زندگینامه شهید
بیژن مهرابی در سال ۱۳۳۹ در بروجرد در یک خانواده کارگری و زحمتکش بهدنیا آمد. وی تحصیلات خود را تا سال سوم راهنمایی در بروجرد ادامه داد. وی سپس بهدلیل وضعیت معیشتی خانواده وارد بازار کار شد و در بازار تهران مشغول به کار گردید.
بیژن که از نزدیک فقر و محرومیت را لمس کرده بود، برای رهایی مردم از این وضعیت، همواره بهدنبال راهی میگشت.
وی در جریان قیام و تظاهراتهای ضدسلطنتی فعالانه شرکت داشت و در سال ۱۳۵۷ در جریان شرکت در یکی از تظاهراتها به مدت یک هفته توسط ساواک دستگیر و زندانی شد.
بیژن، پس از پیروزی انقلاب، دریافت که حاکمیت خمینی آنچه را مردم برای آن انقلاب کرده بودند و میخواستند، تأمین نمیکند. تا آن که در تلاش برای یافتن راه و آرمانی در خدمت رهایی مردم ایران، با سازمان مجاهدین خلق آشنا شد.
وی خود در این رابطه در وصیتنامهاش به تاریخ ۶مرداد۱۳۶۰، اینطور نوشته است: «از طریق برادری با سازمان مجاهدین خلق ایران و آرمانهای توحیدی آن آشنا شدم. این راه، همان راهی بود که از سالهای پیش برای پیدا کردن آن تلاش و کوشش میکردم. تمامی آنچه که برای من مطرح و خواسته من بود، در این سازمان بود. در یککلام پاسخ من در سازمان مجاهدین بود و این راه را آگاهانه اتخاذ کردم».
بیژن پس از آن در بخش کارمندی سازمان فعالیتش را شروع کرد. شجاعت، چالاکی او در حفاظت از مراکز انجمنهای کارمندی، در برابر هجوم چماقداران خمینی با توجه به اینکه ورزشکار بود و بدن ورزیدهای داشت، چشمگیر و زبانزد همرزمانش بود.
در جریان تبلیغات اولین انتخابات ریاست جمهوری، با تمام توان در تکثیر و انتشار تصاویر و برنامهٔ برادر مجاهد مسعود رجوی، تلاش کرد.
در آبانماه ۵۹ در حالیکه بههمراه مجاهد شهید علیرضا اکبری منفرد، برای فروش نشریه به ترمینال جنوب، در خیابان بعثت تهران رفته بودند، مورد هجوم وحشیانه عناصر مزدور کمیته قرار گرفتند و با آنها درگیر شدند.
بیژن، پس از گوشمالی دادن پاسداران کمیته ضدمردمی، بههمراه علیرضا دستگیر شده و به اوین برده شد.
وی که در زندان از دادن نام خود به دژخیمان خودداری میکرد، مدتها در انفرادی محبوس بود، تا آن که در فروردین ۱۳۶۰ بعد از توصیه تشکیلات، با دادن نام خود از زندان آزاد گردید. وی طی همین چندماه، مدتی با مجاهد شهید محمدرضا سعادتی هم سلول بود.
بیژن در تظاهرات سی خرداد ۱۳۶۰ شرکت داشت و در حفاظت از تظاهرات و مقابله با فالانژها و پاسداران خمینی، با جسارت و شجاعت فوقالعاده ایفای مسئولیت کرد و در حالیکه در این تظاهرات، بارها توسط پاسداران رژیم محاصره شده بود، ولی توانسته بود، با جسارت، آنها را پس زده و راه تظاهرات را به جلو باز کند.
پس از سی خرداد ۱۳۶۰ و آغاز مبارزه مسلحانه انقلابی، وی به زندگی و مبارزه مخفی روی آورد و در واحدهای عملیاتی سازماندهی شد و پس از مدتی بهعنوان عادیساز پایگاههای مسئولان سازمان، به ایفای مسئولیت پرداخت.
تا آن که سرانجام در هجوم پاسداران خمینی به پایگاههای مجاهدین در ۱۹ بهمن ۱۳۶۰ و شهادت اشرف شهیدان و سردار شهید خلق موسی خیابانی، بیژن نیز در یکی از پایگاهها، با دشمن درگیر و زخمی شد و پس از دستگیری در همان روز ۱۹ بهمن ۱۳۶۰ تیرباران و بهشهادت رسید.
دشمن ضدبشری روز ۲۱ بهمن ۱۳۶۰ در اطلاعیهیی که در روزنامههای حکومتی درج شد، نام بیژن قهرمان را همراه با سایر شهدای ۱۹بهمن، اعلام کرد.
یادش گرامی و راهش پر رهرو باد
با ارسال تصاویر و زندگینامه شهید، ما را در تکمیل شناسنامه شهیدان یاری رسانید. >>> تلگرام مجاهد: @mojahedin_org
خاطرات
تصاویر یادگاری
تصویر مزار شهید