زندگینامه شهید
مجاهد شهید مهدی خانمحمدی (حسام) در سال۱۳۴۰ در خانوادهای زحمتکش در خرمدره زنجان بدنیا آمد، وی در جریان انقلاب ضدسلطنتی در سال۵۷ به مبارزه علیه رژیم شاه روی آورد و همزمان با مجاهدین خلق آشنا شد.
مهدی پس از پیروزی انقلاب در بهمنماه این سال و آغاز فعالیتهای سیاسی علنی سازمان مجاهدین، مدتی در کانون جوانان مسلمان خرمدره (هواداران سازمان) فعالیت نمود.
مهدی در سال۵۹ پس از اتمام دوران دبیرستان به خدمت سربازی اعزام شد، و در دوران سربازی از طریق فعالیتهای انقلابی در محل خدمتش به رزمندگان مجاهد خلق یاری میرساند.
وی به جرم فعالیتهای انقلابیاش در دوران سربازی یکبار در آبانماه سال۶۰ دستگیر شد و تا سال۶۱ در زندان جمشیدیه تهران بهسر برد و مورد آزار و شکنجه قرار گرفت.
اما مهدی دلیر با مقاومت و با اتکا به روحیه تهاجمی خود توانست از زندان آزاد شده و مجدداً به زادگاهش خرمدره بازگردد.
پس از آزادی از زندان ورود مجدد او به پادگان ممنوع اعلام شد، اما او همچنان به فعالیت خود در شهر زادگاهش ادامه داد.
پس از چندی وی مجدداً به اتهام انجام یک فعالیت انقلابی در پادگان و ارتباط با مجاهدین دستگیر شد و تا سال۶۲ در زندانهای ابهر و جمشیدیه تهران بهسر برد.
مهدی که از توان سازماندهی بالایی برخوردار بود، پس از آزادی از زندان توانست ۳هسته مقاومت مجاهد خلق که حدود ۱۵نفر را شامل میشد، سازماندهی نماید.
این هستههای مقاومت که در مراکز نظامی قزوین، زنجان و تبریز فعالیت داشتند، در جریان فعالیتهای دستجمعی هستههای مقاومت در سال۶۳ فعالیتهای تبلیغی بسیاری در سطح پادگانها و مراکز نظامی در این شهرها انجام دادند.
از ویژگیهای بارز مهدی مسئولیتپذیری، فداکاری و برخورداری از روحیه رزمنده و تهاجمی در انجام مسئولیتهایش بود.
مهدی دلیر با وجود تنگدستی و فقر بسیار و همچنین محدودیتهایی که بهلحاظ شناختهشدگیاش در محیط کوچک خرمدره داشت، تمامی تضادها و مسائل و مشکلات هستههای تحت مسئولیت خود را با انگیزه انقلابی بسیار بالا برطرف مینمود.
از جمله اینکه برای ارتباط گرفتن با مسئولانش بارها به تهران میآمد و مجبور میشد گاه چند شب در خیابانها یا پارکها بخوابد، تا موفق به اجرای چند قرار با مسئولش شود.
وقتی که از جانب مسئولانش به او گفته شد که جهت پیوستن به صفوف رزمندگان مجاهد خلق با تمامی افراد تحت مسئولیتش به منطقه کردستان بیاید، به یکی از همرزمانش گفت: "اکنون موقع رفتن است. هر چقدر بتوانیم باید بچهها را بهدست سازمان برسانیم، نفر آخر هم خودم میروم، اگر کشته شوم یا دستگیر شوم مهم نیست، چون کار خودم را در این مقطع انجام دادهام».
مجاهد دلیر مهدی خانمحمدی سرانجام خود نیز در تیرماه سال۶۴ برای برقرار کردن ارتباط هر چه نزدیکتر با سازمان، به منطقه نوار مرزی عزیمت کرد و در پایگاههای رزمی مجاهدین سرفصل جدیدی را در زندگی مبارزاتی و انقلابی خود آغاز نمود.
این مجاهد دلیر سرانجام هنگامی که همراه سه تن از مجاهدین همرزمش برای انجام یک مأموریت انقلابی میرفتند، در جریان درگیری و نبرد قهرمانانه با اشرار و مزدوران مسلح در جادهٔ سلیمانیه- کرکوک در شمال عراق سرفرازانه بهشهادت رسید.
یادش گرامی و راهش پررهرو باد
خاطرات
تصاویر یادگاری
تصویر مزار شهید
یادش گرامی و راهش پر رهرو باد
با ارسال تصاویر و زندگینامه شهید، ما را در تکمیل شناسنامه شهیدان یاری رسانید. >>> تلگرام مجاهد: @mojahedin_org