان آمده بودند و دانشگاهها محل فعالیتهای سیاسی علیه شاه و عضوگیری نیروهای انقلاب شده بود، مجاهد شهید ابوالقاسم حاجیعلی هم با دوستانی آشنا شد که هوادار سازمان مجاهدین خلق ایران بودند و بهاین ترتیب جذب آنها شد و فعالیتهایش را علیه شاه و ساواک در دانشکده آغاز کرد. در ادامه این فعالیتها بود که ابوالقاسم در سال۱۳۵۳ در حین چاپ اعلامیه در یکی از خوابگاههای دانشجویی توسط ساواک دستگیر و به زندان اوین منتقل شد.
از آنجا که سالهای ۵۳ و۵۴ اوج فعالیت گروههای مختلف دانشجویی که تحت تأثیر سازمانهای انقلابی از جمله سازمان مجاهدین خلق بودند، علیه شاه بود، ساواک پس از دستگیریها، شدیدترین شکنجهها را علیه دستگیر شدگان اعمال میکرد به همین دلیل ابوالقاسم نیز زیر شکنجههای شدید ساواک شاه قرار گرفت از جمله بیخوابیدادنهای زیاد، ضربات زیاد و مستمر با کابلبهپاو... تا او را بشکنند و به همکاری بکشانند اما وی با مقاومت و پایداری توطئه آنها را بیاثر کرد.
ابوالقاسم قهرمان نهایتاً در بیدادگاه فرمایشی شاه به ۳سال زندان محکوم شد و روانه زندان اوین گردید.
مجاهد دلیر ابوالقاسم حاجیعلی پس از سه سال سختی و شکنجه در اتمام دورهٔ محکومیت خود از زندان آزاد گردید و از آن پس نیز در ارتباط با سازمان مجاهدین خلق ایران قرار داشت. پس از انقلاب در ستاد جنبش سازمان مجاهدین در تهران (نارمک خیابان ۴۶ متری) در بخش کارگری سازمان مشغول به فعالیت تمام وقت بود.
قاسم قهرمان پس از سی خرداد مانند همه مجاهدین به زندگی مخفی روی آورد اما کمی بعد در ۹مرداد ۱۳۶۰ در یورش نیروهای رژیم به پایگاهش بعد از یک نبرد حماسی و قهرمانانه بهشهادت رسید.
شهادت این مجاهد قهرمان آنقدر قهرمانانه و تاثیرگذار بود که هستههای مقاومت متعددی به نام «مجاهد شهید ابو القاسم حاجیعلی» شروع به فعالیت کرده و دست بهعملیات علیه مزدوران رژیم زدند.
یاد این شهید قهرمان گرامی و راهش پر رهرو باد
خاطرات
تصاویر یادگاری
تصویر مزار شهید